Trend forecast: Οι επόμενες μεγάλες τάσεις που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση μέσα στον ερχόμενο χειμώνα!

Μπορεί να είναι καλοκαίρι και έξω όλα να μυρίζουν… θάλασσα και διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι εξελίξεις δεν συνεχίζουν ακάθεκτες. Έτσι και στον τομέα του interior design οι προβλέψεις για την επόμενη σεζόν δεν σταματούν να πέφτουν… βροχή από κάθε γωνιά του κόσμου. Είναι σαν οι σχεδιαστές και οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων να μην σταματούν να δουλεύουν τα “γρανάζια” του μυαλού τους, προσπαθώντας να αφουγκραστούν τις προτιμήσεις του κοινού, προκειμένου να βρουν ποιο ή ποια θα είναι τα στυλ και οι τάσεις που θα επικρατήσουν μέσα στον επόμενο χειμώνα. Γιατί, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί ο χρόνος να είναι μοιρασμένος σε τέσσερις εποχές, αλλά το καλοκαίρι διαρκεί μόλις τρεις μήνες και οι υπόλοιπες “αγκαλιάζουν” ένα ευρύ διακοσμητικό φάσμα, με λίγες εναλλαγές στις στιλιστικές επιλογές.

Κάπως έτσι, και ενώ είμαστε μόλις στη μέση του καλοκαιριού, καταφτάνουν ήδη (και πολύ άργησαν!) τα trends που φαίνεται πως θα επικρατήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και ευτυχώς οι εκπλήξεις δεν είναι πολύ μεγάλες. Διότι, αν κάτι αληθεύει στις τάσεις και τα ρεύματα είναι πως ό,τι “πουλάει” παραμένει πάντα επίκαιρο!

Επομένως, μην περιμένεις πως θα χρειαστεί να κάνεις τεράστιες αλλαγές στο interior design σου, ότι θα επενδύσεις σε ολοκαίνουρια υλικά και θα αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου! Αντιθέτως, μάλιστα, γιατί πολύ απλά όσα γνώρισες, αγάπησες και συνήθισες μέσα στη σεζόν που πέρασε θα τα ξαναβρείς μπροστά σου, ελαφρώς ανανεωμένα, με μεγαλύτερη ώθηση και με δοκιμασμένα αποτελέσματα!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις ποια είναι τα έξι κυριότερα trends που θα μεσουρανήσουν στη διακόσμηση αυτό το χειμώνα και να κρατήσεις σημειώσεις!

Τα metallics

Αυτή είναι μια τάση που μας συστήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια και όμως δεν λέει να καταλαγιάσει! Φυσικά, τα μεταλλικά στοιχεία πάντα ήταν σύμβολο της φινέτσας και της πολυτέλειας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μια περισσότερο casual τροπή, με το χαλκό (brass), το quartz και το rose gold να έχουν επικρατήσει στις προτιμήσεις του κόσμου και των designers. Αυτά, λοιπόν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο σπίτι σου και αυτή τη χρονιά, με το ασήμι και το νίκελ να συμπληρώνουν τον “καμβά”!

Το layering και οι υφές

Όπως και το χειμώνα που μας πέρασε, το layering και η έμφαση στις ιδιαίτερες και διαφορετικές υφές θα είναι και πάλι ένα πεδίο που θα μας απασχολήσει. Οι “πλούσιες” υφάνσεις, με όγκο και… προσωπικότητα είναι κάτι που θα προστεθεί στην εξίσωση, κάνοντας ακόμη πιο έντονο το layering φινίρισμα, ενώ και οι υφασμάτινες μεταλλιζέ προσθήκες θα είναι καλοδεχούμενες!

Οι επιρροές από τη φύση

Μπορεί τα φυτά να συνεχίζουν να προκαλούν δέος σε όποιο χώρο τα φιλοξενεί και τα φυσικά υλικά εν γένει να είναι το αντικείμενο του πόθου για κάθε ενημερωμένο… style freak, αλλά η φύση μπορεί να θέσει και κατευθυντήριες γραμμές στο interior design. Έτσι, η χρωματική παλέτα του F/W ’17- ’18 θα είναι σε άμεση “σύνδεση” με τη φύση, χρησιμοποιώντας terracotta, γκρι, φυσικό ξύλο και “θαμπά” μπλε και πράσινο.

Η “προσιτή” πολυτέλεια

Ο εκλεκτικισμός των προηγούμενων χρόνων, που ήθελε την πολυτέλεια να… φωνάζει από μακριά μάλλον ανήκει (ευτυχώς) στο παρελθόν. Σε ένα κοινωνικο- οικονομικό πλαίσιο που κυριαρχείται από τις συγκρατημένες επιλογές, το interior δεν θα μπορούσε να μην χαμηλώσει τους τόνους του και να υιοθετήσει μια περισσότερο conscious ματιά πάνω στην αισθητική.

Το τζάκι ως κομβικό σημείο

Το τζάκι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και “παλιά” στοιχεία ενός σπιτιού. Φέτος, λοιπόν, ήρθε η ώρα του να… λάμψει ως μέρος της διακόσμησης και να αποτελέσει ακόμη και σημείο αναφοράς στην υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού. Μακριά από τον φουτουριστικό μινιμαλισμό και το contemporary design, το τζάκι πλέον χρειάζεται περισσότερα μεταλλικά στοιχεία, παλαιωμένη αίσθηση και “ταπεινές” καταβολές.

Το μάρμαρο

Ωδή στο design μιας πιο εξευγενισμένης αισθητικής περιόδου, το πολυτελές μάρμαρο πήρε την τελευταία χρονιά εντελώς καινούριες διαστάσεις και επικράτησε σε κάθε πιθανό τομέα του lifestyle. Από τώρα, όμως, επιστρέφει στις πιο κλασικές ρίζες του, μιας και οι interior designers ορκίζονται πως οι νέες αποχρώσεις του θα δώσουν και πιο εκλεπτυσμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Καφέ, πράσινο και μαύρο είναι οι αποχρώσεις που θα πάρει το αγαπημένο marble touch που χρειάζεται να έχει κάθε σπίτι!

Read More

And More