Rattan: Ο ψάθινος πειρασμός που κυριαρχεί σε όλες τις διακοσμητικές τάσεις της χρονιάς

Υπάρχει η καρύδα. Ο ανανάς. Το καρπούζι. Οι φοίνικες. Το μπλε της θάλασσας. Και η ψάθα! Γιατί όταν μιλάμε για διακόσμηση, τότε η ψάθα, το μπαμπού και το rattan είναι τα No1 αντικείμενα του πόθου! Όπως έχεις καταλάβει, πολλά είναι τα καλοκαιρινά trends (είπε κανείς φλαμίνγκο;) που σίγουρα δεν χορταίνεις να βλέπεις και ήδη έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να τα αποχωριστείς… come September! Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο, μιας και τουλάχιστον η ψάθα δεν πρόκειται να μας αφήσει να την ξεχάσουμε! Και αυτό το χρωστάμε σε όλη αυτή η στροφή που έχει πραγματοποιηθεί προς το “πράσινο” interior design και έχει κατακλύσει τα σπίτια και τις καρδιές μας! Άλλωστε, τι άλλο μπορεί να συμπληρώσει καλύτερα όλα αυτά τα δροσερά και comforting φυτά εσωτερικού χώρου που έχεις λατρέψει, πέρα από το rattan;

Σε μια εποχή που η eco-friendly διακόσμηση έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, είναι κάπως δύσκολο να μην δεις ποια είναι τα φυσικά υλικά που μπορείς να εντάξεις στο χώρο και το design σου. Και σίγουρα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ από ψάθα και μπαμπού είναι τα βασικά συστατικά για ένα σπίτι που θέλει να… θεωρεί τον εαυτό του κοντά στη φύση! Αν στα παραπάνω προσθέσεις και το γεγονός πως το μαροκινό, αλλά και το boho design έχουν κάνει ισχυρό comeback τα τελευταία χρόνια, τότε θα δεις πως η διακόσμηση με ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και οι φυσικές υφές είναι το ζητούμενο για ένα up to date σπίτι!

Η ψάθα μπορεί να επενδύσει ένα σωρό αντικείμενα, από σκαμπό και καθίσματα, όπως η λατρεμένη papasan πολυθρόνα και οι μεγάλες μπαμπού καρέκλες, μέχρι διακοσμητικά καλάθια, σουπλά και ολόκληρους καναπέδες. Η easy breezy διάθεση που δίνουν σε κάθε χώρο που τα φιλοξενεί είναι ιδανική για το καλοκαίρι, αλλά και το απόλυτο statement item για κάθε εποχή! Σκέψου άλλωστε, πόσο υπέροχο contrast μπορεί να κάνει μια τόσο summery υφή όταν συνδυάζεται με μια faux γούνα ή κάποιο animal skin εφέ.

Και για να μην σε αφήνω άλλο να περιμένεις, κάνε scroll down για να δεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά interior designs με το απόλυτο trend της χρονιάς!

Η αγαπημένη papasan πολυθρόνα έχει κάνει μεγάλη επιστροφή και είναι το αντικείμενο του πόθου όλων μας.

Άλλη μία χαρακτηριστική επιλογή της χρονιάς είναι η μπαμπού κρεμαστή πολυθρόνα, που συνδυασμένη ακόμη και με γούνα διατηρεί τη “δροσερή”… προσωπικότητά της.

Όπου φυτά και γλάστρες, όπου γλάστρες και ψάθα ή μπαμπού! Άλλωστε τα καλάθια και τα ψάθινα κασπό είναι hot items αυτό τον καιρό.

Άλλη μία φανταστική επιλογή για κάθε εποχή είναι το μπαμπού κρεβάτι που μπορεί να ταιριάξει με κυριολεκτικά τα πάντα.

Τα ψάθινα διακοσμητικά καλάθια μπορεί να έρχονται από το Μαρόκο, αλλά ποτέ πριν δεν φάνταζαν τόσο επίκαιρα όσο τώρα.

Οι ψάθινες ή μπαμπού καρέκλες μπορούν να “σταθούν” επάξια μέσα σε ένα σκανδιναβικό περιβάλλον.

Read More

And More