Τα πιο διαχρονικά χρώματα για να… φρεσκάρεις τους τοίχους του σπιτιού σου

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάθε φορά που ο καιρός “ανοίγει” αποφασίζεις να κάνεις τις περισσότερες και μεγαλύτερες αλλαγές; Είτε πρόκειται για την εμφάνισή σου, είτε για την εμφάνιση του… σπιτιού σου, η άνοιξη μοιάζει να είναι η πιο κατάλληλη εποχή για τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις προγραμματίζεις. Μπορεί να οφείλεται σε πρακτικούς λόγους, αφού η κακοκαιρία είναι πάντα “δεσμευτική” και δεν σε αφήνει ελεύθερη να ανανεώσεις το look και τη διακόσμησή σου, αλλά και σε… ψυχολογικούς παράγοντες, μιας και η “αναγέννηση” της φύσης φέρνει συχνά διάθεση για ανατροπές! Για εσένα, λοιπόν, που τώρα πήρες την απόφαση να μπεις σαν σίφουνας στο σπίτι και να του αλλάξεις… όχι τα φώτα, αλλά τα χρώματα, υπάρχει ένας αλάνθαστος οδηγός για τα πιο κλασικά και διαχρονικά trends!

Το να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου μπορεί να ακούγεται φανταστική ιδέα -και συνήθως είναι, αρκεί να έχεις κάνει τις σωστές επιλογές!-, αλλά πέρα από τον παράγοντα “ανανέωση” περιέχουν και τον παράγοντα “δυσκολία”! Γιατί καλά το σκέφτεσαι, αλλά στην πράξη μια τέτοια αλλαγή απαιτεί χρόνο, χρήμα και υπομονή, αφού μπορεί να φέρει τα πάνω- κάτω στο σπίτι σου για ένα διάστημα! Επίσης, σκέψου ότι μια τέτοιου είδους παρέμβαση δεν την κάνεις συχνά -ειδικά αν θυμηθείς την ταλαιπωρία της τελευταίας φορά που έβαψες το σπίτι! Για αυτό το λόγο πρέπει η επιλογή του κατάλληλου χρώματος να γίνει προσεκτικά και με βάση τόσο τις αποχρώσεις που ανταποκρίνονται στο γούστο σου, όσο και σε εκείνα που δεν θα είναι εκτός “θέματος” μέσα σε έξι μήνες, αφήνοντάς σε “ξεκρέμαστη” γιατί δεν θα είναι πλέον καθόλου relevant!

Αν, λοιπόν, ψάχνεις τα πιο διαχρονικά trends στα χρώματα του σπιτιού, δες παρακάτω για να πάρεις μια ιδέα!


Οι 50 αποχρώσεις του… λευκού

Αν το μαύρο είναι η πιο διαχρονική αξία στη μόδα, το λευκό είναι το πιο κλασικό χρώμα στη διακόσμηση! Δύσκολα η επιλογή του λευκού μπορεί να είναι λανθασμένες! Δεν χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου το… καθαρόαιμο άσπρο, αλλά οποιαδήποτε off white απόχρωσή του ή τις ώχρες που ανήκουν στο φάσμα του! Το λευκό είναι δύσκολο να σε κουράσει ή να το βαρεθείς, αφού γύρω του μπορείς να “πλέξεις” οποιοδήποτε διακοσμητικό ύφος και να “παίξεις” με τους υπόλοιπους χρωματισμούς!

Τα ελαφρώς neutral χρώματα
Οι γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις, όπως και το λευκό έχουν την ιδιότητα να ξεκουράζουν τα μάτια και να μην προκαλούν φασαρία! Οι ανοιχτόχρωμες εκδοχές οποιουδήποτε χρώματος είναι πάντα κατάλληλες για long term “σχέσεις” με το σπίτι σου! Αρκεί να βρεις την κατάλληλη τονική φωτεινότητα και τη βαθύτητα που ταιριάζει στο γούστο σου, ώστε να μην καταλήξεις με κάποιο χρώμα που δεν σε εκφράζει!

Το “ενθαρρυντικό” ροζ

Ναι, η χρονιά μπορεί να είναι αφιερωμένη στο dusty pink και την πούδρα, αλλά το ροζ έχει τόσο πολλές και διαφορετικές εκδοχές που κυριολεκτικά ταιριάζει σε όλους! Όποιο και αν είναι το στυλ σου, όποιο διακοσμητικό ρεύμα και αν προτιμάς και ό,τι τύπος κι αν είσαι, μπορείς να βρεις το κατάλληλο ροζ! Επίσης, όσος καιρό και αν περάσει, το ροζ θα είναι πάντα relevant!

Το γκριζαρισμένο γαλάζιο

Όχι, δεν μιλάμε για το baby blue, ούτε για το γαλάζιο του ουρανού, αλλά για περισσότερο moody αποχρώσεις, με βάθος και φρεσκάδα χωρίς να γίνονται… παιδότοπος! Τα βαθιά γαλάζια είναι elegant και με την επιλογή του σωστού τόνου είναι σίγουρο ότι δεν θα το βαρεθείς ποτέ! Αν θέλεις, λοιπόν, να προσθέσεις διαχρονική φινέτσα στο χώρο σου, τότε άνοιξε τα χρωματολόγια στα… μπλε!

Το… ροδοκόκκινο
Είναι ομολογουμένως ένα δύσκολο χρώμα και δεν ταιριάζει σε πολλούς. Αυτό ισχύει όμως για μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα του κόκκινου φάσματος! Αν κινηθείς περισσότερο σε “σκουριασμένα” και dusty κόκκινα, με παστέλ διάθεση, τότε να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις κάνει μια… μακροχρόνια σχέση!

Read More

And More