Trend of the town: Το κεφαλάρι του κρεβατιού σου είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις τώρα

Μπορεί να είναι ξύλινα, ίσως και υφασμάτινα, μεταλλικά, από μπαμπού, βελούδινα, με μαξιλάρες ή χωρίς, DIY ή έτοιμα, ενώ το συναντάς και στη μορφή ενός ολόκληρου τοίχου! Μπορεί έως τώρα να μην τους είχες δώσει ιδιαίτερη σημασία, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να αποκτούν… έδαφος και ισχυρή θέση στη διακόσμηση, κερδίζοντας επάξια μια θέση στα must have items της χρονιάς. Ο λόγος για τα (ταν, ταν) για τα κεφαλάρια! Ω ναι, αυτή είναι η πιο stylish προσθήκη που μπορείς να κάνεις στο δωμάτιό σου τώρα και μάλιστα είναι ένα από τα πιο δυναμικά trends που θα μας απασχολήσουν από εδώ και πέρα. Κάπως έτσι μπορείς να δεις και την εξέλιξη του interior design, αφού κάτι τόσο χρηστικό και καθαρά λειτουργικό κατάφερε να γίνει το απόλυτο statement piece που θα σε βοηθήσει να κάνεις τα πιο γλυκά.. όνειρα!

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, το κεφαλάρι είναι η προέκταση του κρεβατιού σου, η “πλάτη” όπως θα λέγαμε. Για ένα μεγάλο διάστημα, ειδικά με την επέλαση του industrial στυλ (που όχι μόνο δεν περιελάμβανε κεφαλάρι, αλλά συνήθως ούτε καν κρεβάτι), το κεφαλάρι ήταν παράδειγμα προς… αποφυγή, αφού πολλοί το έβλεπαν ως παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο. Οι τάσεις, όμως, αλλάζουν όπως και οι εποχές, οπότε σε μία περίοδο που ο κόσμος της διακόσμησης “αγκαλιάζει” τις πιο elegant υφές, φόρμες και μορφές, το κεφαλάρι ή headboard επανήλθε στο προσκήνιο και φυσικά μας ξεσήκωσε! Πλέον, στην περίπτωσή του ισχύει μονάχα μία διαπίστωση: Το μέγεθος μετράει! Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο! Γιατί τα oversized κεφαλάρια κάνουν τη διαφορά και δίνουν “προσωπικότητα” σε κάθε υπνοδωμάτιο!

Για να σου το αποδείξω, συγκέντρωσα μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για να δεις με τα ίδια σου τα μάτια πόσο ξεχωριστό styling μπορείς να επιτύχεις στο δωμάτιό σου μέσα από το κεφαλάρι του κρεβατιού σου!

Εδώ μπορείς να δεις ένα “χτιστό” κεφαλάρι, όπου το βελουτέ ύφασμα έχει επενδύσει την κατασκευή απευθείας στον τοίχο του δωματίου.

Εκμεταλλευόμενη το jungle inspo και τη γενικότερη tropical αίσθηση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, ένα κεφαλάρια από μπαμπού με ιδιαίτερη πλέξη είναι ιδανικό.

Εκεί που το boho chic συναντά το σκανδιναβικό design, έρχεται αυτό το εκπληκτικό κεφαλάρι από ξύλο σε φυσική απόχρωση να “απογειώσει” το υπνοδωμάτιο.

Το boho ξανά σε πρώτο πλάνο, με το french style να το συμπληρώνει και αυτό το μπαμπού κρεβάτι να… λανσάρει το πιο ξεχωριστό κεφαλάρι.

Η DIY εκδοχή στο κεφαλάρι μπορεί να είναι η πιο εύκολη δουλειά. Το used ξύλο σε σχηματισμό ψαροκόκαλο μπορεί να γίνει το καλύτερο statement item στο δωμάτιό σου.

Ο contemporary ρομαντισμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην “πλάτη” του κρεβατιού, που κλέβει τις εντυπώσεις με το contrast του millenial pink απέναντι στο hunter’s green και το πετρόλ.

Σκανδιναβικό στυλ με elegant πινελιές είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν αυτό το υπνοδωμάτιο και το βαμβακερό κεφαλάρι σε light πράσινη απόχρωση είναι το πιο ταιριαστό.

Το trend των δύο τελευταίων χρόνων που θέλει τον ορείχαλκο να είναι το απόλυτο υλικό για τη διακόσμηση δείχνει την ανωτερότητά του σε αυτό το μεταλλικό κεφαλάρι.

Read More

And More