Exterior design: Ποια είναι τα χρώματα της χρονιάς για την εξωτερική όψη του σπιτιού σου

Πέρα από την ομορφιά και την ευεξία της άνοιξης, υπάρχει και κάτι ακόμη που προκαλεί αυτή η εποχή: ανάγκη για ανανέωση! Είτε σε προσωπικό, είτε σε ενδυματολογικό και καλλωπιστικό ή σε διακοσμητικό επίπεδο, η άνοιξη προκαλεί την επιθυμία να αλλάξεις πράγματα, να καλυτερεύσεις κάποιες συνθήκες και να νιώσεις περισσότερο «ζωντανός»! Και ενώ, όσον αφορά το σπίτι και το design του, μπορεί ήδη να έχεις αρχίσει τις πρώτες «ελαφρυντικές» παρεμβάσεις στο interior με μικρές αναζωογονητικές πινελιές, εκείνο που μπορεί να σχεδιάζεις για πολύ καιρό και να ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις μετά το Πάσχα ή προς το καλοκαιράκι είναι η εξωτερική… αναστήλωση του κτιρίου! Ναι, η αλήθεια είναι πως κάθε… μερικά χρόνια είναι ίσως αναγκαίο να κάνεις ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα και το βάψιμο του σπιτιού εξωτερικά, ώστε και να ανανεώνεται η όψη του, αλλά και να προλαβαίνεις ή να διορθώνεις τις φθορές που προκαλεί ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες.

Εάν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι για ένα τέτοιο project, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες… δειγματίζοντας χρώματα! Γιατί, όπως το interior design, έτσι και το exterior διέπεται από τις δικές του τάσεις και χρειάζεται ταυτόχρονα το προσωπικό στυλ και γούστο σου, ώστε να πάρει τη μορφή που θέλεις και σε ικανοποιεί! Η αλήθεια είναι πως ίσως να μην του είχες δώσει ποτέ ιδιαίτερη σημασία έως τώρα και να έβαφες το σπίτι σου σταθερά λευκό ή σε νότες της ώχρας, κρατώντας μια ουδέτερη γραμμή στην εμφάνισή του. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινείσαι σε τόσο safe και neutral… μονοπάτια, ειδικά αν είσαι άνθρωπος που αγαπά τα statement και θέλει να αισθάνεται τη διαφορετικότητα των διακοσμητικών επιλογών του.

Στην προετοιμασία σου για αυτή τη σημαντική αλλαγή που πρόκειται να κάνεις, ένας οδηγός με τα μεγαλύτερα trends στις αποχρώσεις του exterior design θα σε βοηθήσει σίγουρα να κάνεις τις πιο κατάλληλες και ταιριαστές επιλογές, ώστε το λατρεμένο εσωτερικό να συμβαδίζει με το εξωτερικό στυλ του σπιτιού σου!

Δες παρακάτω ποια είναι τα κορυφαία χρώματα της σεζόν για την εξωτερική ανανέωση του σπιτιού!

Μαύρο με λευκές λεπτομέρειες


Ίσως να μην έχεις συνηθίσει την ιδέα του μαύρου exterior, αλλά το μαύρο είναι η διαχρονική αξία στο στυλ και μπορεί να επενδύσει κυριολεκτικά τα πάντα. Δοκίμασε να «σπάσεις» το σκοτεινό μαύρο με λευκές λεπτομέρειες, όπως τα κασώματα των παραθύρων και των εξόδων και θα έχεις το πιο stylish αποτέλεσμα.

Ολόμαυρο


Το total black μπορεί να το είχες συνυφασμένο με την γκαρνταρόμπα, αλλά και στο σπίτι μπορεί να είναι μοναδικό το αποτέλεσμα. Το ολόμαυρο εξωτερικό θα κάνει την όψη του σπιτιού επιβλητική και απολύτως in style.

Ολόλευκο


Και το ολόλευκο μπορεί να είναι στη… μόδα, αφού αποπνέει αέρα αριστοκρατίας και καθαρότητας, αρκεί να έχει συχνή και τακτική συντήρηση, ώστε να μην αλλοιώνεται από τη σκόνη και τις φθορές.

Ροζ και παστέλ αποχρώσεις


Το ροζ είναι κατά πάσα πιθανότητα το χρώμα της δεκαετίας, αφού από τη στιγμή που ήρθε στο προσκήνιο δεν λέει να ξεκουνηθεί από την κορυφή των προτιμήσεων! Και στο εξωτερικό του σπιτιού, λοιπόν, οι διάφορες εκφάνσεις του ροζ, αλλά και άλλες παστέλ αποχρώσεις φαίνεται ότι είναι ό,τι πιο… hot right now!

Λευκό με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα


Ένας πολύ ενδιαφέρων και eye catching συνδυασμός είναι το λευκό εξωτερικό με χρωματιστές κεντρικές λεπτομέρειες. Πιο συγκεκριμένα οι λευκοί εξωτερικοί τοίχοι δημιουργούν το πιο όμορφο αποτέλεσμα, όταν συνδέονται με γκριζαριστούς τόνους οποιουδήποτε χρώματος, αποκτώντας βάθος και προοπτική.

Γκρι και taupe


Είτε πρόκειται για μολυβί, ανθρακί ή ποντικί ή και περισσότερο καφετιές αποχρώσεις του γκρι, όπως το taupe, το σπίτι θα ανήκει στις κορυφαίες επιλογές των designers αυτή τη στιγμή.

Κρεμ και βανίλια


Τα υπόλευκα και οι ελαφρώς γκρι θερμές αποχρώσεις του λευκού ανήκουν στα must do της σεζόν! Ειδικά αν ανήκεις σε εκείνους που αποφεύγουν τις… ριψοκίνδυνες επιλογές, θα λατρέψεις το αποτέλεσμα που δίνουν τα γλυκά «λευκά».

Λευκό με μαύρες λεπτομέρειες


Το black & white είναι μια σχεδόν… μονοχρωμία, αφού ως συνδυασμός έρχεται πάντα στο μυαλό σαν ένα! Και στο εξωτερικό του σπιτιού, λοιπόν, η μινιμαλιστική και chic μείξη των δύο χρωμάτων κάνει «θαύματα»!

Moody μπλε και ξύλινες λεπτομέρειες


Οι σκουρόχρωμες περιπτώσεις του μπλε, με βάθος και ζεστή υφή, ταιριάζουν απόλυτα με το ξύλο! Το φυσικό χρώμα του ξύλου που εφάπτεται στους moody χρωματισμούς δίνει… εκρηκτικά αποτελέσματα.

Σκούρες αποχρώσεις με τούβλο


Τα εμφανή τούβλα που θυμίζουν αγγλική αρχιτεκτονική είναι ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα ο συνδυασμός τους με τις πιο ιδιαίτερες σκούρες αποχρώσεις της χρονιάς, καταφέρνουν να δώσουν ένα υπέροχο σύνολο.

Read More

And More