Fish tiles: Τα φολιδωτά μαροκινά πλακάκια είναι το απόλυτο trend της άνοιξης

Φολιδωτά πλακάκια. Ναι, μάλλον δεν το έχεις ξανακούσει, αλλά σίγουρα κάπου το έχει πάρει το μάτι σου και ακόμη πιο σίγουρα θα το βλέπεις από εδώ και πέρα παντού! Γιατί αυτή φαίνεται πως είναι η νέα τάση στο interior design της κουζίνας, του μπάνιου και πλέον ίσως ακόμη και του σαλονιού! Τα mermaid ή fish tiles είναι αυτά τα καμπυλωτά πλακάκια που δημιουργούν ένα “ψηφιδωτό” που θυμίζει… λέπια! Ή αλλιώς φολιδωτά πλακάκια! Οι interior designers ορκίζονται πως αυτό το trend είναι το απόλυτο στοιχείο που θα “απογειώσει” τη διακόσμησή σου και θα ανανεώσει πλήρως το χώρο σου! Μάλιστα, προτείνουν πέρα από το πλακάκια και άλλη μία εκδοχή των φολίδων, οι οποίες δημιουργούνται ως ανάγλυφα σχήματα στο αγαπημένο βιομηχανικό μπετόν που όλο και πιο έντονα μπαίνει πια στα πατώματα και τους τοίχους.

Η ιδιαιτερότητα του mermaid tile είναι πως εισάγει μία πιο χαλαρή διάθεση στο χώρο, “παιχνιδίζοντας” με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία και δημιουργώντας exotic και boho διάθεση. Σε αντίθεση με το αρκετά πιο… αυστηρό subway tile που αποτελεί πλέον σταθερή και κλασική αξία στην επένδυση τοίχων, δίνοντας urban και εναλλακτική νότα στην κουζίνα και το μπάνιο, τα φολιδωτά πλακάκια διαθέτουν περισσότερο χαλαρή διάθεση που παραπέμπει σε moroccan σκηνικά. Άλλωστε, κάτι που τον τελευταίο καιρό μεσουρανεί στη διακόσμηση είναι τα στοιχεία του βυθού, από τις fluo μεταλλιζέ επιφάνειες, μέχρι τις διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου και του πράσινου, οι αναφορές στη θάλασσα και τα θαλάσσια… πλάσματα είναι παντού και με αρκετά έντονη παρουσία στο design.

Είτε επιλέξεις να το εντάξεις στο χώρο σου σε έντονες αποχρώσεις, που θα κάνει ακόμη πιο αισθητή την μαροκινή επιρροή, είτε σε περισσότερο παστέλ ή neutral νότες, το fish tile θα καταφέρνει πάντα να κάνει τη διαφορά! Μέσα από τη ρευστή μορφή και τις καμπύλες του δίνει περισσότερο βάθος και ύψος σε όποιο σημείο χρησιμοποιείται δίνοντας περισσότερο τρισδιάστατα αποτελέσματα! Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αμέτρητους συνδυασμούς ή και να εκμεταλλευθείς την ιδιαίτερη όψη του για να δημιουργήσεις ombré εφέ στους τοίχους σου!

Δες στις φωτογραφίες που ακολουθούν την υπέροχη ιδιαιτερότητα του mermaid tile και είναι βέβαιο ότι θα πειστείς σε χρόνο dt!

Το ανθρακί μωσαϊκό από fish tile στο ολόλευκο μπάνιο δημιουργεί έναν απίθανο συνδυασμό.

Το “φιλόξενο” baby blue φολιδωτό πλακάκι ταιριάζει απόλυτα με τις χρυσές λεπτομέρειες.

Η τεχνοτροπία των φολίδων στο βιομηχανικό μπετόν είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση στην ανοιξιάτικηδιακόσμηση.

Η τάση της σμαραγδένιας απόχρωσης μπορεί τώρα να ενταχθεί και στο μπάνιο σου, δίνοντας πολυτέλεια και elegance στο χώρο.

Η μοναδική πολυχρωμία που επιτυγχάνεται μέσα από τα πολλαπλά φολιδωτά πλακάκια είναι μία από τις πιο χρήσιμες και πρωτότυπες λειτουργίες του.

Το ολόλευκο fish tile μπορεί με μεγάλη επιτυχία να αντικαταστήσει το subway tile που είχες συνηθίσει έως τώρα να βλέπεις στις κουζίνες.

Ολόλευκο mermaid tile και στους τοίχους του μπάνιου και μάλιστα σε συνδυασμό με γεωμετρικό jewel πλακάκι στο δάπεδο.

Navy blue και fish tile για το πιο… θαλασσινό εφέ στο μπάνιο.

Read More

And More