Νέο βικτοριανό στυλ: Η νέα τάση που θα σε συναρπάσει “ακούει” στους κανόνες του μαξιμαλισμού

Ξέρω πόσο πολύ αγαπάς το μινιμαλισμό! Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ζούμε την επέλαση του σκανδιναβικού design, το οποίο μέσα από τις λιτές γραμμές και το συνδυασμό αφαιρετισμού και λειτουργισμού έχει καταφέρει να κάνει τους χώρους μας να “εκπέμπουν” cool vibes και να μας προ(σ)καλούν να χαλαρώσουμε μέσα στην ήρεμη διακόσμησή τους. Ωστόσο, ήδη από τον περασμένο χειμώνα θα έχεις προσέξει πως κάποια στοιχεία έχουν αρχίσει να προστίθενται στο minimal style, αναβαθμίζοντάς το με πιο έντονη “προσωπικότητα” και περισσότερη… φιοριτούρα! Πολυάριθμα patterns, σκουρόχρωμα και oversized florals, σκοτεινές αποχρώσεις και χρώματα πολύτιμων λίθων είναι μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά που επικράτησαν έως τώρα στις τάσεις του interior design, ενώ και συνολικά trends, όπως το boho chic και το moroccan style έκαναν την εμφάνισή τους, εκπροσωπώντας μια περισσότερο μαξιμαλιστική γραμμή! Το αποτέλεσμα είναι πλέον να μιλάμε για ένα ολοκαίνουριο trend που κάνει τα πρώτα βήματά του, το οποίο “ασπάζεται” αυτόν ακριβώς το lux μαξιμαλισμό που τόσο πολύ έχουμε αρχίσει να “αγκαλιάζουμε”. Και το όνομα αυτού; New Victorian!

Ναι, το βικτοριανό look μπορεί μέχρι πρόσφατα να έδειχνε ξεπερασμένο, παρωχημένο και έντονο για τα γούστα σου. Όμως, οι… ζυμώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο χώρο του interior “γεννούν” κάτι πολύ διαφορετικό από εκείνο που είχες συνηθίσει να αποκαλείς victorian! Είναι ακριβώς αυτός ο τόσο ιδιαίτερος και “ζεστός” συνδυασμός του εντυπωσιακού contemporary με το elegant βικτοριανό design που περιλαμβάνει και κάποια φινετσάτα minimal στοιχεία που τόσο πολύ αγαπάμε! Με λίγα λόγια, κρατάμε μερικά από τα δυναμικά και ρομαντικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους, δημιουργώντας μια ενιαία ατμόσφαιρα που βασίζεται στο mix & match και γεμίζει κάθε χώρο με τη χαλαρωτική αίσθηση του νοσταλγικού cocooning!

Και για να μην σε κουράζω, στις φωτογραφίες παρακάτω θα βρεις πιστά αποτυπωμένη αυτή τη νέα βικτοριανή τάση που έρχεται να “καταλάβει” το interior design!

Η επιτομή του νέου βικτοριανού στυλ, όπου ο αρχοντικός vintage χαρακτήρας της moody ταπετσαρίας και της “φορτωμένης” διακόσμησης συμπληρώνεται από τον contemporary leather καναπέ, το βιομηχανικό φωτισμό και τον καμπυλωτό καθρέφτη.

Lux τροχήλατο μπαρ, εντυπωσιακό τζάκι με περίτεχνη διακόσμηση και σχεδιασμό, σκουρόχρωμα ξύλινο πάτωμα και παστέλ neutral αποχρώσεις στους τοίχους είναι η σύνθεση του νέου βικτοριανού design.

Dreamy χρωματικοί τόνοι, αρχιτεκτονικός πολυέλαιος και βικτωριανά έπιπλα συνθέτουν αυτό το σύγχρονο σαλόνι με vintage πινελιές.

Γύψινη διακόσμηση στις οροφές, ξύλινο πάτωμα και lux διακοσμητικά στοιχεία διανθίζονται με σκουρόχρωμα καθίσματα και έντονα μεταλλικά στοιχεία.

Ο πολυέλαιος είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του βικτοριανού στυλ και μπορεί να μετατρέψει κάθε σύγχρονο σαλόνι σε απόλυτα stylish χώρο.

Το βικτοριανό τζάκι συνδυάζεται με αντίκες, animal skin χαλί και σύγχρονη τραπεζαρία, ενώ ο vintage πολυέλαιος είναι άλλη μία σημαντική προσθήκη στο new victorian style.

Ρομαντισμός και καθαρές γραμμές “δένουν” με το… βαρύ έπιπλο του μπάνιου σε σκούρα απόχρωση, αλλά και με τη σύγχρονη ματιά στην moody ταπετσαρία.

Ξύλινη επένδυση στους τοίχους και έντονα μεταλλικά στοιχεία σε χρυσούς τόνους είναι ιδανικά για τη σύγχρονη μετάφραση του βικτοριανού design.

Read More

And More