Trending style: Αυτό είναι το νέο farmhouse design που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά

Υπάρχει εκεί έξω μία τάση στο interior design, που δεν έχω καταλήξει αν ευθύνεται το φθινόπωρο και η προετοιμασία για τον ερχόμενο χειμώνα που τα την κάνει τόσο… ποθητή ή αν είναι όντως τόσο ελκυστική, αλλά σίγουρα έχει αρχίσει να φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τον τελευταίο καιρό! Είναι σίγουρο πως τη γνωρίζεις, καθώς τα τελευταία χρόνια κάνει την (επιλεκτική) εμφάνισή της σε εσωτερικούς χώρους, ενώ διάφορα παρακλάδια της, όπως το coastal look έχουν αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται, όπως καταλαβαίνεις, για το farmhouse style, δηλαδή τη ρουστίκ διακόσμηση που παραπέμπει σε αγροικία! Ναι, ίσως να μην είναι τόσο εύπεπτο trend -ειδικά αν δεν είσαι κάτοικος των Η.Π.Α.-, αλλά η αλήθεια είναι πως περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα σπίτι cozy, comfy και ταυτόχρονα chic και stylish!

Και για να γίνω πιο σαφής, το farmhouse style πλέον έχει αποκτήσει μια περισσότερο σύγχρονη χροιά, μιας και πολύ εύκολα “μπολιάζεται” με νέα ρεύματα, όπως είναι το hygge, ο σκανδιναβισμός και το french style. Επομένως, μιλάμε για ρουστίκ… with a twist! Βασικά στοιχεία του trend συνεχίζουν να είναι τα πιο “βαριά” έπιπλα, σε περισσότερο νεοκλασικές γραμμές, ωστόσο χρειάζονται απαραίτητα ένα συγκεκριμένο fluffiness που τα κάνει πιο θελκτικά για χαλάρωση. Ταυτόχρονα, το ξύλο και συγκεκριμένα το used, ανεπεξέργαστο ή ανακυκλωμένο είναι μία από τις βασικές προσθήκες που έχει ανάγκη το farmhouse, ενώ πινελιές όπως το subway tile, το παλαιωμένο μάρμαρο, τα εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια, τα vintage υφής υφάσματα, οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους και τα patterned πλακάκια είναι σίγουρα μερικά από τα χαρακτηριστικά υλικά “δόμησης” του farmhouse στυλ!

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται πλέον φυσικά με Danish design έπιπλα, που έχουν αυτό τον εκλεπτυσμένο vintage χαρακτήρα, fluffy χαλιά και πλεκτά ριχτάρια που δίνουν το επιθυμητό layering, ενώ δεν αποκλείονται και περισσότερο minimal πινελιές, όπως είναι η ψάθα, τα φυσικά φυτά, τα μεταλλικά accents και το σκανδιναβικό ξύλο, ενίοτε τα βιομηχανικής υφής props, αλλά και τα νεορομαντικά στοιχεία.

Παρακάτω μπορείς να δεις πώς μοιάζει το νέο farmhouse style και να το αγαπήσεις όσο αγαπάς το καλό και οργανωμένο cocooning!

Μία από τις πιο κλασικές αποτυπώσεις της τάσης, με τα cozy και ρουστίκ στοιχεία να δημιουργούν μια ρομαντική και ταυτόχρονα ξεκούραστη ατμόσφαιρα.

Η νέα τροπή του farmhouse, με τα κλασικά συστατικά του να εναλλάσσονται με χρωματιστές λεπτομέρειες, layering, φυσικά φυτά και σκανδιναβικά elements.

Άλλη μία τυπική απεικόνιση του στυλ, όπως συναντάται στα μπάνια με το used ξύλο και το patterned πλακάκι να κλέβουν την παράσταση.

Η minimal εκδοχή του trend, όπου ο αφαιρετισμός και η λειτουργικότητα έχουν τον κύριο λόγο.

Όταν το industrial design συναντά τον… αγροτικό διάκοσμο, τότε μπορούν να γίνουν θαύματα.

Το νέο σκανδιναβικό στυλ που συνδυάζει το “ζεστό” minimal με τα boho chic στοιχεία ενώνεται με το farmhouse style και τη ρουστίκ διάθεση.

Άλλη μία περίπτωση που το σύγχρονο design και συγκεκριμένα το french style “μπλέκεται” με εκείνο της αγροικίας και δημιουργεί μοναδικά αποτελέσματα.

Read More

And More