Ongoing trends: Αυτές είναι οι τάσεις της περασμένης χρονιάς που θα μας απασχολήσουν και φέτος

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, το τι είναι “μόδα” ανά πάσα στιγμή είναι ένα στοιχείο απολύτως ρευστό. Τα trends μπορούν να αλλάζουν διαρκώς και μάλιστα με ταχύτητα που πολλές φορές δεν είναι καν μετρήσιμη! Και είναι απολύτως λογικό, μιας και όταν μιλάμε για αισθητική, τίποτα δεν είναι δεδομένο και ασφαλώς εδραιωμένο, αλλά αντιθέτως μπορεί να εξελίσσεται και να μεταλλάσσεται ανάλογα με την εκάστοτε εποχή και χρονική περίοδο. Για αυτό άλλωστε και μιλάμε τόσο συχνά για “in and out”, νέες τάσεις ή για ξεπερασμένα trends στο interior design. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία που στο πέρασμα του χρόνου είτε δυναμώνουν την παρουσία τους, είτε η επιτυχία τους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούν να φύγουν από το… spotlight της διακόσμησης! Τέτοιες περιπτώσεις είναι και αυτές με τις οποίες θα ασχοληθούμε σήμερα!

Το ξέρω, είναι καθαρά θέμα γούστου το πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου και ποιο είναι το αισθητικό ρεύμα που θα ακολουθήσεις. Γι’ αυτό και δεν σταματάω ποτέ να σου λέω πως οι τάσεις που εμφανίζονται συνεχώς είναι ένας βασικός… μπούσουλας που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ακολουθήσεις μια ορισμένη κατεύθυνση που σε εξυπηρετεί, χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να δεσμευτείς αποκλειστικά σε ένα trend και να δεσμευτείς σε μια συγκεκριμένη γραμμή. Ακόμη, όμως, και αν πέφτεις στην παγίδα να “αγκαλιάζεις” αμέσως τα πιο χτυπητά και έντονα trends, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να τα προσαρμόσεις στις αλλαγές που με τον καιρό κάνεις στη διακόσμησή σου! Κάπως έτσι, τάσεις που αγαπήσαμε και συνηθίσαμε να βλέπουμε μέσα στην προηγούμενη χρονιά, μπορεί ακόμα να μας κάνουν το απαραίτητο “κλικ” και να μην έχουμε κουραστεί καθόλου να τις βλέπουμε, όσο και αν το ρεύμα μας σπρώχνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Και για να μην ανησυχείς χωρίς λόγο, αυτές είναι οι τάσεις στο interior design που μπορείς χωρίς φόβο να κρατήσεις και φέτος!


Οι καρέκλες Shell Eames

Μην σοκάρεσαι από το όνομα, τις έχεις σίγουρα στην τραπεζαρία σου και τις έχεις λατρέψει! Είναι αυτές που είτε σε λευκό, είτε σε παστέλ αποχρώσεις σου έχουν κλέψει την καρδιά και ίσως πέρασες μια εποχή που σκεφτόσουν να βάλεις μία τέτοια ακόμη και στο μπάνιο σου -γιατί τόσο ωραίες είναι. Ε, λοιπόν, δεν είναι καθόλου last year και μπορείς να συνεχίσεις να τις θαυμάζεις στο σπίτι σου για (τουλάχιστον) ακόμη μία χρονιά!

Τα μαροκινά χαλιά

Το moroccan style μεσουράνησε φέτος και μάλιστα το καλοκαίρι μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας! Και ποιος μπορεί να πει όχι σε κάτι τόσο εξωτικό και ταυτόχρονα cozy; Τα μαροκινά χαλιά και κιλίμια ωστόσο είναι μια άλλη κατηγορία από μόνα τους. Δεν είναι μόνο ο boho χαρακτήρας τους, αλλά και αυτή η αίσθηση αρχοντιάς που αποπνέουν! Και για αυτό, αυτή θα είναι άλλη μία χρονιά που θα επιλέξεις να τα συμπεριλάβεις στη διακόσμησή σου!

Το subway tile

Πόσες φορές μιλήσαμε -και πόσες ακόμη δεν χρειάστηκε καν να το συζητήσουμε- για τα εκπληκτικά subway tiles που “χωρούν” σε κουζίνες, μπάνια, σαλόνια και δωμάτια! Είναι τέτοιος ο μπολιασμένος vintage και industrial χαρακτήρας τους που τα κάνει το απόλυτο trending item κάθε εποχής! Και για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε και να τα ποθούμε -κι ας έχουν… φορεθεί αρκετά!

Οι “χρωματικές” βιβλιοθήκες

Μία από τις μεγάλες τάσεις των τελευταίων ετών (αν και ανήκει περισσότερο στην κατηγορία της συνήθειας) είναι και η ταξινόμηση των βιβλίων κατά χρώμα, δημιουργώντας ένα rainbow συγγραμμάτων στο σαλόνι και το χωλ. Πολλές φορές έχει επικριθεί -ειδικά από τους πιο intellectuelle τύπους-, αλλά αυτό δεν το σταμάτησε ποτέ από το να κατακτήσει τις βιβλιοθήκες και τα ράφια των σπιτιών μας. Γι’ αυτό και συνεχίζει να υπάρχει!

Read More

And More