Πρωτομαγιά: Φτιάξε το δικό σου μοναδικό στεφάνι!

Τι φτιάχνουμε συνήθως την Πρωτομαγιά; Στεφάνι! Και αν πρόκειται να ξεχυθείς στους αγρούς, αν και Πάσχα, αυτή την Πρωτομαγιά τότε ίσως φτιάξεις ένα στεφάνι με ό,τι βρεις στη φύση. Εάν όμως θέλεις ένα απλό, εύκολο αλλά διαρκείας στεφάνι που θα βάλεις στην πόρτα σου όλο το Μάη χωρίς να πάuει το παραμικρό τότε σου έχουμε λύση!

Ζητήσαμε από την κ. Λύντια να μας δείξει μια απλή κατασκευή στεφανιού που μπορείς να βάλεις οπουδήποτε στο χώρο σου και έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με τα κέφια και τη φαντασία σου. Βασίζεται σε έναν ξύλινο σκελετό που μπορείς να αγοράσεις από καταστήματα με είδη hobby και υφασμάτινα λουλούδια που πολλές φορές έχουμε στο σπίτι μας. Σε πολύ λίγο χρόνο (ούτε τέταρτο δεν θα σου πάρει!) έχεις έτοιμο ένα μοναδικό στεφάνι που θα σου θυμίζει όχι μόνο την άνοιξη και το Μάη αλλά και τις ικανότητές σου!

Οι παραλλαγές είναι άπειρες ανάλογα με τα λουλούδια σου. Μπορείς να βάλεις διάφορα είδη υφασμάτινων λουλουδιών, μπορείς να βάλεις λουλούδια σε όλο το στεφάνι ή μόνο σε ένα μέρος του όπως σου δείχνουμε παρακάτω. Επίσης μπορείς να βάλεις και αληθινά λουλούδια (χωρίς να βάλεις κόλλα για να τα στερεώσεις). Μπορείς να βάλεις πασχαλίτσες ή πεταλούδες ή πουλάκια, μπορείς να βάλεις κορδέλες και γενικά μπορείς να βάλεις ό,τι φανταστείς!

Δες παρακάτω τα βήματα για να το φτιάξεις!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ

  • Θα χρειαστείς:
  • Ένα ξύλινο στεφάνι
  • Υφασμάτινα λουλούδια
  • Μερικές πεταλούδες ή πασχαλίτσες
  • Πιστόλι κόλλας ή απλή κόλλα
  • Λίγη κορδέλα ή σπάγγο


Τα λουλούδια που θα επιλέξεις έχουν να κάνουν καθαρά με το γούστο σου ως προς τα χρώματα και τα είδη. Εδώ η κ. Λύντια επέλεξε ψεύτικες ζέρμπερες, λίγο κισσό, μερικά πράσινα φύλλα και μια πεταλούδα. Εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι άλλο θέλεις!

ΒΗΜΑ 1ο

Κάνε μία πρόβα τοποθετώντας τα λουλούδια σου σε σχηματισμό για να δεις πώς σου αρέσουν.

ΒΗΜΑ 2ο

Με μια πενσούλα ή ψαλίδι ή με το χέρι κόψε τα κοτσάνια από τα λουλούδια. Άφησε μόνο ένα μικρό μέρος για να τα στερεώσεις στο στεφάνι, ενώ σε μερικά αφαίρεσε τελείως το κοτσάνι και κράτα μόνο το λουλούδι.

ΒΗΜΑ 3ο

Με το πιστόλι (ή την απλή κόλλα) κόλλησε τα λουλούδια σου πάνω στο στεφάνι.


Αν έχουν κοτσάνι βάλε κόλλα κατά μήκος του κοτσανιού αλλιώς στο πίσω μέρος του άνθους.


Αντίστοιχα κάνε το ίδιο και για τα πράσινα φύλλα.

ΒΗΜΑ 4ο

Βάλε κόλλα στο πλαστικό κοτσάνι του κισσού και κόλλησέ το ανάμεσα στα λουλούδια σου.

ΒΗΜΑ 5ο

Τοποθέτησε με κόλλα μια πεταλούδα στο πάνω ή στο κάτω μέρος του στεφανιού σου.

ΒΗΜΑ 6ο

Φτιάξε το κρεμαστάρι του στεφανιού σου. Κόψε ένα κομμάτι κορδέλα ή σπάγγο. Κάνε έναν κόμπο τις δύο άκρες. Οπως είναι διπλό, πέρασέ το μέσα από ένα σημείο στο πάνω μέρος του στεφανιού, άνοιξέ το και πέρασε το κεφαλάκι με τον κόμπο από μέσα και τράβηξε.

Είναι έτοιμο για κρέμασμα!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής
* Ευχαριστούμε την κυρία Λύντια Κοκορέτσα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος La Fée Hobby Crafts στο Χολαργό για την πολύτιμη βοήθειά της!

Read More

And More