Ταπετσαρίες: Τα trends που θα κάνουν τους τοίχους σου αγνώριστους

Δεν είναι κάποια ολοκαίνουρια τάση, αντιθέτως οι μεμονωμένοι τοίχοι που διαφέρουν από τις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού είναι ένα trend που την τελευταία δεκαετία έχει κάνει… πάταγο στο interior design. Θέλεις να προσθέσεις μια χρωματιστή πινελιά στο χώρο, αλλά να μην δεσμευτείς από τη μεγάλη έκταση ολόκληρου του σαλονιού; Βάφεις έναν τοίχο; Θεωρείς ότι το σπίτι σου έχει ήδη πάρα πολλά κάδρα και επιτοίχια διακοσμητικά, αλλά ένας τοίχος σου μένει κενός; Αλλάζεις το χρώμα του. Θέλεις να βλέπεις κάτι διαφορετικό όταν ξυπνάς το πρωί, αλλά να μην σε “κλείνει” το πολύ χρώμα; Βάφεις μόνο την… πλάτη του υπνοδωματίου. Πόσες και πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει αυτό το μικρό trick για να ανανεώσεις τους χώρους του σπιτιού σου; Τώρα, όμως, επανέρχεται δυναμικά ένα trend που θα σου λύσει τα χέρια! Διότι ο interior κόσμος έχει να σου προτείνει κάτι πολύ πιο εύκολο, λιγότερο μόνιμο και παρεμβατικό και με ακόμη περισσότερες επιλογές και φυσικά “προσωπικότητα” και δεν είναι άλλο από την ταπετσαρία!

Οι ταπετσαρίες έχουν έρθει για να μείνουν και μαζί τους φέρνουν μια “απύθμενη” ποικιλία από χρώματα, σχέδια, έκταση και ένταση που είναι σίγουρο πως ό,τι διακοσμητικό στυλ και αν ακολουθείς και όποιο ρεύμα αν σε εκφράζει, θα βρεις ακριβώς εκείνο που θέλεις! Αν και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποια… universal κατεύθυνση που να εκφράζει τις κοινές προτιμήσεις του κόσμου και να σχηματίζει συγκεκριμένες διακοσμητικές οδούς, μιας και η φετινή χρονιά μοιάζει πιο “προσωποκεντρική” από κάθε άλλη, σίγουρα υπάρχουν κάποια “θέματα” που φαίνεται να γίνονται τα νέα αγαπημένα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η “θηλυκή” γεωμετρία, το oversized floral και οι παστέλ καλλιτεχνικές απεικονίσεις! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν οι κεντρικές τάσεις μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν, ώστε να βρεις τι “κλικάρει” στο χώρο και τις υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές σου και να ενσωματώσεις στο γούστο και την προσωπικότητά σου τις ταπετσαρίες που θα βρεις.

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή ιδέα από τα κυριότερα trends στις ταπετσαρίες τοίχων και να δει σε ποια κατηγορία ταιριάζεις!

Τα μεγάλα patterns


Φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά των patterns γενικότερα. Βλέπουμε πολλά υφάσματα να ακολουθούν τη λογική του σχεδιασμού και να αφιερώνουν την εικόνα στα ντεσέν. Οι ταπετσαρίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την κατηγορία, μιας και δίνουν και τη βασική διακοσμητική κατεύθυνση στο χώρο.

Οι γεωμετρικές αναφορές


Έχεις συνηθίσει να βλέπεις την περισσότερο “αρρενωπή” πλευρά της γεωμετρίας, με ασπρόμαυρα patterns και αυστηρές γραμμές, αλλά οι ταπετσαρίες επανεφευρίσκουν το geometry trend με πιο colorful και “παιχνιδιάρικους” συνδυασμούς και σχεδιασμό!

Οι καλλιτεχνικές αναφορές


Το 2017 είναι ξεκάθαρα η χρονιά των moody αποχρώσεων! “Σκοτεινά”, αλλά όχι πραγματικά… σκοτεινά χρώματα και σχέδια κέρδισαν έδαφος και αναδύθηκαν στο interior design. Βαθιές αποχρώσεις πολύτιμων λίθων, σκουρόχρωμες παλ πινελιές και περισσότερη εσωστρέφεια. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των wallpapers που εντάσσουν στα σχέδιά τους καλλιτεχνικές αναφορές και δυναμικές σκοτεινές αποχρώσεις!

Το oversized floral


Μπορεί να φταίει η άνοιξη, μπορεί ο καλός καιρός, πάντως το floral έχει επιστρέψει σε κάθε πιθανή μορφή! Το flower power καταφέρνει να σου αλλάξει τη διάθεση και να φέρει τα καλύτερα vibes στο χώρο! Οι ταπετσαρίες δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα με τα floral και μάλιστα στις πιο bold εκδοχές του!

Το marble trend


Όπου και να κοιτάξεις γύρω σου θα δεις μαρμάρινες επιφάνειες, υφάσματα και διακοσμητικά! Το μάρμαρο είναι το υλικό της εποχής μας και δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει σύντομα το interior design. Τα marbled wallpapers είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του!

Οι παστέλ εναλλαγές


Μαζί με τις moody αποχρώσεις, συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους σταθερά και τα παστέλ χρώματα. Η… επίδραση του rose quartz και του serenity δεν έχει σταματήσει στο χώρο του interior και φυσικά οι ταπετσαρίες που “φιλοξενούν” τις παλ νότες έχουν και φέτος την τιμητική τους!

Read More

And More