Color trends: Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι η νέα “ψύχωση” των millenials μετά το ροζ;

Black is the new millenial pink! Βρες το λάθος σε αυτή την πρόταση που μόλις διάβασες! Και όμως, δεν υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτή τη δήλωση και ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω γιατί. Βλέπεις, ύστερα από μια… σφυγμομέτρηση που έγινε τον περασμένο μήνα στην Αμερική στο πλαίσιο του National Painting Week, τα αποτελέσματα έδωσαν ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα, που όμως μας έχει ενθουσιάσει πολύ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της mini έρευνας (δείγμα 2200 ατόμων) οι millenials έχουν ένα νέο αγαπημένο χρώμα, που σίγουρα απέχει πολύ από το καθησυχαστικό, γλυκό και ενθουσιώδες millenial pink που έχει επικρατήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε κάθε τομέα του lifestyle! Και μπορεί τα πάντα γύρω σου να είναι ροζ, να έχεις λατρέψει και να επένδυσες σε αυτή τη θαυματουργή dusty pink απόχρωση για το interior design σου, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά και ήρθε ο καιρός να “αγκαλιάσεις” τη… σκοτεινή πλευρά της ζωής και το νέο trending color που είναι το απόλυτο μαύρο!

Ναι, συμφωνώ, το μαύρο θα είναι πάντα μαύρο, διαχρονικό, φινετσάτο και αρχοντικό. Και ουσιαστικά ποτέ δεν έφυγε από το προσκήνιο. Μέσα, όμως, σε αυτή τη ροζ “θύελλα” που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό, είναι αρκετά μεγάλη ανατροπή που ένα χρώμα τόσο αντίθετο έρχεται να εδραιωθεί στις προτιμήσεις των millenials, οι οποίοι έως τώρα έχουν αναδείξει το ροζ σε απόλυτο άρχοντα των χρωμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με ψυχολόγους που ανέλυσαν το αποτέλεσμα, η μεταστροφή εξηγείται από τις σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και τους αγχώδεις ρυθμούς που βιώνουν οι νέοι. Ταυτόχρονα, όμως, τονίζουν πως το μαύρο συνοδεύεται και από θετικές αξίες, όπως είναι η εκλεπτυσμένη χροιά του, η φινέτσα και η επισημότητά του. Παρ’ όλα αυτά, είναι βέβαιο πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για το… pink evolution και πως μέχρι το τέλος της χρονιάς πολλά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν!

Έως τότε, ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο “σαγηνευτικά” interior designs που αναδεικνύουν και αναδεικνύονται μέσα από τη μαύρη απόχρωσή τους!

Βάφοντας έναν τοίχο μαύρο μπορείς να “πειραματιστείς” με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά τους. Μην ξεχνάς ότι το μαύρο δεν χρειάζεται να “κλείνει” ένα δωμάτιο, αλλά και να το… μπουστάρει.

Μπορεί να μην είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, αλλά η μαύρη οροφή είναι τόσο ξεχωριστή. Άλλωστε, το μαύρο είναι το πιο chic και διαχρονικό χρώμα και αυτό το κάνει απίθανα προσαρμοστικό.

Το τζάκι είναι ένας περιορισμένος χώρος στο δωμάτιο που το “φιλοξενεί”, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να τραβάει πάντα τα βλέμματα. Το μαύρο θα μπορούσε να αναδείξει το σχεδιασμό του και να δώσει ένα εκκεντρικό touch στο interior design!

Ακόμη ένας τρόπος να ανανεώσεις την κουζίνα σου και μάλιστα χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σου απόχρωση. Βάφοντας τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας μαύρα θα δημιουργήσεις ένα minimal αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει ιδιαιτέρως πολύ και στο ζήτημα των λεκέδων.

Ίσως το πιο πολυτελές αποτέλεσμα του μαύρου να είναι η προσθήκη του στο μπάνιο! Μια μαύρη μπανιέρα σε συνδυασμό με ξύλο και boho στοιχεία θα κάνει το μπάνιο σου καινούριο και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μια εξαιρετική αντίθεση, ιδανική αν αναζητάς εύκολο και άμεσο τρόπο να αλλάξεις την εικόνα του μπάνιου σου.

Και μία total black επιλογή, όπου το μαύρο και το off black σε τοίχους και υφάνσεις κάνουν αυτό το καθιστικό να μοιάζει βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρά σου.

Read More

And More