Εστιατόρια με έμφαση στο design! Δες τις φωτογραφίες!

Κάνε το γύρο του κόσμου “μπαίνοντας” σε μερικά από τα πιο ντιζαϊνάτα εστιατόρια ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο! Τρανή απόδειξη ότι το design παίζει πια πρωταρχικό ρόλο στους χώρους εστίασης και είναι ένας λόγος να προσελκύσουν πελάτες και να γίνουν talk of the town και σημείο αναφοράς!
Από την Ιαπωνία μέχρι την Ισπανία και την Αμερική αυτά τα εστιατόρια είναι πηγή έμπνευσης!

/
Με έμπνευση… το μπάνιο το εστιατόριο Magic Restroom Cafe στην California, έκανε το μπάνιο καθιστικό! Αντί για τα κλασικά φωτιστικά υπάρχουν ντουζιέρες και αντί για καθίσματα λεκάνες ενώ τα πλακάκια στους τοίχους θυμίζουν μπάνιο!

/
Σε αυτό το εστιατόριο που ονομάζεται Hoto Fudo και βρίσκεται στο νησί Honshu στην Ιαπωνία, το παν είναι το σχήμα ώστε να ταιριάζει με το θεαματικό βουνό Fuji που δεσπόζει στην περιοχή!

/
Το εστιατόριο Phantom L’opÈra στο Παρίσι είναι ένας εξαιρετικά μοντέρνος χώρος μέσα στο Palais Garnier, την όπερα του Παρισιού. Οι τοίχοι του είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να μην ακουμπάνε τους ιστορικούς τοίχους της όπερας και έτσι να τους προστατεύουν.

/
A Cantina λέγεται αυτό το εστιατόριο στο Santiago de Compostela της Ισπανίας που δίνει έμφαση στο μινιμαλιστικό design με κορμούς ξανθού ξύλου.

/
Το εστιατόριο αυτό ονομάζεται Horse’s Mouth, βρίσκεται στην Ιαπωνία, στο υπόγειο ενός εμπορικού κέντρου και είναι διακοσμημένο με γυάλινους τοίχους που περικλείουν χιλιάδες λουλούδια origami!

/
Το εσωτερικό του εστιατορίου Union στην Βασιλεία της Ελβετίας είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χαλκό. Τραπέζια, βάζα, φωτιστικά κάνουν αυτόν τον χώρο να λάμπει και παράλληλα είναι και ένα μέταλλο που φημίζεται για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες!

/
Αν έψαχνες ένα Sci-fi εστιατόριο, τότε το TOY στη Νέα Υόρκη μοιάζει να έχει βγει από την κλασική ταινία του Ridley Scott, το “Blade Runner”!

Read More

And More