Οι κορυφαίοι χρωματικοί συνδυασμοί της σεζόν και πώς να τους εντάξεις στο σπίτι σου

Ψάχνεις να βρεις το πιο φανταστικό χρώμα με το μεγαλύτερο hype αυτή τη στιγμή για να αλλάξεις τις αποχρώσεις του σπιτιού σου; Είπαμε, όσο ο καιρός “ανοίγει”, τόσο ανοίγει και η… όρεξη για αλλαγές και ανανέωση! Το καλοκαίρι είναι μόλις μια ανάσα μακριά -ημερολογιακά, γιατί θερμοκρασιακά είναι ήδη εδώ- και τίποτα δεν σε σταματάει από το να αποκτήσεις το interior design των ονείρων σου, ακριβώς στα μέτρα σου και με τη super summery διάθεση που έχεις τόσο ανάγκη να νιώσεις! Ωστόσο, τα νέα δεν είναι αυτά που περίμενες… Διότι, αν αναζητάς ΕΝΑ χρώμα, που θα σε συναρπάσει και θα σε κάνει να αναφωνήσεις: “Ερωτεύτηκα!”, τότε μάλλον θα ξετρελαθείς με το γεγονός ότι το νέο color trend στην εσωτερική διακόσμηση σου προτείνει μια σειρά από α-κα-τα-μά-χη-τους χρωματικούς συνδυασμούς, που ούτε είχες σκεφτεί έως τώρα να κάνεις!

Ουσιαστικά, εκείνο που σε “σπρώχνει” να κάνεις αυτή η συνδυαστική χρωματική τάση είναι να ανοίξεις λιγάκι τους ορίζοντές σου! Ένας τομέας, όπως το interior design, που στηρίζεται στην αισθητική και την ομορφιά, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να μην λειτουργείς με… στεγανά! Η διακόσμηση χρειάζεται “παιχνίδι”, πειραματισμούς και έμπνευση από παντού! Έχει ανάγκη από φρεσκάδα και “ανοιχτή” σκέψη για να φέρει την ανανέωση και να ικανοποιήσει τα αισθητικά standards σου! Είναι άδικο, λοιπόν, να κινείσαι μονίμως εκ του ασφαλούς και να φοβάσαι να κάνεις λιγάκι πιο… ριψοκίνδυνα και αντισυμβατικά βήματα! Παρ’ όλα αυτά, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι! Δεν πρόκειται να συναντήσεις “τέρατα” εδώ! Ίσως, όμως, να μην σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μια κίτρινη ώχρα θα ταίριαζε τόσο πολύ με το light dusty pink. Ή θα “έντυνες” το χώρο σου με μοβ και κόκκινες λεπτομέρειες! Αν μέχρι στιγμής δεν σε έχει κυριεύσει ο τρόμος, τότε μπορείς να προχωρήσεις την ανάγνωση!

“Κλειδί” στη σωστή επιλογή των χρωμάτων που επιλέγεις για τους χώρους του σπιτιού σου είναι η ατμόσφαιρα που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Πέρα, όμως, από αυτό είναι και η ανάγκη που θέλεις να καλύψεις. Αν για παράδειγμα, το σαλόνι σου έχει αρκετά περιορισμένο χώρο, θα πρέπει να τον μεγαλώσεις τεχνητά και εδώ μπαίνει το κεφάλαιο “χρώμα”! Παρ’ όλα αυτά, αν η πρώτη ενστικτώδης επιλογή σου είναι το λευκό, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις… Γιατί ένας neutral τόνος στον τοίχο σε συνδυασμό με μερικές σκουρόχρωμες πινελιές σε μεγάλες επιφάνειες επίπλων θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη προοπτική στην έκταση!

Εφόσον, λοιπόν, είσαι έτοιμη για τις πιο ενδιαφέρουσες και “δροσερές” χρωματικές συνενώσεις, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις της σεζόν!

Σομόν και κίτρινο


Παρ’ ό,τι πρόκειται για δύο αρκετά έντονα και “ζωντανά” χρώματα, που θα μπορούσαν αν δημιουργούν… κόντρα μεταξύ τους, στην πραγματικότητα οι δύο αποχρώσεις ταιριάζουν εκπληκτικά μαζί!

Πράσινο φυτρί με βεραμάν μέντα


Μάλλον θα έχεις καταλάβει ότι το πράσινο είναι το χρώμα με τους περισσότερους συνδυασμούς, άλλωστε είναι ένα χαρακτηριστικό που το συναντάμε παντού στη φύση. Σε αυτή την περίπτωση, το ταίριασμα των δύο αποχρώσεων αναδεικνύει την αντίθεση καθαρού και έντονου με το θαμπό και ουδέτερο!

Πράσινο σμαραγδί και ροζ της τσιχλόφουσκας


Είναι αρκετά τα φετινά παραδείγματα που ένωσαν τους διάφορους τόνους του πράσινου με αντίστοιχους του ροζ, αλλά αυτή η έντονη “συμφωνία” έχει εκρηκτικά αποτελέσματα! Δύο από τις κυρίαρχες τάσεις της χρονιάς ενώνονται και κάνουν… θαύματα!

Μπλε του μελανιού με έντονο πορτοκαλί που κοκκινίζει


Ποτέ πριν το πορτοκαλί δεν είχε βρει τόσο καλή… παρέα, όσο η συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε! Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα πιο “δύσκολα” χρώματα εκεί έξω! Και όμως, η σωστή ποσότητα από τις δύο αποχρώσεις, δίνει φοβερό αποτέλεσμα!

Η κίτρινη ώχρα και το dusty pink


Τον τελευταίο καιρό έχουμε συναντήσει κάθε πιθανό συνδυασμό του ροζ με άλλα χρώματα και συνήθως είναι όλοι επιτυχημένη. Αυτή που δεν περιμέναμε, όμως, είναι και η πιο ενδιαφέρουσα by far! Η βαθιά γήινη ώχρα καταφέρνει να “γειώσει” με μοναδικό τρόπο τον παστέλ ρομαντισμό του απαλού ροζ.

Καφέ και γκρι


Η επιτομή του elegant! Ένας αρχοντικός συνδυασμός με πολύ chic και φινετσάτο αποτέλεσμα, με αρκετά ουδέτερη εμφάνιση και εύκολη διαχείριση!

Read More

And More