Metallics: Αυτή είναι η τάση που οι interior designers υπόσχονται πως πάντα θα είναι επίκαιρη

Δεν είναι τάση, είναι επανάσ-ταση! Αυτό ισχύει στην περίπτωση των metallics! Όχι γιατί είναι κάτι ολοκαίνουριο και καινοτόμο, κάτι που δεν έχεις ξαναδεί και λαχταρά να το γνωρίσεις, αλλά γιατί μοιάζει σαν τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει μια αναδιοργάνωση, ένας αναβρασμός, μια επανατοποθέτηση, αν θέλεις, των μεταλλικών στοιχείων στη διακόσμηση! Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα trends, μιας και τα metallics βρίσκουν συνεχώς τον τρόπο να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους, να προσαρμόζονται, να διαφοροποιούνται και να βρίσκουν ξανά το δρόμο τους προς τα σπίτια μας! Μάλιστα, μέταλλα που κάποτε θεωρούνταν “ποταπά” και παρεξηγημένη έχουν αναδειχθεί στα πιο περιζήτητα, ενώ τα πολύτιμα που κάποτε φάνταζαν “βαριά”, μπαρόκ και πολύ κλασικά, πλέον μπορούν να “σταθούν” σε κάθε interior design με φρέσκια διάθεση. Για αυτό το λόγο μιλάμε και για την… επέλαση των metallics στη διακόσμηση και για την ερχόμενη σεζόν!

Η ιδιαιτερότητα των μεταλλικών στοιχείων που τα κάνει και τόσο θελκτικά κρύβεται στο γεγονός πως από τη μια πλευρά προσφέρουν το shiny χαρακτήρα που πάντα θα χρειάζεται ένας χώρος, δίνοντας ενέργεια και ανανεώνοντας τη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα είναι το απαραίτητο touch of elegance που όλοι θέλουμε να έχουμε! Ανεξάρτητα από ποια ποιότητα μετάλλου χρησιμοποιήσουμε, ή ακόμη καλύτερα αν ταιριάξουμε πολλές διαφορετικές μεταξύ τους, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα λαμπερό και ενδιαφέρον. Παράλληλα, με τη χρήση μετάλλου δημιουργείται στον εκάστοτε χώρο ένα μοναδικό είδος layering, αφού γίνεται το απαραίτητο contrast με τις ξύλινες επιφάνειες, τα διάφορα υφάσματα και τις υπόλοιπες υφές που “φιλοξενεί” το σπίτι μας. Και για όλα τα παραπάνω, τα metallics παραμένουν μία από τις υπέρτατες τάσεις!

Και για να μην καθυστερώ, ρίξε μια ματιά παρακάτω σε κάθε χώρο του σπιτιού, σε διάφορα διακοσμητικά ρεύματα και θα αντιληφθείς πόσο ξεχωριστή είναι η τάση του μετάλλου!

Στο σαλόνι

Είτε αγαπάς το σκανδιναβικό design, είτε σου ταιριάζει περισσότερο το industrial look, τα μεταλλικά στοιχεία μπορούν να πάρουν τη μορφή που θέλεις και να εξυπηρετήσουν κάθε διακοσμητικό στυλ. Σε συνδυασμό με το ξύλο ή με τον καθρέφτη, τα αποτελέσματα είναι πάντα εντυπωσιακά!

Στο υπνοδωμάτιο

Αν το στυλ σου παραπέμπει σε μεσοπολεμική αισθητική, τότε το μεταλλικό κρεβάτι είναι το “κομμάτι” σου. Συνδυασμένο με φυσικό ξύλο και λαμπερό χρυσό θα σου δώσει το maximum των δυνατοτήτων του! Αν, από την άλλη, λατρεύεις τις πιο luxurious υφές, τότε αυτό το shiny copper look είναι φτιαγμένο για σένα!

Στην κουζίνα

Ανήκεις στην κατηγορία των girly girls; Τα χάλκινα μαγειρικά σκεύη θα γίνουν τα νέα αγαπημένα σου items για την κουζίνα και θα συνδυαστούν άψογα με τις παστέλ αποχρώσεις που έχεις επιλέξει! Αν η φινέτσα και η κομψότητα “κρύβονται” για σένα στις βαθύτερες αποχρώσεις και την κλασικότητα, τότε ο χρυσός και το μάρμαρο είναι ο απόλυτος συνδυασμός για τη luxurious κουζίνα σου!

Στο μπάνιο

Χρυσά μεταλλικά στοιχεία σε συνδυασμό με B&W, subway tile και γεωμετρικό μοτίβο ή ορείχαλκος μαζί με millenial pink και μάρμαρο; Σε όποια ομάδα κι αν ανήκεις, τα metallics θα σε βοηθήσουν να “απογειώσεις” τη διακόσμηση του μπάνιου σου!

Read More

And More