Color trends: Αυτός είναι ο χρωματικός συνδυασμός που θα λατρέψεις μέσα στους επόμενους μήνες

Υπάρχει ένας συνδυασμός τόσο διαχρονικός και κλασικός που πλέον νιώθεις ότι δεν υφίσταται όταν τον αντικρίζεις, όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι ό,τι πιο hip μπορείς να φανταστείς στο χώρο του interior design! Μοιάζει σαν να είναι τόσο καλά εγγεγραμμένο στην κοινή συνείδηση, που πλέον δεν τον αντιλαμβάνεσαι! Μπορείς να μαντέψεις για ποιον μιλάω; Όχι, δεν είναι το άσπρο και το μαύρο -αν και ανήκει μάλλον στην ίδια κατηγορία. Θα σου πω, λοιπόν, πως ο συγκερασμός χρωματικών αποχρώσεων για τον οποίο μιλάω είναι το ροζ με το μπλε ή το μπλε με το ροζ. Σου πέρασε από το μυαλό; Μάλλον όχι, γιατί στην μυαλό σου έχει “περάσει” σαν μία καθαρά… παιδική κατηγορία συνδυασμών, ξέρεις το baby blue και το baby pink που συναντάς στα μωρουδιακά δωμάτια. Και όμως, όπως θα έχεις προσέξει από πέρυσι, μία νέα γενιά αποχρώσεων έχει αναδυθεί μετά την ανάδειξη του Rose Quartz και του Serenity ως κορυφαίων χρωμάτων για το 2016 από τον χρωματικό κολοσσό Pantone! Κάπως έτσι, φτάσαμε να μιλάμε πλέον για την “επανάσταση” του ροζ, ενώ όλο και περισσότερες ονομασίες και χαρακτηρισμοί “γεννιούνται” καθημερινά!

Πέρα, όμως, από τα μωρουδιακά μπλε και ροζ που μπορεί να σκέφτεσαι, φυσικά και υπάρχει ο πλέον ώριμος και ενήλικος τρόπος να συνδυάσεις αυτές τις δύο αποχρώσεις και είναι το πιο φυσικό αποτέλεσμα που μπορείς να σκεφτείς! Αν από τη μία πλευρά έχεις ένα pale pink, dusty pink, grey pink, dirty pink, rose quartz, salmon, millenial pink ή όπως αλλιώς θέλεις να το αποκαλέσεις και από την άλλη το navy blue που είναι ένα ακόμη trend που μεσουράνησε τη φετινή σεζόν, τότε έχεις καταφέρει τον απόλυτο συνδυασμό για αυτό το καλοκαίρι! Υπάρχει κάτι “μαγικό” σε αυτό το χρωματικό… πάντρεμα, μιας και οι δύο αποχρώσεις είναι σαν να αλληλοσυμπληρώνονται και να καλύπτει το ένας τις αδυναμίες του άλλου. Για παράδειγμα, εκεί που θα θεωρούσες πως η κυριαρχία του σκούρου μπλε θα φαινόταν άτονη, άτολμη και βαρετή, έρχεται το “ζωηρό” και ατμοσφαιρικό light ροζ να το… ξεσηκώσει και να του δώσει νέα πνοή! Αντίστοιχα, αν είχες την εντύπωση πως η μονοχρωμία του ροζ θα σου φαινόταν “σαχλή”, “ελαφριά” ή αδιάφορη, τοποθετώντας στο πλάι του ένα “στιβαρό” navy blue, του δίνεις πιο… σοβαρή υπόσταση, με μυστηριακό χαρακτήρα.

Και επειδή τα λόγια είναι κάποιες φορές περιττά, πέρασε στις φωτογραφίες που ακολουθούν για να εξακριβώσεις και η ίδια πόσο “καυτός” είναι ο συνδυασμός του navy blue με το pale pink!

Σκουρόχρωμος μπλε τοίχος με ολόλευκα παράθυρα και pale pink καναπές, σε ένα σαλόνι με άφθονα φυσικά φυτά: η επιτομή του chic και του relevant αυτή την εποχή!

Αυτός ο σχεδόν navy blue και σχεδόν πετρόλ χώρος, αποκτά νέες διαστάσεις μέσα από το ρομαντισμό του dusty pink που το συντροφεύει, ενώ οι λευκές πινελιές και η λεπτομέρεια από shiny πλακάκια “απογειώνει” την αισθητική.

Το industrial μινιμαλιστικό στυλ στα καλύτερά του! Taupe γυαλιστερό μάρμαρο που συνδυάζεται με frenchy σκαλιστές λεπτομέρειες και light pink χρωματισμός των τοίχων, ο οποίος “σπάει” από το nvy blue: a match made in heaven!

Η έντονη εκδοχή του χρωματικού συνδυασμού “ρίχνει” και λίγο floral στο… μπλέντερ, ταράζοντας τα νερά, ενώ οι τόνοι είναι αρκετά πιο “ζωηροί”, με το μπλε κοβαλτίου και το girly pink να “κλέβουν” την παράσταση!

Εδώ έχουμε δύο αποχρώσεις του μπλε, μία πιο σκοτεινή στον τοίχο και μία περισσότερο παστέλ στον καναπέ σε συνδυασμό με το dusty pink στο υπόλοιπο μισό τοίχων, που κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρά σου!

Άλλη μια περίπτωση έντονων διαφορών, με το φωτεινό ροζ να συνοδεύει το μπλε του μελανιού σε ένα girly scandinavian design με boho επιρροές.

Η απόλυτη τριχρωμία με το μπλε να “αγκαλιάζει” το millenial pink και το γκρι να… εφαρμόζει τέλεια σε αυτή την “παρέα”!

Read More

And More