Furoshiki wrapping: Στόλισε τα δώρα και το σπίτι σου με την πιο ατμοσφαιρική και stylish τεχνική τυλίγματος

“It’s the season of loving. And having and sharing. And giving and receiving!”, όπως θα έλεγε και ο αγαπημένος μας Joey από το Friends! Και ναι, τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν εποχή της προσφοράς και της αγάπης! Που σημαίνει πως τα δώρα είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων μας… είτε να τα ανοίγουμε, είτε να τα προσφέρουμε! Φυσικά, πέρα από τον “νομοτελειακό” ρόλο που επιτελούν τα δώρα (aka να γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση εκείνους που τα δέχονται), έχουν και άλλη μία λειτουργία που μας αφορά πολύ σε αυτή τη στήλη που λατρεύει all things decorating! Και δεν είναι άλλη από τη διακοσμητική χροιά που αποκτούν αν τα τοποθετήσεις στο στολισμένο και γιορτινό χώρο σου! Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μια αυξημένη προτίμηση σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο τυλίγματος-συσκευασίας-διακόσμησης των δώρων, καθιστώντας το σε απόλυτο trend της σεζόν! Ακούει στο όνομα Furoshiki wrapping technique και ενώ μπορεί να μην είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά, σίγουρα πρώτη φορά βλέπουμε τόσο έντονο ενδιαφέρον για αυτό!

Το Furoshiki, λοιπόν, είναι μια μέθοδος με ρίζες στα βάθη της ιαπωνικής ιστορίας, που όμως έχει καταφέρει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, χάρη στη φινετσάτη όψη του! Ουσιαστικά πρόκειται για το περιτύλιγμα των συσκευασιών με ύφασμα, αντί για χαρτί, το οποίο δένεται με απλό και ταυτόχρονα καλαίσθητο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κανείς κορδέλες, φιόγκους και κολλητικές ταινίες. Ο όρος προέρχεται από το ομώνυμο ιαπωνικό ύφασμα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε ύφανση, όπως ένα μεταξωτό μαντήλι ή ένα βαμβακερό πανί. Αυτό σημαίνει, πως πέρα από το stylish και ιδιαίτερο χαρακτήρα της τεχνικής, είναι και ένας eco-friendly τρόπος να διακοσμήσεις τόσο τα δώρα, όσο και το σπίτι σου! Ειδικά, αν αναλογιστείς πόσο χαρτί και πλαστικό πετάμε στα σκουπίδια κατά τη διάρκεια των γιορτών, τότε σίγουρα θα επιλέξεις το Furoshiki και για την οικολογική μορφή του!

Και επειδή εδώ μας ενδιαφέρει κυρίως ο διακοσμητικός χαρακτήρας τους, ας τονίσω πως τα δώρα που θα τυλίξεις φέτος (ακόμη κι αν είναι απλό… décor!) μπορείς είτε να τα τοποθετήσεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, είτε να δημιουργήσεις μια σύνθεση σε κάποια γωνιά του σπιτιού, να τα στοιβάξεις σε μορφή δέντρου, να φτιάξεις μια μικρή συλλογή για το γιορτινό τραπέζι ή να τα αφήσεις διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του χώρου!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να πάρεις ιδέες από τις φωτογραφίες, αλλά και να μάθεις πώς να φτιάχνεις μόνη σου το Furoshiki wrapping, μέσα από το μικρό tutorial στο βίντεο!

Δες εδώ το video tutorial για να το κάνεις μόνη σου!

Read More

And More