Interior trends: Δέκα φορές που το μπεζ έβγαλε νοκ άουτ το λευκό

Ξέρω, δεν θέλεις να το παραδεχθείς ότι είσαι τύπος του μπεζ. Ποιος θα ήθελε, άλλωστε;! Όμως, πρέπει να πάρεις βαθιές ανάσες και να αποδεχθείς το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον… ζαχαρώνεις τις μπεζ αποχρώσεις στο interior design! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί σύμφωνα με τα τελευταία trend forecasts του εξωτερικού το μπεζ είναι το καινούριο λευκό (ναι, δεν είναι το new black, ποτέ δεν θα γίνει)! Αν αναλογιστείς πόσες φορές έχεις ενθουσιαστεί με χρώματα όπως το camel, το cognac και το desert sand, τότε θα πεισθείς πως αυτή η τάση “μαγειρευόταν” μέσα σου για καιρό και τώρα ήρθε η στιγμή που παίρνει σάρκα και οστά!

Ναι, λοιπόν! Το μπεζ είναι η νέα guilty pleasure στη διακόσμηση και φαίνεται πως θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη. Αν το καλοσκεφτείς, δεν ήσουν τελείως απροετοίμαστη απέναντι σε αυτή την εξέλιξη, μιας και τα τρία τελευταία χρόνια το μπεζ είχε εισβάλει κατά κάποιο τρόπο σε διάφορες αποχρώσεις, όπως το γκρι, το μπλε και το πράσινο, δίνοντάς τους μια περισσότερο σταχτί νότα. Και κάπως έτσι έγινε ο νέος παστέλ “πειρασμός” που θα καταλήξεις να λατρεύεις! Γιατί αν είσαι φαν των γήινων, ομαλών και χαλαρωτικών χρωμάτων, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντισταθείς στην beige… θύελλα, μιας και το αποτέλεσμα θα παραπέμπει πάντα σε boho και elegant στοιχεία, με μια δόση ελαφρότητας.

Αν από την άλλη, είσαι άνθρωπος της λευκής διακόσμησης, τότε το μπεζ είναι το νέο χρώμα σου! Γιατί θα σου δώσει ακριβώς την ησυχία και τη φωτεινότητα που χρειάζεσαι, χωρίς να είναι ο χώρος σου “κρύος” και αδιάφορος. Ταυτόχρονα, αν δεν είσαι έτοιμη να αφεθείς πλήρως στο μπεζ και να το “αγκαλιάσεις” μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις αποχρώσεις που το εμπεριέχουν, όμως είναι το dirty pink και το taupe.

Και για να μην νομίζεις ότι σου “πουλάω” φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δες παρακάτω δέκα περιπτώσεις που το μπεζ έβγαλε νοκ άουτ το λευκό!

Desert sand, λευκό και σουηδικό ξύλο είναι ο απόλυτος συνδυασμός σε αυτή την κουζίνα.

Sugar beige, λευκό, ακατέργαστο ξύλο και ψάθα για ένα boho chic αποτέλεσμα σε αυτό το σαλόνι.

Όταν το scandinavian design συναντά τη “ζεστασιά” του σκουρόχρωμου μπεζ και “δένει” απόλυτα με το μαύρο μινιμαλισμό.

Moroccan easy living με λινές υφές, used ξύλα και εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Άλλος ένας συνδυασμός τάσεων με σημείο αναφοράς το μπεζ και το ξύλο.

Μπεζ πέτρα και παρόμοιας απόχρωσης ξύλινο έπιπλο για μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο.

Ανοιχτόχρωμοι μπεζ τοίχοι, μάρμαρο που γκριζάρει ελαφρώς, μπεζ ξύλινα ντουλάπια και λευκό subway tile δημιουργούν το πιο ήπιο interior για την κουζίνα.

Beige taupe, ένα χρώμα που παραπέμπει σε τρία άλλα, το καφέ, το γκρι και το παστέλ ροζ, αλλά ταιριάζει άψογα με όλες τις αποχρώσεις.

Το μπεζ που δεν είσαι σίγουρη αν γκριζάρει ή αν πρασινίζει, έχει επιτελέσει το σκοπό του.

Πιο κλασική εκδοχή, με contemporary στοιχεία, που “μπλέκει” το μπεζ με το ανοιχτό αλλά και το σκουρόχρωμο ξύλο, το χρυσό και το χάλκινο.

Read More

And More