Rattan σκαμπό; Ναι, η νέα μεγάλη τάση είναι ταυτόχρονα “ταπεινή” και μεγαλειώδης! Δοκίμασέ τη!

Ήδη από τις αρχές της χρονιάς έχει γίνει πλήρως κατανοητό πως το υλικό που κάνει τη μεγαλύτερη επάνοδο στο χώρο του interior design είναι το μπαμπού! Μέσα από την… πατροπαράδοτη πολυθρόνα papasan που έκανε ξανά την εμφάνισή της περίπου τον περασμένο Φεβρουάριο, “αποποινικοποιώντας” αυτή την ελαφρώς ξεπερασμένη τάση, ξαναήρθε στο προσκήνιο ένα ξεχασμένο φυσικό υλικό με τεράστιες διακοσμητικές δυνατότητες που ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα της εποχής! Και κάπως έτσι, το μπαμπού (αλλά και η ψάθα) έγινε το νέο μεγάλο hit στη διακόσμηση, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει στην παρουσία του τρία μεγάλα ρεύματα: το νοσταλγικό αίσθημα που επικρατεί σε όλους τους τομείς του lifestyle υπενθυμίζοντάς μας τα “καλά” των 80s και των 90s, τη στροφή προς τη φύση και την εξύψωση των φυσικών υλικών σε απόλυτο trend, αλλά και την επικράτηση του boho chic style στο design! Και επειδή το μπαμπού ή rattan ποτέ δεν θα είναι αρκετό και πάντα θα θέλουμε λίγο ακόμη, η νέα τάση θέλει τα stylish σκαμπό και τα υποπόδιά μας να είναι φτιαγμένα από… καλάμια!

Σε ένα γενικότερο πλάνο, το rattan είναι το σούπερ στιλάτο υλικό που επενδύει πλέον τα έπιπλά μας. Ο λόγος που το κάνει τόσο δημοφιλές είναι αυτός ο easy going χαρακτήρας του, αλλά και η αίσθηση coolness και μη προσποιητού που αποπνέει! Το ίδιο περίπου ισχύει και στο bohemian style που τόσο πολύ έχει “φορεθεί” τον τελευταίο καρό, μιας και η ευκολία της αποτύπωσής του είναι τεράστια! Γιατί, ας το παραδεχτούμε, δεν χρειάζεται να είσαι Παιδί των Λουλουδιών για να δώσεις μικρές πινελιές και χαρούμενες νότες στο χώρο σου, ώστε να… καταχωρηθεί απευθείας στην κατηγορία boho! Ακόμη, όμως, και όταν δεν είσαι έτοιμη για μεγάλες παρεμβάσεις και βαθιές αλλαγές στο σπίτι σου, μπορείς και πάλι να ενσωματώσεις μικρά στοιχεία τα οποία θα δώσουν απευθείας πιο… αλέγκρο και ελεύθερο πνεύμα στη διακόσμησή σου. Και τα σκαμπό ή τα υποπόδια είναι οι κατάλληλοι “καμβάδες” για αυτό το σκοπό! Δεν χρειάζεσαι άπλετο χώρο για να προσθέσεις ένα σκαμπό, ούτε είναι απαραίτητο να πολυσκεφτείς τι απόχρωση θα έχει, μιας και δεν αποτελεί σημείο αναφοράς στο εκάστοτε δωμάτιο. Μπορεί, όμως, να γίνει ένα πρώτης τάξεως statement piece αν ακολουθήσεις σωστή τακτική! Γι’ αυτό και η νέα τάση στο deco υπαγορεύει τα μπαμπού σκαμπό ως το must have item της σεζόν!

Ας αφήσω, λοιπόν, τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους! Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες και θα με θυμηθείς!

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους διακόσμησης με rattan είναι αυτά τα σταθερά pouf από μπαμπού. Απλά στοιβάζοντας το ένα πάνω στο άλλο θα έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Η contemporary εκδοχή του rattan υποπόδιου, φτιαγμένο από λυγισμένο καλάμι και με airy αίσθηση, λειτουργεί άψογα ως συνδετικός κρίκος στο απόλυτο layering υφών που γίνεται σε αυτό το σαλόνι.

Η σύγχρονη bohemian διακόσμηση “συνδέει” το 70s μπαμπού με το Danish design, το μαροκινό κιλίμι, τη faux γούνα και την πληθώρα φυσικών φυτών.

Η κλασική και διάσημη μορφή του μπαμπού σκαμπό, εδώ τοποθετημένο στο “ναό” του French girl’s style. Και με κάθισμα από γούνα, είναι ένας φοβερός συνδυασμός!

Στην πολύχρωμη εκδοχή του, το rattan υποπόδιο μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε interior design με τεράστια ευκολία!

Read More

And More