Keira Knightley: Η νεοϋορκέζικη “έπαυλη” που μόλις πούλησε

Δείξε μου το ωραιότερο σπίτι, να σου πω ποιος το πούλησε! Κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση της διάσημης και επιτυχημένης ηθοποιού Keira Knightley που μόλις πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να μετακομίσει από το πολυτελέστατο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Είναι μάλιστα άξιο απορίας που μπήκε στη διαδικασία να αφήσει μια κατοικία σαν αυτή, η οποία βρίσκεται στην “πεντάστερη” περιοχή της Tribeca και αποτελεί απίστευτο δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και design!

Το έκτασης 350 τ.μ. σπίτι της βρετανικής καταγωγής ηθοποιού πωλήθηκε για το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων! Μια “έπαυλη” για τα δεδομένα της Νέας Υόρκης, που αποτελείται από δύο ορόφους και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια. Φτιαγμένο με εξαιρετικό γούστο και ξεχωριστές πινελιές, “προδίδει” την ιδιαίτερη προσωπικότητα της οσκαρικής Κίρα Νάιτλι, που μάλλον είχε επιμεληθεί και προσωπικά τη διακόσμηση, αφού οι χώροι του σπιτιού έχουν ο καθένας το δικό του μοναδικό χαρακτήρα και “χτίστηκαν” με βάση τις ανάγκες της νεαρής πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου.

Η contemporary αρχιτεκτονική και η cozy ατμόσφαιρα συνδυάζονται με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, δημιουργώντας ένα “ζεστό” και ταυτόχρονα μοντέρνο αποτέλεσμα. Η εντυπωσιακή ξύλινη σπειροειδής σκάλα που ενώνει τους δύο ορόφους, κυριαρχεί στο εσωτερικό της κατοικίας, ενώ οι χρωματισμοί που έχουν υιοθετηθεί στο σαλόνι “φωτίζουν” το χώρο και δίνουν δυναμική ενέργεια. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κατά κύριο λόγο φυσικά, με το γυαλί, το ξύλο και την πέτρα να δεσπόζουν στις διακοσμητικές γραμμές. Ξύλινα εντοιχισμένα ράφια που σχηματίζουν μεγάλες βιβλιοθήκες γεμάτες συγγράμματα συναντώνται σε αρκετά σημεία του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ειδικό “reading room” διακοσμημένο με μεγάλες μαξιλάρες για χαλάρωση!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από την πανέμορφη κατοικία της ταλαντούχας ηθοποιού!


Ο χώρος υποδοχής- χωλ κυριαρχείται από την επιβλητική βιβλιοθήκη, ενώ το εξαιρετικό πέτρινο τραπέζι στο κέντρο κλέβει την παράσταση.


Το reeding room με την χαλαρωτική διάθεση και τις αναπαυτικές μαξιλάρες.


Ένα από τα τρία υπνοδωμάτια, με chinese διάθεση και περίτεχνη floral ταπετσαρία.


Η master κρεβατοκάμαρα με μοναδικές ξύλινες λεπτομέρειες και ολόλευκους “ηρεμιστικούς” τοίχους.

And More