Mixed patterns: Η νέα μεγάλη τάση στο interior design που “εκθειάζει” το μαξιμαλισμό

Ξέρω πόσο πολύ αγαπάς το μινιμαλισμό, αλλά και την επέλαση του φινετσάτου scandinavian design που χρησιμοποιεί τόσα υλικά, όσα ακριβώς χρειάζεται, αλλά υπάρχει ένα νέο κύμα διακόσμησης που ήδη από πέρυσι είχε αρχίσει να κάνει δειλά την εμφάνισή του και μπορεί να σε ενθουσιάσει! Δεν είναι ακριβώς mix & match, αλλά σίγουρα μπαίνει στα… χωράφια του μαξιμαλισμού, ενώ αρέσκεται σε μείξη διαφορετικών στοιχείων, με έντονη “προσωπικότητα” και αρκετές υφολογικές εναλλαγές. Όνομα δεν έχει, αλλά ίσως το έχεις παρατηρήσει σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις, σε διαφορετικά υλικά που βρίσκονται σε στενή επαφή, στις διαφορετικές εποχές που συνδυάζονται στον ίδιο χώρο και σε ανάλογες περιπτώσεις προσμείξεων. Μία, όμως, από τις εκφάνσεις αυτού του μαξιμαλιστικού τόνου θα είναι και η ανερχόμενη τάση της χρονιάς. Το είδαμε άλλωστε και την περασμένη εβδομάδα μιλώντας δειλά- δειλά για τους καναπέδες με μοτίβο (δες εδώ), αλλά σήμερα ήρθε η ώρα να το αναδείξουμε σε επίσημο trend του 2017 και δεν είναι άλλο από τα mixed patterns!

Μπορεί να σου φανεί παράταιρο ή να μην είχες φανταστεί ποτέ ότι θα έμπαινες στη διαδικασία να χρησιμοποιήσεις ένα, πόσο μάλλον πολλαπλά διαφορετικά μοτίβα στον ίδιο χώρο, αλλά η αλήθεια είναι πως η δύναμη των patterns τα τελευταία χρόνια έχει διαφανεί και με το παραπάνω! Είναι αυτή η λεπτομέρεια που “απογειώνει” την αισθητική του σπιτιού, που κάνει το interior design οτιδήποτε άλλο πέρα από… βαρετό, που αιχμαλωτίζει τα βλέμματα και προσθέτει πόντους στο εκάστοτε styling. Και ενώ ίσως να μην έχεις πεισθεί ακόμα πως μια τέτοια κίνηση θα αποδεικνυόταν σωτήρια και για το δικό σου σπίτι, ωστόσο τα παραδείγματα είναι πολλά και είναι βέβαιο ότι θα σε “συγκινήσουν”!

Για αυτό, λοιπόν, ρίξε μια ματιά παρακάτω και διάλεξε ποια είναι τα patterns που θα μπορούσες να συνδυάσεις και στο interior σου και κάνε το βήμα για μια μεγάλη αναθεώρηση!

Σε αυτόν εδώ το χώρο διατηρούνται οι βασικές αρχές του σκανδιναβικού design, ενσωματώνοντας ωστόσο την παιχνιδιάρικη πολυχρωμία και τα πολλά διαφορετικά μοτίβα.

Ένα υπνοδωμάτιο που ισορροπεί ανάμεσα στη μεσοπολεμική αισθητική, το boho chic και το ρομαντισμό, μέσα από τα εντελώς διαφορετικά patterns και τις υφές.

Ο “ναός” του pop μαξιμαλισμού με τα πολλά μοτίβα να εναλλάσσονται μεταξύ τους και τις “ζωηρές” αποχρώσεις να κλέβουν την παράσταση.

Σε μαροκινό στυλ με contemporary στοιχεία “κινείται” και αυτός ο χώρος, όπου το φυσικό ξύλο και η ψάθα “δένουν” απίθανα με τα aztec, bohemian και tropical μοτίβα.

Μία elegant και ήσυχη εκδοχή των mixed patterns βλέπουμε σε αυτή την κρεβατοκάμαρα, όπου οι κανόνες του easy living “μπλέκονται” με το μαξιμαλισμό των εναλλασσόμενων μοτίβων.

Read More

And More