Trends to-die-for: 6+1 τάσεις που αγάπησες και σίγουρα δεν θέλεις να αποχωριστείς σύντομα

Κάτι που έχω προσέξει πως συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο στο χώρο του interior design είναι πως οι ειδικοί του αντικειμένου (aka interior designers) πολύ δύσκολα πέφτουν… έξω στις προβλέψεις τους για το ποια θα είναι τα επόμενα μεγάλα trends στη διακόσμηση. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά τους: από τη μία να αφουγκράζονται τις προτιμήσεις του κοινού και από την άλλη να στρέφουν την προσοχή του κόσμου προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Εκείνο, όμως, που μου φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σχεδόν ποτέ δεν μπορούν να βρουν ποια θα είναι τα trends που έχουν ξεπεραστεί! Ή τουλάχιστον δεν το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία και διορατικότητα. Κάνοντας, λοιπόν, μια βόλτα στα πιο εγκεκριμένα sites και περιοδικά του εξωτερικού για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, συνάντησα μια σειρά από “αντι-trends”, δηλαδή εκείνες τις τάσεις που οι designers υποστηρίζουν πως πολύ σύντομα θα… εκλείψουν. Και κάπως έτσι, αποφάσισα να σου παρουσιάσω τα “αντι-αντι-trends”, δηλαδή τις τάσεις που οι αυθεντίες υποστηρίζουν πως το κοινό έχει βαρεθεί να βλέπει, αλλά που προσωπικά είμαι σίγουρη πως ακόμα τις αγαπάμε και θέλουμε να τις έχουμε στο χώρο μας!

Ξέρεις πολύ καλά πως οι τάσεις είναι λιγάκι παγίδα. Και εξηγούμαι… Όλοι ενθουσιαζόμαστε με καθετί καινούριο βλέπουμε να επικρατεί στη διακόσμηση. Και τρέχουμε να το αποκτήσουμε με κάθε “κόστος”, γιατί η επιρροή του lifestyle είναι πολύ μεγάλη τελικά. Και το λατρεύουμε, το έχουμε σαν εικόνισμα στο σπίτι, νιώθουμε υπερήφανοι που το αποκτήσαμε και ούτω καθεξής. Και όταν ο καιρός περνάει (λίγο!), ξαφνικά έρχεται κάποιος και μας λέει “αυτό είναι ξεπερασμένο”. Απογοήτευση; Και όμως, όχι, δεν χρειάζεται ούτε να απογοητευτείς, ούτε να αποχωριστείς την πολύτιμη διακόσμησή σου! Γιατί το σημαντικότερο στοιχείο στο interior είναι το προσωπικό (aka το δικό σου στυλ, γούστο και αισθητική!). Επομένως, πάρε έμπνευση, κάνε το κομμάτι σου και αγάπησέ το όσο θέλεις και για όσο θέλεις!

Και επειδή enough is enough, ας περάσουμε στο προκείμενο για να δούμε ποιες είναι οι τάσεις που κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένες, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν είσαι έτοιμη να αποχωριστείς ακόμα! Και μην το κάνεις, δηλαδή!


Τα αντικείμενα από μπρούτζο

Λένε: Ο ορείχαλκος έχει κουράσει το κοινό.
Λέω: Ούτε καν! Τα metallics δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα από το spotlight και ο μπρούτζος (brass) είναι το next best thing μετά το χρυσό!

Τα ράφια στην κουζίνα

Λένε: Τα ράφια δημιουργούν “φασαρία” και δεν είναι χρηστικά.
Λέω: Ξέχασέ το! Δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα στο χώρο και λειτουργούν άψογα ως “βιτρίνες” για τα σκεύη σου!

Το μάρμαρο

Λένε: Τα πάντα επενδύθηκαν με μάρμαρο και έγιναν βαρετά.
Λέω: Αποκλείεται! Το μάρμαρο είναι η διαχρονικά αριστοκρατική νότα που μπορείς να δώσεις στο χώρο σου. Plus ταιριάζει εκπληκτικά σε όλα τα στυλ διακόσμησης!

Τα αντικείμενα από χαλκό

Λένε: Ξεχάστε πια τα χάλκινα αντικείμενα.
Λέω: Όσο το millenial pink είναι ανάμεσά μας, ο χαλκός (copper) δεν πρόκειται να πάει πουθενά!

Το λευκό interior

Λένε: Ο κόσμος έχει κουραστεί από το κάτασπρο σκηνικό.
Λέω: Βρείτε μου κάτι που να ξεκουράζει, να χαλαρώνει και να ανεβάζει τη διάθεση, αλλά να μην είναι λευκό και ίσως τότε θα το ξανασυζητήσουμε.

Το μινιμαλιστικό σκανδιναβικό στυλ

Λένε: Το κοινό βαρέθηκε να βλέπει το cleancut nordic στυλ.
Λέω: Όσο ο κόσμος έχει ανάγκη από stylish, cozy & comfy διακόσμηση, το σκανδιναβικό design θα βασιλεύει!

Το millenial pink

Λένε: Το ροζ “φορέθηκε” τόσο πολύ που αναπόφευκτα κούρασε.
Λέω: Για όσο ο κόσμος λατρεύει το γενικότερο ρεύμα της 80s nostalgia που είναι διάχυτο στο lifestyle μας, το millenial pink θα είναι η… κορώνα στο κεφάλι τους!

Read More

And More