Design trends: Πέντε τάσεις από τα βάθη της σύγχρονης ιστορίας που πρέπει να επανέλθουν asap!

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ή αν έχεις εντρυφήσει κιόλας στο γεγονός πως η “μόδα” ανακυκλώνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο! Είναι φοβερό το πώς τα 60s έκαναν την αρχή, με την pop culture να επιβάλει τα έντονα χρωματιστά patterns και τις ποικίλες καμπύλες, για να τα διαδεχτούν τα μεσοπολεμικά design, με τις γεωμετρίες και τους όγκους να κερδίζουν έδαφος, ενώ πλέον τα 80s και τα 90s είναι το πιο μεγάλο hype που μπορεί να συναντήσει κανείς στο interior design, αλλά και σε κάθε άλλο τομέα του lifestyle. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια trends του αρκετά μακρινού παρελθόντος της δεκαετίας του ’40 και του ’50, που μάλλον μας είχαν ξεφύγει τόσο καιρό, αλλά είναι πολύ “δυνατά” για να τα αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα! Και αυτά ίσως να είναι οι επόμενες μεγάλες τάσεις που θα δούμε στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων!

Έχει κάτι εκείνη η εποχή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι πολύ ρομαντικό και ονειροπόλο! Προφανώς έχει να κάνει με την αίσθηση αναγέννησης και καινοτομίας που προέκυψαν μετά τη μακρά περίοδο δυσμενών καταστάσεων, που έφερε έντονη ανάγκη για αλλαγές σε επίπεδο… εορτασμού της ζωής! Σε εκείνη, λοιπόν, την περίοδο αναδύθηκαν και οι πιο ενδιαφέρουσες διακοσμητικές συνήθειες που εξελίχθηκαν σε απίθανα trends! Κοινό χαρακτηριστικό των interior designs που θα μας απασχολήσουν σήμερα είναι η λειτουργικότητα, αλλά και το “παιχνίδισμα” που γινόταν ανάμεσα στο στήσιμο και την όψη των επίπλων! Και αυτό είναι ίσως κάτι που χρειάζεται να βάλουμε κι εμείς στη ζωή μας -δεν περνάμε και λίγα!

Παρακάτω μπορείς να δεις πέντε από τα πιο εντυπωσιακά trends της μεταπολεμικής περιόδου, που θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και σήμερα -αν όχι να… επιβληθούν στο σπίτι μας για μια πιο χαλαρή και κομψή καθημερινότητα!

Τα χρωματιστά είδη υγιεινής


Έχουμε συνηθίσει τα “έπιπλα” που απαρτίζουν το μπάνιο μας να είναι λευκά, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει αρκετή κινητικότητα και προς διαφορετικά υλικά και υφές, αλλά με πολύ σύγχρονη ματιά. Γιατί, όμως, να μην “αγκαλιάσουμε” το χρώμα στα είδη υγιεινής που θα κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον και χαρούμενο το μπάνιο μας;

Τα “χωνευτά” σαλόνια


Οι Αμερικανοί συνηθίζουν τα αποκαλούν conversation pits και είναι μια μόδα με πολύ βαθιές ρίζες στην κουλτούρα των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα “χωνευτά” σαλόνια αρχίζουν να επανέρχονται στο προσκήνιο, με λιγότερο ρετρό διάθεση, αλλά με αρκετά contemporary αισθητική και elegant αίσθηση! Καιρό, λοιπόν, να χαλαρώσουμε και να έρθουμε πιο κοντά!

Τα χρωματιστά ντουλάπια στην κουζίνα


Ok, αυτό μάλλον έχεις καιρό αρχίσει να το βλέπεις γύρω σου και να σου προτείνουν οι μεγαλύτεροι interior designers του κόσμου, αλλά μάλλον έχει έρθει η στιγμή να κάνεις το βήμα! Το χρώμα στην κουζίνα δεν είναι ένα περαστικό trend, αλλά σημείο αναφοράς για τη διακόσμηση του σπιτιού, ειδικά όταν πρόκειται για open plan σχεδιασμό στο χώρο!

Τα “κρεμαστά” ψυγεία


Κάποτε αποτελούσαν το πιο μεγάλο trend στη διακόσμηση της κουζίνας, αλλά κυρίως αποτελούσαν την κορυφαία επιλογή από άποψη λειτουργικότητας του χώρου και της διάταξής του! Και τώρα που το ξαναβλέπεις, δεν εύχεσαι να μπορούσες να το έχεις και εσύ, ώστε να εξοικονομήσεις χώρο στην κουζίνα σου;

Οι “χωνευτές” μπανιέρες


Σε παλιότερες εποχές αποτελούσε τη νούμερο ένα ένδειξη πολυτέλειας και χλιδής και εδώ που τα λέμε… και τώρα το ίδιο σημαίνει! Αρκεί να δεις πόσο μοναδικό είναι το αποτέλεσμα σε ένα contemporary μπάνιο για να πεισθείς πως πρόκειται για μια τάση που πρέπει οπωσδήποτε να επανέλθει!

Read More

And More