Allandale House: Η σύγχρονη απάντηση στην παραδοσιακή αγροικία δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που έχεις στο μυαλό σου

Όχι, δεν τρέχει κάτι με το laptop σου. Ούτε οι φωτογραφίες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Απλώς το συγκεκριμένο σπίτι είναι προϊόν… υπολογιστή! Μάλιστα, μπορεί να είναι ένα μόνο προσχέδιο του μέλλοντος, αλλά το εκπληκτικό Allandale House υπόσχεται να ταράξει τις ισορροπίες του σύγχρονου τρόπου στέγασης και αναψυχής! Βλέπεις, το σχέδιο ανήκει στον William O’ Brien Jr, καθηγητή αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο του Cambridge που σκοπεύει να προσφέρει νέους τρόπους οικοδόμησης σε όσους λαχταρούν να αποσυρθούν στην εξοχή για να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της πόλης.

Το μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο σχέδιο για ένα σπίτι διακοπών που δομείται από πολλαπλές προσόψεις σε σχήμα «Α» και πρόκειται να χτιστεί ανάμεσα στα δέντρα. Το Allandale House είναι ένα καταφύγιο όχι μόνο για τους ενοίκους του, αλλά και για την υπέροχη συλλογή κρασιών, τα μοναδικά βιβλία και τη φυσική τέχνη για τα οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να «φιλοξενεί». Η καινοτόμα «φωλιά» μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε δάσος και φυσικό τοπίο, ώστε να προσφέρει στους ενοίκους του την αίσθηση απομόνωσης και χαλάρωσης που προσδοκούν από μια εξοχική κατοικία, ενώ ταυτόχρονα θα είναι σε θέση να προσφέρει όλες τις ανέσεις και την ανώτερη αισθητική που χαρακτηρίζει το εξαιρετικό σχεδιαστικό περίβλημά του!

Αποτελούμενα από τρία πλαίσια «Α», το μοναδικό design της… αγροικίας διαθέτει τρία διαφορετικά κτίρια με διαφορετική χρήση. Το ψηλότερο «καρέ» φιλοξενεί το κελάρι, τη βιβλιοθήκη και το γκαράζ, το δεύτερο και κεντρικό πλαίσιο στεγάζει δύο ορόφους με τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια και το τρίτιο τμήμα περιλαμβάνει την κουζίνα, την τραπεζαρία και τα καθιστικά. Όσο για το interior design, στόχος του σχεδιαστή είναι να καταφέρει να δημιουργήσει μια νοητή συνέχεια ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και τους εσωτερικούς χώρους, προσφέροντας έτσι μια ομαλότητα, αλλά και την απαραίτητη ηρεμία που απαιτεί ένας χώρος απόσυρσης όπως ο συγκεκριμένος!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αρχιτεκτονικό «διαμάντι» που πρόκειται να μεσουρανήσει σε λίγα χρόνια!

Το εξωτερικό φουτουριστικό περίβλημα του Allandale House δεν θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές αγροικίες που έχεις στο μυαλό σου.

Το ψηλότερο σημείο του σπιτιού που θα φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη της κατοικίας και ένα χώρο χαλάρωσης για τους ενοίκους.

Εναλλακτικό σχέδιο του χώρου της πρόσοψης του σπιτιού, όπου η θέα προς τον περιβάλλοντα χώρο «κόβει» την ανάσα.

Ο χώρος όπως θα φαίνεται από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού που οδηγεί στα υπόλοιπα δωμάτια.

Στόχος του αρχιτέκτονα είναι η αγροικία να χρησιμοποιεί το φυσικό φως ως κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο.

Read More

And More