Αυτές είναι οι πιο διαχρονικές τάσεις στο interior design της κουζίνας και σίγουρα σε αντιπροσωπεύουν

Είτε πρόκειται να μπεις τώρα για πρώτη φορά σε ένα ολοκαίνουριο σπίτι, είτε θέλεις να αλλάξεις όσο πιο γρήγορα γίνεται την παλιά και φθαρμένη κουζίνα σου, το ζητούμενο είναι ένα: να δημιουργήσεις ένα χώρο λειτουργικό και όμορφο, που να ακολουθεί την αισθητική του υπόλοιπου σπιτιού, να συντάσσεται με το γούστο και το στυλ σου, αλλά κυρίως να έχει μια διαχρονική… αξία! Όπως και να το κάνουμε, η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο αρκετά “σταθερό” στο πέρασμα του χρόνου, με την έννοια ότι τα ντουλάπια, οι πάγκοι και η κατανομή του χώρου δεν είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις ανά πάσα στιγμή. Αντιθέτως, μπορείς να… παίξεις όσο θέλεις με τους χρωματισμούς, τα extra διακοσμητικά και γενικότερα το interior design μιας κουζίνας, αλλά τα βασικά υλικά που θα επιλέξεις εξαρχής να τοποθετήσεις μέσα της είναι αυτά που θα σε “συντροφεύουν” για πολύ- πολύ καιρό!

Τάσεις και προτάσεις από τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και τις μεγαλύτερες εταιρείες design ξεπηδούν συνεχώς από τα… κιτάπια τους, ώστε να έχεις την απαραίτητη βοήθεια για να φτιάξεις το σπίτι σου όπως ακριβώς θέλεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να βασιστείς απόλυτα στα trends και να παρασυρθείς από το hype που ίσως να έχουν τώρα κάποιες ύλες, ειδικά όταν το θέμα συζήτησης είναι η κουζίνα σου.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σίγουρα κάποιες τάσεις αυτό τον καιρό που ανήκουν στο φάσμα του “διαχρονικού” ή που πολύ απλά φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν μαζί μας σε βάθος χρόνου. Συνήθως, όταν μιλάμε για ένα σταθερό trend, αναφερόμαστε σε πιο κλασικούς, λιτούς ή neutral σχεδιασμούς, που δεν υπακούν πλήρως στη “μόδα” της εκάστοτε εποχής, αλλά έχουν ένα χαρακτήρα περισσότερο ουδέτερο αισθητικά. Αυτό δεν σημαίνει, πως πρέπει να ξεχάσεις ποιες είναι οι αισθητικές επιρροές σου ή τι σου ταιριάζει και να… υποκύψεις σε κάτι αδιάφορο και safe από φόβο πως μπορεί να βαρεθείς γρήγορα κάτι πιο έντονο και συναρπαστικό. Απλά, χρειάζεται να ακούσεις τις ανάγκες και να εμπιστευθείς το γούστο σου, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Και για να ανακεφαλαιώσω, βρες ποιος τύπος κουζίνας είναι εκείνος που σου ταιριάζει, αλλά και ποιες είναι οι ανάγκες σου, ανάλογα με το χώρο. Αποφάσισε αν θέλεις το δωμάτιο της κουζίνας να ακολουθεί την αισθητική του υπόλοιπου σπιτιού ή αν προτιμάς να διαχωρίσεις το στυλ κάθε χώρου και να έχεις περισσότερο σχεδιαστικά μεμονωμένα δωμάτια. Και τέλος, συμβουλεύσου τις τελευταίες τάσεις του interior design, ξεκαθάρισε ποιες είναι εκείνες που σου “κάθονται” καλύτερα και σιγουρέψου ότι είναι αυτό που θα σε αντιπροσωπεύει για τα επόμενα χρόνια!

Και τώρα, δες παρακάτω ποιες είναι οι πιο διαχρονικές προτάσεις για το design της κουζίνας και κράτα σημειώσεις!

Οι σκούρες αποχρώσεις στα ντουλάπια

Αν το καλοσκεφτείς, όλη η φετινή χρονιά κυριαρχείται από τις moody αποχρώσεις! Όπως στο σαλόνι, το μπάνιο και το exterior design, έτσι και στην κουζίνα, τα σκούρα χρώματα έχουν την τιμητική τους! Μπορείς, λοιπόν, να επιλέξεις τα ντουλάπια να είναι σε βαθείς και σκοτεινούς χρωματισμούς, που είναι και αρκετά βολικό, από την άποψη πως λεκιάζουν δύσκολα.

Τα “αγγλικά” ντουλάπια

Τα παλιάς κοπής ντουλάπια του… μαραγκού φαίνεται πως έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο! Είναι ο λιτός σχεδιασμός τους, αλλά και η ρετρό αναφορές τους που τα κάνει πλέον τόσο δημοφιλή και έχουν “αναρριχηθεί” στην κορυφή των προτιμήσεων τόσο των interior designers, όσο και του κόσμου.

Τα subway πλακάκια

Ναι, δεν είναι το πιο πρόσφατο trend που υπάρχει, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πιο σταθερά! Έχει την απαραίτητη δόση comfortness, γιατί είναι ένα γνώριμο pattern, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον συμβατικό σχηματισμό του, είτε σε στυλ ψαροκόκαλο και να “απογειώσει” την αισθητική της κουζίνας σου.

Οι ρουστίκ νεροχύτες

Μέσα στο γενικότερο ρεύμα της επιστροφής στις βάσεις της διακόσμησης, οι ρουστίκ μαρμάρινοι ή πορσελάνινοι νεροχύτες που θυμίζουν περισσότερο εξοχική κατοικία είναι πλέον ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα trends στο χώρο της κουζίνας. Παραπέμπουν, όπως και τα “αγγλικά” ντουλάπια σε πιο άνετο και απλό design, ενώ την ίδια στιγμή είναι σούπερ λειτουργικοί λόγω του συνήθως μεγάλου πλάτους και βάθους τους!

Τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη

Θα έχεις προσέξει, ότι μία πολύ “δυνατή” πρόταση τον τελευταίο καιρό είναι τα ράφια και οι ραφιέρες τύπου dexion στην κουζίνα. Επειδή, όμως συνήθως δεν βοηθούν ιδιαίτερα στη σωστή οργάνωση των αντικειμένων και είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν “φασαρία” στο χώρο, η καλύτερη επιλογή που συνεχώς αποκτά έδαφος είναι τα ντουλάπια με γυάλινη πρόσοψη, που δίνουν “αέρα” στο χώρο, χωρίς τα κακά παρελκόμενα των σκονισμένων και ακατάστατων πιάτων και ποτηριών.

Read More

And More