Pantone: Ποια είναι τα χρώματα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά

Μπορεί να είμαστε ακόμα στο Μάρτιο και η χρονιά να είναι πολύ “φρέσκια”, αλλά ο χρωματικός… κολοσσός Pantone έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση του χρώματος που θα επικρατήσει το 2018! Οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ και οι πρώτες προβλέψεις της κορυφαίας εταιρείας, που για φέτος ανακήρυξε την απόχρωση Greenery ως εκείνη με τη μεγαλύτερη επιρροή στο design, έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά! Μάλιστα στο παγκόσμιο συνέδριο International Home & Housewares Show που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο, η executive director του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τα χρωματικά και design trends του ερχόμενου έτους, σύμφωνα με τα οποία μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα στο τι πρόκειται να δούμε μελλοντικά!

Ανάμεσα στα κυριότερα points της Eiseman είναι η απομάκρυνση τόσο της κοινής αιθσητικής, όσο και της ίδιας της Pantone από τα παστέλ χρώματα που μπορεί να κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια, όπως το Serenity και το Rose Quartz που επικράτησαν το 2016! Όπως τόνισε: “Τα έντονα χρώματα φαίνεται να ταιριάζουν πιο… φυσικά στον έντονο ρυθμό ζωής και τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες πλέον”, ενώ κατά κάποιο τρόπο επιβεβαίωσε πως η Pantone δεν θα στραφεί προς τις μεταλλικές και ιριδίζουσες αποχρώσεις, λέγοντας: “Ξέρουμε ότι τα μεταλλικά χρώματα είναι κλασικά, αλλά έχουν γίνει και αρκετά ουδέτερα”. Ταυτόχρονα, όσον αφορά τα ιριδίζοντα και shiny χρώματα, είπε: “Το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αποφύγει οτιδήποτε τόσο έντονο και περλέ, αφού αυτές οι λάμψεις είναι ενδογενείς στην ανθρώπινη εξέλιξη”.

Επιπλέον, στο συνέδριο η Pantone αποκάλυψε και τις οκτώ χρωματικές παλέτες για το interior design της επόμενης χρονιάς!

Δες παρακάτω ποια είναι τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το -όχι τόσο μακρινό- 2018 και προετοιμάσου για τις επερχόμενες αλλαγές!

Vedure: Αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση, όπως το πράσινο του σέλερι, το μοβ του μούρου και το μπλε του… αυγού του κοκκινολαίμη! Η executive director Leatrice Eiseman περιέγραψε τη συγκεκριμένη παλέτα ως: “Εκείνη που συμβολίζει την υγεία”.

Playful: Χρώμα “παιχνιδιάρικα” και χαρούμενα, όπως το κίτρινο των Minions και της γρανίτας lime!

Descretion:
Όπως φαίνεται και από το όνομά της, η συγκεκριμένη συλλογή επικεντρώνεται στους πιο διακριτικούς τόνους, όπως το Elderberry και το Hawthorne Rose, για το οποίο η Eisenman υποστήριξε: “Το ροζ έχει αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη από ποτέ”!

TECH-nique: Μια… ωδή στην τεχνολογία, με έντονες πινελιές, όπως το λαμπερό τιρκουάζ, το ροζ και το “ζωντανό” μοβ που εξισορροπούνται από το Brilliant White και το Frosted Almond.

Far-Fetched: Σύμφωνα με την Eiseman πρόκειται για την πιο “πολυπολιτισμική” παλέτα, αφού “αγγίζει και αγκαλιάζει πολλές διαφορετικές κουλτούρες” μέσα από τα γήινα και “θερμά” Rooibos Tea και Cornsilk Yellow.

Resourceful:
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα περισσότερο… συμπληρωματικά χρώματα, όπως το μπλε και το πορτοκαλί: “Συνδυάζει ψυχρές και θερμές αποχρώσεις που απλά δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω τους” τόνισε η Eiseman.

Intricacy: Η συλλογή είναι γεμάτη με τα ουδέτερα μεταλλικά χρώματα, που διανθίζονται από μικρές “εκρήξεις” του Holly Berry Red και το κίτρινου Sulfur που δίνουν περισσότερο δραματικό τόνο.

Intensity: Μέσα από αυτή την παλέτα “αναδύεται μια σχετική δύναμη, βάθος και φινέτσα” σύμφωνα με την Eiseman που τη θεωρεί μια εκλεκτική συλλογή, όπου το μαύρο και το χρυσό δίνουν την απαραίτητη ισορροπία.


Read More

And More