Υπνοδωμάτιο: Το νέο χρωματικό trend για τον πιο πολύτιμο χώρο του σπιτιού κατέφθασε και είναι ό,τι καλύτερο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που κάνουν το υπνοδωμάτιο τον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού και όμως, οι περισσότεροι δείχνουν να μην ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εικόνα που έχει το δωμάτιό τους. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που λειτουργείς μέσα στην ημέρα είναι αποτέλεσμα του τρόπου που έχεις κοιμηθεί! Και εφόσον ο ύπνος και η ξεκούραση είναι συνυφασμένα με την κρεβατοκάμαρα (πρέπει να εξηγήσω γιατί;), αντιλαμβάνεσαι πως ο No1 κανόνας στη διακόσμηση του σπιτιού είναι να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο θα αποσύρεσαι και θα χαλαρώνεις! Δώσε, λοιπόν, βάση στο δωμάτιό σου και φρόντισέ το, όπως φροντίζεις την επιδερμίδα σου κάθε πρωί! Και για να είσαι πάντα ενημερωμένη για τις τρέχουσες… εξελίξεις στο interior design, σου έχω το τελευταίο και πιο-hot-αυτή-τη-στιγμή trend για το χώρο που “φιλοξενεί” τα beauty sleeps σου! Για την ακρίβεια είναι ένα color trend, από αυτά που ξεπηδούν συνεχώς τελευταία (εν όψει της νέας σεζόν F/W ’17- ’18), αλλά μοιάζει πως η συγκεκριμένη χρωματική τάση έχει έρθει για να μείνει!

Και για να φτάσουμε στο προκείμενο, η πρόταση των interior designers που φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ένας πολύ απλός χρωματικός συνδυασμός, που όμως “ξεπηδάει” συνεχώς μπροστά μας τον τελευταίο καιρό και έτσι προετοιμαζόμαστε για ένα διαχρονικό trend! Μπλε και λευκό, λοιπόν, είναι τα χρώματα που θα επικρατήσουν (αν δεν το κάνουν ήδη) στις κρεβατοκάμαρες από αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα σε μια ήπια μορφή colorblocking! Ναι, θα μου πεις πως το λευκό δεν “κάνει” colorblock, αλλά στη σωστή ποσότητα και διάταξη το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία!

Το σημαντικό σε αυτό το συνδυασμό των δύο “ευγενών” αποχρώσεων είναι πως δημιουργούν αμέσως ένα elegant αποτέλεσμα! Μέσα από την απλότητά τους μπορούν να “απογειώσουν” τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, χωρίς να προλάβεις να καταλάβεις πώς το κατάφεραν! Το μυστικό κρύβεται στο γεγονός πως και τα δύο χρώματα έχουν έντονη “προσωπικότητα”, ενώ ταυτόχρονα είναι ήσυχα και χαλαρωτικά. Την ίδια στιγμή, το μπλε θεωρείται το χρώμα της διανόησης, είναι καθησυχαστικό και έχει την απαραίτητη δόση coolness, ενώ έχει αναδειχθεί στο πιο δημοφιλές και αγαπημένο χρώμα του κόσμου! Παράλληλα, το λευκό συμβολίζει την τελειότητα, τα νέα ξεκινήματα και την ξεκούραση, αφού στο φάσμα του περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες βασικές αποχρώσεις, αγγίζοντας την πληρότητα!

Αν, όμως, θεωρείς πως δεν έχεις πεισθεί ακόμα και χρειάζεσαι χειροπιαστές… αποδείξεις, δες στις φωτογραφίες που ακολουθούν το συνδυασμό λευκού και μπλε και διαπίστωσε μόνη σου πως αυτό το trend ήρθε για να μείνει!

“Αγκαλιάζοντας” την τάση που επικρατεί περισσότερο τον τελευταίο καιρό, με το boho style να εισάγεται σε διαφορετικά deisgn με κάθε πιθανό τρόπο και την eco- friendly αισθητική να φτάνει παντού, ο συνδυασμός μπλε και λευκού μπορεί να κάνει “θαύματα”.

Σε μια αρκετά urban chic εκδοχή του, το color trend του λευκού και μπλε μπορεί να “δέσει” άψογα με τις πιο… σκοτεινές εκδοχές του interior και τις βιομηχανικές αναφορές και vintage λεπτομέρειες να ολοκληρώνουν αυτό το νοσταλγικό στυλ.

Η πιο contemporary έκφανση του συνδυασμού “θέλει” elegant στοιχεία που δίνουν φινέτσα στο χώρο, με το danish ξύλο να “μπλέκεται” στο σκανδιναβικό σχεδιασμό και τα χρυσά στοιχεία να δίνουν μοναδική αίσθηση πολυτέλειας, ενώ τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν τη δική του πινελιά στο χρωματικό trend.

Ο “σκανδιναβισμός” στο αποκορύφωμά του, μιας και το hygge μοιάζει να έχει κάνει… κατάληψη σε αυτό το εκπληκτικό υπνοδωμάτιο! Απαλή απόχρωση του μπλε και γαλακτερό λευκό να επενδύει τα αντικείμενα σε διαφορετικές υφές.

Εκεί που το ρουστίκ συναντά το moroccan style, το μπλε έρχεται να “παίξει” με το λευκό και τις γήινες αποχρώσεις, δίνοντας μοναδικό αποτέλεσμα! Ηρεμία, χαλάρωση και cozy διάθεση χαρακτηρίζουν αυτό το υπνοδωμάτιο.

Άλλη μία περίπτωση που το λευκό ταιριάζει άψογα με το μπλε είναι όταν τα βλέπεις διατεταγμένα σε τοίχο και οροφή εναλλάξ! Εδώ, βλέπεις την επιτομή της συγκεκριμένης τακτικής και είναι μοναδική!

Read More

And More