Δελτίο διακοσμητικών φαινομένων: Αυτά είναι τα trends που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά!

Από τα τέλη Αυγούστου έχουν ξεκινήσει, όπως είναι φυσικό, οι νέες προβλέψεις των interior designers για τις μεγάλες τάσεις που πρόκειται να δούμε μέσα στην επόμενη χρονιά. Τώρα, λοιπόν, που φτάνουμε επιτέλους προς το τέλος του 2017, όλο και πιο πολλές είναι οι προτάσεις που καταφθάνουν γύρω από τα trends που θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία, πολύ-πολύ σύντομα! Η αλήθεια είναι πως πολλά ρεύματα έχουν ήδη μπει στα σπίτια μας, ενώ άλλα που γνωρίσαμε νωρίτερα μέσα στον προηγούμενο χειμώνα έχουν εξελιχθεί, βρίσκοντας νέους τρόπους να ενσωματωθούν και να ανανεώσουν τους χώρους μας! Σε κάθε περίπτωση, αν τώρα ψάχνεις ποιες θα είναι οι επόμενες μεγάλες τάσεις που θα βάλεις στο σπίτι σου, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τις γνωρίσεις και να τις… επεξεργαστείς!

Ένα είναι βέβαιο, όταν μιλάμε για τάσεις: στην πραγματικότητα εννοούμε προτάσεις! Είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από το γενικότερο καλλιτεχνικό και lifestyle κλίμα και από τις τροπές που παίρνουν παγκοσμίως τα αισθητικά ρεύματα, οδηγώντας σε μία κοινή γραμμή. Ωστόσο, από τη στιγμή που η διακόσμηση είναι ένα… ακριβό σπορ, φυσικά και δεν μιλάμε ποτέ για extreme makeover! Άλλωστε, κάτι τέτοιο πέρα από ασύμφορο είναι και εξαιρετικά χρονοβόρο και πολύπλοκο! Με λίγα λόγια, εκείνο που είναι αναγκαίο είναι να αντιμετωπίζουμε τα σπίτια μας σαν ζωντανούς και συνεχώς εξελισσόμενους οργανισμούς, που χρειάζονται ανανέωση και “ξεσκόνισμα”, τονωτικές ενέσεις και μικρές πινελιές, για να βρουν έναν τελικό προορισμό! Σιγά-σιγά και με τη βοήθεια των ειδικών, λοιπόν, μπορείς να προσθέτεις μικροπράγματα, να αντικαθιστάς αντικείμενα μικρότερου ή μεγαλύτερου όγκου που σε κούρασαν με νέα και πιο “φρέσκα” και γενικά να δώσεις μια διαφορετική κατεύθυνση στο χώρο και την αίσθησή του, που θα αλλάξει και τη διάθεσή σου!

Επομένως, πάρε μολύβι και χαρτί, ρίξε μια ματιά παρακάτω σε όσα προβλέπεται τώρα ότι θα μας απασχολήσουν μέσα στη νέα χρονιά και ξεκίνα να επεξεργάζεσαι τις νέες ιδέες για να καταλήξεις ποια θα είναι τα trends που θα κρατήσεις και ποια θα “απορρίψεις” ή απλά δεν θα προτιμήσεις!

Οι μονοχρωματικοί χώροι

Ήδη, με την επέλαση του σκανδιναβικού design, η μονοχρωμία είναι μια τάση που μας έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια! Έπειτα, έρχεται και η έννοια του μονοχρωματικού layering, που σημαίνει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες τονικές εντάσεις του ίδιου χρώματος για να δημιουργήσεις την αίσθηση της πολυχρωμίας, με τη χρήση μονάχα μιας απόχρωσης! Φοβερό, ε;

Οι καμπύλες

Η γεωμετρία είναι μια έννοια που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας πλέον και ο λόγος είναι πως το interior design έχει συνδεθεί άμεσα με την αρχιτεκτονική, δημιουργώντας διαφορετικές εκφάνσεις του σχεδιασμού, με νέες μορφές και όψεις. Οι καμπύλες, λοιπόν, είναι ένα στοιχείο που θα εισαχθεί έντονα στα έπιπλα μέσα στη νέα χρονιά και μάλιστα κυρίως στα ογκώδη αντικείμενα, όπως οι καναπέδες και οι πολυθρόνες!

Η αφαιρετική γεωμετρία

Ξανά η γεωμετρία μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας, αυτή τη φορά όμως αναφέρεται στο χώρο της τέχνης! Με λίγα λόγια, ξέχνα τα realistic και φωτογραφικά poster και τους πίνακες που έχεις κρεμάσει στους τοίχους σου! Η νέα χρονιά υπαγορεύει τη σουρεαλιστική γεωμετρία ως το απόλυτο trend για τη διακόσμησή σου!

Τα πατώματα με… προσωπικότητα

Μέχρι στιγμής τα δάπεδα μπορεί να γνώρισαν… άνθιση, μιας και τα patterns και τα τσιμεντοπλακάκια έκαναν έντονη τη παρουσία τους τις προηγούμενες σεζόν, ωστόσο πλέον το ρεύμα ζητά κάτι πιο “ζεστό”, κλασικό και φινετσάτο! Για αυτό και επανέρχεται το ξύλινο πάτωμα με ένα μικρό twist! Chevre, ζιγκ-ζαγκ και άλλοι σχηματισμοί θα κερδίσουν έδαφος, δίνοντας έμφαση στην κομψότητα του φυσικού ξύλου!

Τα χειροποίητα και κεραμικά αντικείμενα

Λίγο η… επέλαση του Wabi Sabi, λίγο η στροφή του design σε πιο εσωστρεφή και προσγειωμένα μονοπάτια, αλλά και η αγάπη για το περιβάλλον, και τα χειροποίητα διακοσμητικά βρήκαν τη θέση που τους άξιζε! Ειδικότερα τα κεραμικά σκεύη θα γίνουν το… αντικείμενο του πόθου μας μέσα στο 2018!

Read More

And More