Trend alert: Το colorblocking “εισβάλει” στην κουζίνα και φέρνει τα… πάνω- κάτω στο interior design

Θα έχεις προσέξει μάλλον, ότι τον τελευταίο καιρό όλα τα μεγάλα trends επικεντρώνονται στο χώρο της κουζίνας και στους τρόπους που μπορείς να ανανεώσεις την εμφάνισή της. Κατά πάσα πιθανότητα, το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και η καλοκαιρία είναι ιδανική για μεγάλες αλλαγές και παρεμβάσεις. Αυτό είναι που “σπρώχνει” τους περισσότερους ανθρώπους να προχωρήσουν σε μια σημαντική επέμβαση στα σπίτια τους, όπως είναι το εσωτερικό ή εξωτερικό βάψιμο, η ανακαίνιση του μπάνιου, η ανανέωση της κουζίνας ή ακόμη και η ολική ανακαίνιση! Και εδώ, λοιπόν, έρχονται οι μεγάλοι interior designers και σου δίνουν τις βασικές συμβουλές και οδηγίες για όλα τα παραπάνω! Επειδή, όμως, η κουζίνα είναι ένας από τους αγαπημένους μας χώρους του σπιτιού, “αγκαλιάζουμε” συνεχώς τις νέες τάσεις της!

Το νέο alert, λοιπόν, για το kitchen interior είναι το αγαπημένο colorblocking! Ναι, ναι, αυτή η πανδαισία χρωμάτων που έχει κατακλύσει τα τελευταία χρόνια το χώρο της μόδας και της διακόσμησης, κατάφερε να βρει το δρόμο προς την κουζίνα σου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το καλοδεχθείς, ειδικά αν θέλεις να έχεις την πιο up to date… μαγειρική απόλαυση! Γιατί, πέρα από το “παιχνιδιάρικο” ύφος που μπορεί να δώσει ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών χρωμάτων, το colorblocking σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν εντελώς καινούριο χώρο, απλά και μόνο βάφοντας τα έπιπλα της κουζίνας σου! Φυσικά στα plus είναι το γεγονός πως η κουζίνα διαθέτει την απαραίτητη γεωμετρία και τους κυβιστικούς όγκους, ώστε το colorblocking να βρει την καλύτερη εφαρμογή του, σαν να έχει βρεθεί ο φυσικός χώρος του!

Αν έχεις ακόμη αμφιβολίες και δεν είσαι σίγουρη πως τα πολλά χρώματα στην κουζίνα σου είναι εκείνο ακριβώς που έψαχνες, τότε οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σε πείσουν σε χρόνο dt!

Αυτή είναι η επιτομή του γεωμετρικού colorblocking. Έντονα χρώματα που συνδυάζονται με σουηδικό ξύλο και λευκές επιφάνειες δίνουν το πιο contemporary αποτέλεσμα σε αυτή τη φωτεινή κουζίνα, που χαίρεσαι να βλέπεις!

Άλλη μία περίπτωση που οι έντονες αντιθέσεις δημιουργούν την πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Pop αποχρώσεις, όπως το κόκκινο και το κίτρινο “μπλέκονται” με τον… βασιλιά του παστέλ, τη μέντα, και το minimal λευκό ακουμπάει πάνω σε μωσαϊκό pattern που επενδύει τον τοίχο και τον πάγκο της κουζίνας. Και για έξτρα φινετσάτο φινίρισμα, δανέζικο ξύλο.

Σε αυτή την κουζίνα έχουμε το συνδυασμό δύο μεγάλων τάσεων, του coloblocking και των moody, σκοτεινών αποχρώσεων που μας απασχόλησαν πολύ φέτος στη διακόσμηση. Και όπως μπορείς να δεις, το αποτέλεσμα είναι “μαγευτικό”!

Παστέλ, παστέλ, παστέλ! Ποιος είπε ότι το colorblocking δεν μπορεί να είναι ρομαντικό και “ήσυχο”; Αυτή η κουζίνα είναι η τρανή απόδειξη πως το νοσταλγικό design μπορεί να συνδυαστεί άψογα με το scandinavian και να κάνει “θαύματα”!

Και αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιεί τους κυβιστικούς όγκους και αναδεικνύει τη γεωμετρία της κουζίνας μέσα από τους διαφορετικούς ματ χρωματισμούς του colorblocking. Μπλε και γαλάζιο χρησιμοποιήθηκαν στα ψηλά ντουλάπια για να δώσουν έμφαση στις διαφορετικές υφές που επενδύουν τις υπόλοιπες επιφάνειες, ενώ δύο διαφορετικές πινελιές σε πορτοκαλί και πράσινο ολοκληρώνουν το φανταστικό αποτέλεσμα.

Εδώ, το colorblocking χρησιμοποιεί και το σουηδικό ξύλο ως χρώμα, κάνοντας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επιλογή! Έντονο γαλάζιο χρώμα στο πλακάκι της “πλάτης” της κουζίνας, με ανοιχτόχρωμο φυσικό ξύλο και λευκές λεπτομέρειες δίνουν ένα κομψό τελείωμα στο χώρο.

Και το παστέλ επανέρχεται, με τη μέντα να παίζει κυρίαρχο ρόλο, ενώ οι διαφορετικοί χρωματισμοί στο δάπεδο δίνουν έμφαση και… σιγοντάρουν την εναλλαγή με το λευκό και το ξύλο.

Navy blue, μέντα, γαλάζιο και λευκό. Και ναι, ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους, “δένοντας” με το λευκό, το ξύλο και φυσικά το μάρμαρο που χρησιμοποιείται ως επένδυση στον τοίχο. Μοναδικό αποτέλεσμα, με το pattern του δαπέδου να “απογειώνει” το design αυτή της κουζίνας.

Read More

And More