Moroccan style: Γιατί θα αγαπήσεις αυτήν την τάση;

Η τάση να λατρεύουμε κάθετι τι ανατολίτικο (όπως η διακόσμηση με κιλίμια) δεν είναι ακριβώς νέα. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε πολύ συχνά στα καταστήματα να υπάρχουν πολλά αντικείμενα που να θυμίζουν έθνικ στιλ και ειδικά το moroccan style. Επιπλέον εδώ στην Ελλάδα όλο και κάποιο μπακιρένιο αντικείμενο έχει ξεμείνει από τη γιαγιά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
Το μαροκινό στιλ διακόσμησης και γενικά το ανατολίτικο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από την κουζίνα μέχρι και το μπάνιο!

Παρακάτω θα δεις μερικές εξαιρετικές ιδέες για το moroccan στιλ όχι μόνο στην κλασική αλλά και στη μοντέρνα του εκδοχή που δεν έχει τόσο σκούρα χρώματα!


Μοντέρνο μαροκινό στιλ με φωτιστικό και δίσκο αλά μαροκαίν.

/
Ένας παρδοσιακός ανατολίτικος δίσκος στον τοίχο, ένας να εκτελεί χρέη coffee table, ένα αέρινο ύφασμα στο ταβάνι και χαλί με μαροκινό σχέδιο συνθέτουν το μαροκινό trend με λίγο από την σκανδιναβική ψυχρότητα στα χρώματα.


Ένας δίσκος σε ένα τραπεζάκι μπορεί να λειτουργήσει ως μαροκινό trend.


Τα υφάσματα, οι μαξιλάρες, τα χαλιά, οι καθρέφτες, τα φανάρια και τα πήλινα δοχεία συνθέτουν στοιχεία του μαροκινού trend που θα μπορούσε να θυμίζει κάλλιστα λίγο από την ελληνική πραγματικότητα σε κάποια νησιά ή μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας!


Η κρεβατοκάμαρα είναι χώρος ανάπαυλας. Το κρεβάτι είναι χαμηλό και ξύλινο για να αγγίζει τη γη, το χαλί είναι παραδοσιακό και συνήθως μεγάλα φανάρια λειτουργούν ως φωτιστικά.

/
Τα χαρακτηριστικά χάλκινα σκέυη, χαμηλά δερμάτινα πουφ, παραδοσιακά καλύματα κρεβατιού συνθέτουν το μαροκινό στιλ σε μια κρεβατοκάμαρα.


Οι αποχρώσεις της πορφύρας είναι αγαπητές στο μαροκινό στιλ!

/
To μαροκινό trend μπορεί να αποκτήσει και χρώμα με ένα εμπριμέ κιλίμι και ένα πουφ σε έντονο χρώμα!

/
Μια κουζίνα σε moroccan ύφος έχει κύρια συστατικά το ξύλο και την πέτρα. Ατού το μωσαϊκό αλλά και τα παλιά χάλκινα σκεύη!


Τα moroccan πλακάκια και κεραμικά είδη θα δώσουν το κατάλληλο ύφος στην κουζίνα σου!

Read More

And More