Color Block Me: Η τάση που κάνει θραύση στη διακόσμηση έρχεται να φτιάξει το καλοκαίρι σου

Μπορεί να έχει ξεκινήσει από τα catwalks και να “παρέλασε” σε κάθε εκδοχή μπροστά μας, αλλά το colorblocking είναι μία τάση που έρχεται από τα (όχι τόσο μακρινά) 80s και έχει… βαλθεί να μας ξετρελάνει με όποιο τρόπο μπορεί! Κάπως έτσι, λοιπόν, έχει καταφέρει να κάνει μεγάλη επάνοδο και στο interior design τους τελευταίους μήνες! Γραμμές επί γραμμών έχουν πληκτρολογηθεί κατά καιρούς για αυτή την playful τάση που κινείται στη λογική του χρωματικού “more is more” και φέρνει αέρα ανανέωσης σε κάθε χώρο που εισβάλλει! Τώρα, όμως, είναι η καταλληλότερη εποχή για να πάρει τις διαστάσεις που δικαίως της αναλογούν, μιας και το καλοκαίρι είναι η περίοδος του φωτός, της δροσιάς, της χαράς και της αλλαγής! Τι ποιο ταιριαστό επομένως από τις έντονες, “ζωντανές” και φρέσκες χρωματικές εναλλαγές; Και ενώ μπορεί οι θερμοκρασίες να σε τραβούν στο μπαλκόνι και τον κήπο, ωστόσο πάντα χρειάζεται φροντίδα και ο εσωτερικός χώρος! Άφησε, που με τόση ζέστη και το air condition στους 25 βαθμούς, μάλλον στο σαλόνι θα τη… βγάζεις μέχρι την άδειά σου!

Το colorblocking δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο στην πραγματικότητα! Όλα αυτά τα χρόνια “κρυβόταν” στις λεπτομέρειες με τέτοιο τρόπο που ίσως να περνούσε απαρατήρητος και αυτό είναι που το κάνει τόσο μοναδικό! Αρκεί να αναλογιστείς τους παστέλ συνδυασμούς που βλέπεις και επιλέγεις τα τελευταία χρόνια για να διακοσμήσεις όλους τους χώρους του σπιτιού σου, από το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο, μέχρι την κουζίνα και το μπάνιο! Millenial pink με μέντα, βεραμάν με σομόν, navy blue με χακί, σμαραγδί με ώχρα, κόκκινο με μαύρο, χρυσό με τα πάντα, brass με hunter’s green και η λίστα μοιάζει ατελείωτη! Σε όλες αυτές τις συνθέσεις, λοιπόν, βρίσκεται από πίσω το colorblocking και κάνει τα… μαγικά του! Διότι, αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του blocking: ο ακαταμάχητος συνδυασμός αποχρώσεων που ούτε που θα σου περνούσε από το μυαλό να χρησιμοποιήσεις σε ένα χώρο! Και όμως, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώνει κάθε φορά!

Επειδή, λοιπόν, τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να βάλεις το colorblocking στο σπίτι και τη ζωή σου και να “απογειώσεις” τη διακόσμησή σου, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες!

Το colorblocking έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν μπορείς να εκμεταλλευθείς τη γεωμετρία του χώρου! Χρησιμοποίησε, λοιπόν, διαφορετικές αποχρώσεις στους τοίχους, αξιοποιώντας τις εναλλαγές για να “παίξεις” με τις φόρμες!

Μία ακόμη έκφανση του colorblocking είναι μέσω της διχρωμίας στους τοίχους. Το αποτέλεσμα δίνει πάντα μια chic αισθητική στο χώρο, ενώ τα χρώματα “ζωντανεύουν” την ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι των χρωμάτων δεν είναι ανάγκη να ανακατεύει πολλές αποχρώσεις. Ακόμη και μία βασική και έντονη είναι ικανή να “μπλεχτεί” με μικρότερες λεπτομέρειες δημιουργώντας μια απολύτως “μεθυστική” εικόνα.

Μπορεί οι χρωματικές επιλογές σου να είναι… μετρημένες, ωστόσο με μικρές πινελιές είναι εύκολο να αλλάξει η “διάθεση” του χώρου, όπως χρησιμοποιώντας μερικά χρωματιστά μαξιλάρια.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η χρήση διαφορετικών τόνων του ίδιου χρώματος που και πάλι προκαλεί το εφέ του colorblocking. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και χρωματικό layering.

Όπως η “τεχνητή” γεωμετρία κάνει το colorblocking περισσότερο ενδιαφέρον, έτσι και η χρήση γεωμετρικών φορμών σε διαφορετικές αποχρώσεις έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Τα πλακάκια είναι ιδανικά για αυτή την κατηγορία.

Read More

And More