Μπάνιο: Όλες οι νέες τάσεις που πρέπει να μάθεις για το πιο up to date μπάνιο

Όπως όλοι οι χώροι του σπιτιού, έτσι και το μπάνιο μπορεί να έχει τη δική του προσωπικότητα! Μην σε ξεγελάει το γεγονός πως είναι ένα σημείο αρκετά πιο προσωπικό και ιδιωτικό σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια. Και εκείνο χρειάζεται να έχει την αισθητική ματιά σου και να φροντίζεται, όπως και κάθε άλλος χώρος του σπιτιού! Θα μπορούσες με λίγα λόγια να πεις πως υπάρχει ένα ξεχωριστό κομμάτι του interior design αφιερωμένο στο μπάνιο!

Αρκεί να σκεφτείς την αίσθηση που σου αφήνει το μπάνιο ενός σπιτιού. Δεν έχει να κάνει τόσο με την καθαριότητα ή την τακτοποίηση -αν και φυσικά αυτά τα στοιχεία είναι… θεμελιώδη στην εικόνα που δίνει-, όσο με τις “καθαρές” γραμμές και την αξιοποίηση του εκάστοτε χώρου. Υπάρχουν μπάνια επενδυμένα με μάρμαρο που τα κάνει αρχοντικά και πολυτελή. Υπάρχουν και τα κατάλευκα που αποπνέουν αέρα καθαριότητας και νοικοκυροσύνης. Είναι και εκείνα που έχουν “χτιστεί” με βιομηχανικό μπετόν και αποτελούν την επιτομή του urban στυλ. Και μην ξεχνάς τα μπάνια με χρώμα, που έχουν την ικανότητα να σου αλλάξουν τη διάθεση στο άψε- σβήσε!

Τα διακοσμητικά trends που επικρατούν σε όλο το σπίτι, προσαρμόζονται και για τις “ανάγκες” του μπάνιου! Κάθε χρόνο, οι interior designers ξεχωρίζουν τα αγαπημένα τους στυλ, πάντα σύμφωνα με τις τάσεις που μεσουρανούν συνολικά στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, και προτείνουν ιδέες και στυλ που μπορείς να ενσωματώσεις και εσύ στο δικό σου λουτρό. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως οι καταληκτικές προτάσεις έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται, αφού οι διακοσμητικές προβλέψεις έχουν αρχίσει να πυκνώνουν -και να συμφωνούν μεταξύ τους.

Και αν δυσκολεύεσαι να βρεις την αισθητική και το στυλ που σου ταιριάζει ή δεν ξέρεις ποιες κινήσεις χρειάζεται να κάνεις για να το επιτύχεις, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός με τις κυριότερες τάσεις στο design του μπάνιου!

Τα πλακάκια με pattern
Ναι, δεν είναι καινούρια η τάση με τα “μωσαϊκά” πλακάκια, αλλά φέτος είναι σίγουρα η χρονιά τους! Ακόμα και τα πλίνθινα πλακάκια ή οι τερακότες έρχονται στο προσκήνιο, ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής τους. Οτιδήποτε δίνει vintage αίσθηση και ζεστασιά στο… ψυχρό περιβάλλον του μπάνιου είναι η απόλυτη τάση.
Οι ρουστίκ λεπτομέρειες

Οτιδήποτε παραπέμπει σε ρουστίκ διακόσμηση ή industrial design, όπως είναι οι εκτεθειμένοι σωλήνες από χαλκό, τα παλαιωμένα ξύλα ή οι τοίχοι από τούβλα, ανήκει στα must do της χρονιάς!
Τα vintage έπιπλα

Αν καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις μια τουαλέτα “παλιάς κοπής”, με ρετρό αισθητική και used επιφάνειες, τότε θα έχεις σίγουρα ένα από τα πιο up to date μπάνια! Επίσης, αν είναι εφικτό και το επιτρέπει η χωροταξία, μία danish design συρταριέρα ή ένας μεταλλικός φωριαμός θα ολοκλήρωνε το στυλ με μεγάλη επιτυχία.
Τα industrial τζάμια στην ντουζιέρα
Αυτή είναι μία προσθήκη που αλλάζει εντελώς την αίσθηση του μπάνιου και το κατατάσσει στα ανώτερα… στρώματα του interior design! Οι μεταλλικές ενώσεις στην πόρτα της τζαμαρίας μπορούν να προσδώσουν elegance και προσωπικότητα σε οποιοδήποτε μπάνιο.
Τα σκούρα χρώματα
Οι σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους έχουν κάνει επάνοδο στη διακόσμηση όλου του σπιτιού και φυσικά το μπάνιο δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτό! Τα βαθιά χρώματα με… αναφορές σε πολύτιμους λίθους θα κάνουν το μπάνιο πολυτελές και μυστηριακό, δίνοντας ιδιαιτέρως “δραματική” χροιά στο χώρο.
Οι στρογγυλοί καθρέφτες

Οι στρογγυλοί καθρέφτες είναι ιδανικοί για τη χωροταξία ενός μπάνιου που κυριαρχείται από καθαρές και γεωμετρικές γραμμές και φόρμες. Δίνει… καμπύλες και αποφεύγει τη “σοβαρότητα” των μεγάλων όγκων!

Read More

And More