Color trends: Ετοιμάσου για την πιο ανατρεπτική και πρωτότυπη τάση μέσα στην επόμενη χρονιά

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να γνωρίζει την Pantone ως τον μεγαλύτερο trend forecaster όσον αφορά στα χρώματα, μιας και ο “κολοσσός” φροντίζει από το 2010 να ανακηρύσσει διάφορες αποχρώσεις ως “χρώμα της χρονιάς” χάρη στο εξελιγμένο σύστημά της, αλλά στην πραγματικότητα η αμερικανική PPG Paints είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής χρωμάτων στον κόσμο! Και η έκπληξη είναι ότι τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της (μετρά περισσότερα από 100 χρόνια στο χώρο) η εταιρεία έβγαλε τα πιο πρωτότυπα προγνωστικά της για το 2018! Ναι, λοιπόν, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στα μισά της χρονιάς, αλλά μαθαίνουμε ήδη ποια θα είναι τα χρώματα που θα μας απασχολήσουν… του χρόνου! Cool? Και αυτό που προκαλεί την τόσο μεγάλη έκπληξη -και θαυμασμό, αν με ρωτάς- είναι το γεγονός πως η κορυφαία τάση στο interior color του 2018, πάντα σύμφωνα με την PPG Paints, θα είναι το μαύρο! Ω ναι, αυτό το αγαπημένο χρώμα, που μας συντροφεύει χρόνια και χρόνια, βρήκε επιτέλους τη δικαίωση που του αξίζει!

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ονομάζει το μαύρο “Black Flame” και στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πιο “σπασμένη” off black απόχρωση! Εντάξει, μπορεί να μην είναι το απόλυτο μαύρο, αλλά είναι πιο κοντά από κάθε άλλο χρώμα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στο interior design! Με νότες από indigo blue και μια αίσθηση που παραπέμπει σε ανθρακί, το μαύρο της PPG είναι ό,τι πιο γλυκό και ιδιαίτερο μπορεί να επικρατήσει μέσα στην ερχόμενη χρονιά! Μάλιστα, ο senior color marketing manager της εταιρείας, Dee Schlotter, δηλώνει πως “Το Black Flame λειτουργεί σαν μια μαύρη κουρτίνα, επιτρέποντας τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία σου να γίνουν ‘πρωταγωνιστές’. Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική μείξη μαύρου και indigo blue, που είναι δύο κλασικές αποχρώσεις. Το μαύρο δημιουργεί την ησυχία που λαχταρούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορίες, ενώ το indigo προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία. Η μείξη των δύο χρωμάτων κάνει το Black Flame απίστευτα προσαρμοστικό -μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε έναν statement τοίχο, σε ματ υφή μπορεί να μπει και στο ταβάνι, σε γυαλιστερή να χρωματίσει μια σκάλα, να επενδύσει έπιπλα, πόρτες και όπου αλλού φανταστείς. Το συγκεκριμένο χρώμα δίνει δυναμική στο χώρο και μπορεί να συνδυαστεί άψογα με το λευκό, τα millenial pinks και τα παστέλ”.

Αν δεν έχεις πεισθεί ακόμα, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν για να δεις πόσο “δυνατό” είναι το trend του μαύρου!

Στον τοίχο


Βάφοντας έναν τοίχο μαύρο μπορείς να “πειραματιστείς” με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά τους. Μην ξεχνάς ότι το μαύρο δεν χρειάζεται να “κλείνει” ένα δωμάτιο, αλλά και να το… μπουστάρει.

Στην οροφή

Μπορεί να μην είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, αλλά αυτό ακριβώς είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή. Άλλωστε, το μαύρο είναι το πιο chic και διαχρονικό χρώμα και αυτό το κάνει απίθανα προσαρμοστικό.

Στα έπιπλα

Ακόμη κι αν δυσκολεύεσαι να τοποθετήσεις το μαύρο σε μεγάλες επιφάνειες, ένα ξύλινο έπιπλο, όπως μια κονσόλα, μια συρταριέρα, μια καρέκλα ή ένα coffee table μπορεί να “απογειώσει” τη διακόσμησή σου.

Στις πόρτες

Το μαύρο χρώμα στις πόρτες έχει την ικανότητα να δίνει στο χώρο το μυστηριακό χαρακτήρα που χρειάζεται, χωρίς να σε δεσμεύει, αλλά και δίνοντας το απαραίτητο elegance στη διακόσμησή σου.

Στη σκάλα

Στην περίπτωση που το σπίτι διαθέτει εσωτερική σκάλα, τότε έχει έρθει η στιγμή να την ανανεώσεις χρησιμοποιώντας μια μαύρη απόχρωση και κάνοντάς την πιο εντυπωσιακή από ποτέ.

Στο τζάκι

Το τζάκι είναι ένας περιορισμένος χώρος στο δωμάτιο που το “φιλοξενεί”, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να τραβάει πάντα τα βλέμματα. Το μαύρο θα μπορούσε να αναδείξει το σχεδιασμό του και να δώσει ένα εκκεντρικό touch στο interior design σου!

Στην κουζίνα

Ακόμη και στην κουζίνα, το μαύρο χώρο θα δώσει μια minimal χροιά, κάνοντας το χώρο να μοιάζει σαν να ξεπήδησε από σελίδες περιοδικού.

Read More

And More