Άνοιξη 2017: Αυτά είναι τα πρώτα trends που θα ανανεώσουν το χώρο σου

Υπάρχουν αυτές οι ηλιόλουστες ημέρες και η θερμοκρασία που… προσπαθεί διακαώς να ανέβει, αλλά ο χειμώνας δεν την πολυαφήνει! Και όλα τα στοιχεία της φύσης έχουν βαλθεί να σε κάνουν να πιστέψεις πως η άνοιξη είναι μια ανάσα μακριά -και αλήθεια είναι, τουλάχιστον ημερολογιακά! Στην εκπνοή, λοιπόν, της βαρυχειμωνιάς έρχονται και τα πρώτα spring trends να σε ξεμυαλίσουν για τα καλά! Οι interior designers βάζουν τα δυνατά τους για να ανανεώσουν τη διάθεση και το σπίτι σου, προτείνοντας δειλά – δειλά τις τάσεις που φαίνεται πως θα επικρατήσουν την πιο φωτεινή και “ανθισμένη” εποχή του χρόνου!

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αλλάξεις τα έπιπλά σου για να αποτινάξεις από το χώρο τη βαριά αίσθηση του χειμώνα! Ούτε να φέρεις ελαιοχρωματιστές για να αλλάξεις τα χρώματα σε κάθε δωμάτιο! Οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο και χωρίς να το καταλάβεις το σπίτι σου θα έχει αποκτήσει νέο αέρα, με πιο αισιόδοξες νότες και χαρούμενες πινελιές! Δυο- τρία καινούρια διακοσμητικά, μερικά διαφορετικά υφάσματα και πιο παστέλ και φωτεινές αποχρώσεις θα “ανοίξουν” τη διάθεσή σου και θα δώσουν ενέργεια στους χώρους σου!

Δες τι αλλαγές μπορείς να κάνεις αν έχεις βαρεθεί τη… δραματική χειμωνιάτικη χροιά του φετινού χειμώνα και έχεις ανάγκη πιο χαρούμενες και ευδιάθετες επιλογές!

Χάλκινα διακοσμητικά

Το ροζέ απόχρωσης μέταλλο έκανε την εμφάνισή του ως κυρίαρχη τάση την περασμένη χρονιά στο interior design, αλλά όταν πρόκειται για feelgood διάθεση είναι ο πρώτος υποψήφιος… παρτενέρ για την εσωτερική διακόσμηση!


“Μαρμάρινες” ταπετσαρίες

Το μάρμαρο έχει ξαναμπεί δυναμικά στα σπίτια και το interior και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να φύγει ξανά από τη λίστα με τις τάσεις! Αυτή την άνοιξη οι ταπετσαρίες που μιμούνται το μάρμαρο θα είναι το πιο in style στοιχείο για ένα σπίτι.
Διάφανα ακρυλικά αντικείμενα

Σαν τάση τα ακρυλικά αντικείμενα έχουν υπάρξει ξανά στο προσκήνιο στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά με εντελώς διαφορετικά αισθητικά κριτήρια. Η ποπ διάθεση με τις fluid φόρμες αντικαθίσταται από τις σκανδιναβικές και δανέζικες “αποχρώσεις” και γραμμές έχοντας εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Reused ξύλο
Είναι η διαχρονική τάση στο interior design, που καταφέρνει να ανανεώσει ένα χώρο χωρίς περιττά έξοδα, αλλά με απίθανη αισθητική! Μέσα στο γενικότερο vintage κλίμα που έχει κατακτήσει τη διακόσμηση, το παλαιωμένο ξύλο μοιάζει να είναι η πρώτη επιλογή!

Hygge νοοτροπία και διακόσμηση

Ο δανέζικος νεωτερισμός που ακούει στο όνομα hygge (χούγκα) και προτείνει την… αποσύνδεση από οτιδήποτε στρεσογόνο και καταπιεστικό έχει κάνει “κατάληψη” και στο design διακηρύσσοντας την απλότητα και την ενεργειακή ηρεμία στους εσωτερικούς χώρους. Με λίγα λόγια, σκανδιναβικό interior με layering για cozy αποτέλεσμα.

Αναρριχητικά φυτά
Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η απόλυτη τάση τον τελευταίο καιρό και όχι άδικα, αφού αλλάζουν εντελώς την όψη του σπιτιού. Για φέτος την άνοιξη, την τιμητική τους θα έχουν τα αναρριχητικά φυτά που έχουν τη δυνατότητα να… εξαπλωθούν στο χώρο δημιουργώντας εξωτική ατμόσφαιρα!

Navy blue

Το βαθύ, αλλά ταυτόχρονα ζωηρό “ναυτικό” μπλε έρχεται να αντικαταστήσει οτιδήποτε μαύρο και σκουρόχρωμο! Διαθέτει μεν τα στοιχεία μιας σκούρας απόχρωσης, αλλά δίνει διαφορετική και ανανεωμένη ενέργεια στο χώρο που το φιλοξενεί!

Read More

And More