Κουζίνα: Η επέλαση των 80s είναι το νέο trend που θα επικρατήσει στην κουζίνα σου και δεν το ξέρεις ακόμα

Σε μια περίοδο που η διακόσμηση “ανατρέχει” στο παρελθόν της για να βρει έμπνευση για το μέλλον της, δεν είναι τυχαίο που προκύπτουν συνεχώς ολοκαίνουριες μεν τάσεις, που όμως σου θυμίζουν κάτι οικείο και γνώριμο! Το interior design, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παρακλάδια του σύγχρονου lifestyle έχουν πλέον την προδιάθεση να “ψαχουλεύουν” στις βάσεις και τα περασμένα… μεγαλεία τους για να βρουν νέες ιδέες και διεξόδους. Ζούμε ξεκάθαρα στην εποχή της ανακύκλωσης και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Αντιθέτως, επανεκτιμούμε το design που κάποτε ίσως να πέρασε απαρατήρητο ή ακόμη και να χλευάστηκε, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μια εκτεταμένη αναγέννηση και ένα είδος “εσωστρέφειας” και ενδοσκόπησης που κάνει την εκάστοτε μόδα περισσότερο προσιτή, απλή και ενίοτε ταπεινή! Κοινώς, “προσγειώνεται” για να καταφέρει να… απογειωθεί ξανά!

Ανάμεσα, λοιπόν, στα trends που φαίνεται να επανέρχεται με αρκετά μεγάλη… φόρα στη διακόσμηση είναι το στυλ των 80s! Και μάλιστα, όχι μόνο σε λεπτομέρειες, χρωματισμούς και σχήματα που αφορούν τους μεγάλους χώρους του σπιτιού (εκεί είναι δεδομένο ότι έχουν γνωρίσει αρκετά μεγάλο hype τον τελευταίο καιρό), αλλά σε κάτι πολύ πιο εξειδικευμένο, που δεν είναι άλλο από την κουζίνα! Ω ναι, αυτός ο χώρος γνωρίζει άνθιση φέτος και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η δεκαετία του ’80 εισβάλλει και εκεί σιγά- σιγά!

Και ενώ μπορεί να μην περίμενες ποτέ πως η κουζίνα της μαμάς σου θα είναι η έμπνευση που “κρύβεται” πίσω από το design της νέας κουζίνας σου, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς πώς θα εντάξεις το νέο αυτό trend στο χώρο σου!

Αν ψάχνεις, λοιπόν, τρόπους να… καταπιείς το γεγονός πως θα έχεις την πιο 80s κουζίνα που έγινε ποτέ, μπορείς παρακάτω να δεις πώς θα “αγκαλιάσει” το ανερχόμενο trend της σεζόν!

Τα πλακάκια στους τοίχους


Ναι, είναι η εποχή που η “πλάτη” του νεροχύτη και του πάγκου της κουζίνας αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον! Και αν υπάρχει μια τάση που επικρατεί ολοένα και περισσότερο αυτή είναι τα πλακάκια. Στα 80s, όμως, εκείνο που λατρεύτηκε περισσότερο είναι το μικρό τετράγωνο πλακάκι, που ακόμη και αν είναι λευκό, οι αρμοί που το “δένουν” είναι σκουρόχρωμοι! Δεν απέχει και πολύ από την industrial αισθητική, έτσι δεν είναι;

Τα έντονα μπλε ντουλάπια


Και γενικά οι έντονοι χρωματισμοί στα ντουλάπια, κυρίως στο φάσμα των εκρηκτικών ποπ αποχρώσεων! Και αυτό, αν το καλοσκεφτείς, είναι ένα στοιχείο που έχει επικρατήσει αρκετά τη φετινή χρονιά, οπότε δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να πιάσεις το… ρυθμό!

Τα λευκά oversized ψυγεία


Ναι, υπήρχε μία εποχή που τα απολύτως τετραγωνισμένα ψυγεία με λευκή επένδυση δεν άντεχες να τα βλέπεις μπροστά σου! Τώρα, όμως, αυτή η ρετρό αισθητική κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και λατρεύεται από τους interior designers!

Οι glossy επιφάνειες


Αν υπήρχε κάτι που να ξεχωρίζει στις κουζίνες της εποχής, αυτό ήταν οι γυαλιστερές επιφάνειες σε ντουλάπια και τραπέζια. Και αυτό, λοιπόν, επανέρχεται με περισσότερο urban διάθεση, που όμως μπορεί να “απογειώσει” έναν κατά τα άλλα minimal χώρο!

Οι ρουστίκ μπλε κουζίνες


Όπως και τώρα, έτσι και στα 80s υπήρχαν εμπνεύσεις και δανεισμοί από παλιότερες εποχές. Γι’ αυτό το λόγο είχε επικρατήσει και η ρουστίκ αισθητική, ειδικά όταν συνδυαζόταν με ανοιχτόχρωμες, αλλά moody αποχρώσεις του μπλε! Σου θυμίζει κάτι; Μήπως την τωρινή κουζίνα σου;

Ο συνδυασμός λευκού και ξύλου


Πέρα από τις έντονες χρωματικές επιλογές, ένας από τους πιο κλασικούς και συχνούς συνδυασμούς της δεκαετίας του 80 ήταν οι λευκές κουζίνες με λεπτομέρειες από ξύλο. Και αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που επανέρχεται και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου, αφού ταιριάζει άψογα με τη minimal αισθητική σου!

Read More

And More