Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα boutique hotels της Νέας Υόρκης και σίγουρα θα σου “κλέψουν” την καρδιά

Όσο το καλοκαίρι προχωράει τόσο πιο έντονα σκεφτόμαστε όλοι τις διακοπές μας και ανοίγει η… όρεξη για ταξίδια, περιπέτειες και εξερευνήσεις! Για κάποιους η περιπέτεια μπορεί να κρύβεται σε ένα ερημικό νησί, πλάι στα βαθυγάλανα νερά της θάλασσας και μέσα στις λαξευμένες από το κύμα σπηλιές της ακροθαλασσιάς! Και είναι πραγματικά πολύ θελκτική εικόνα! Για άλλους, όμως, εξερεύνηση ίσως να “κατευθύνεται” σε περισσότερο κοσμοπολίτικους προορισμούς, με αίσθηση πολυτέλειας και κομψή αισθητική. Όπως για παράδειγμα μπορεί να συναντήσει κανείς στα boutique hotels του Manhattan και του Brooklyn, εκεί που χτυπά η “καρδιά” της σύγχρονης τέχνης και του μποέμ τρόπου ζωής! Για αυτό, λοιπόν, και σήμερα θα κάνουμε μία βόλτα στα επτά πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, που μάλιστα δεν κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία για να τα επισκεφτεί κανείς (εντάξει, κάποια στοιχίζουν… μισή περιουσία)! Γιατί αυτά είναι τα καλύτερα value for money καταλύματα της αμερικανικής μητρόπολης και όλοι ονειρευόμαστε μια μέρα να τα δούμε από κοντά!

Τις περισσότερες φορές, η πολυτέλεια δεν “κρύβεται” σε ακριβά υλικά, πολύτιμες κατασκευές και πομπώδη αισθητική, αλλά στις απλές γραμμές, το λιγάκι πιο “ψαγμένο” στυλ και την εκλεπτυσμένη μοναδικότητα! Γιατί τότε είναι που μπορούν να γίνουν οι πιο ενδιαφέροντες συνδυασμοί, να αναδειχθεί ο contemporary σχεδιασμός και να αναδυθούν νέες προτάσεις στο lifestyle. Μέσα από τους πειραματισμούς, τις εμπνευσμένες συμπράξεις και τα “λαμπρά” μυαλά της τέχνης και του design! Και ευτυχώς, αυτή η λίστα περιλαμβάνει μερικά από αυτά τα παραδείγματα, εκείνα στα οποία η φινέτσα συναντά το σύγχρονο τρόπο ζωής και την urban αισθητική!

Αν θέλεις, λοιπόν, να ταξιδέψεις έστω και νοερά μέχρι το Big Apple και να “περιηγηθείς” στα δωμάτια και τις σουίτες των πιο ιδιαίτερων boutique hotels της Νέας Υόρκης, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω!

1 Hotels Brooklyn Bridge

Η ξενοδοχειακή μονάδα που αγαπά τον eco- friendly τρόπο ζωής και τον έχει ενσωματώσει στις εγκαταστάσεις του βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα του Brooklyn με θέα τη διάσημη γέφυρα! Με έμπνευση από το… ακτοπλοϊκό παρελθόν της περιοχής, το design του 1 Hotels ακολουθεί αυτή την αστική ρετρό γραμμή, ενώ τα ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, όπως για παράδειγμα τα ξύλινα κλειδιά των δωματίων που έχουν αντικαταστήσει τα πλαστικά, αλλά και η έντονη εσωτερική “βλάστηση” που συναντά κανείς σε όλους τους χώρους του.

Ace Hotel

Ένα ξενοδοχείο- ναός της τέχνης, το Ace είναι ένα από τα κορυφαία της Νέας Υόρκης και όχι τυχαία. Στεγάζεται στο κτίριο που πρωτολειτούργησε το Breslin Hotel το 1904 και μάλιστα ο σχεδιασμός του αποτίει φόρο τιμής στη ρετρό αισθητική του… προκατόχου του! Δείγματα της σύγχρονης τέχνης, από τη street art και τη φωτογραφία, μέχρι τη jazz μουσική και το punk κίνημα, μπορεί να συναντήσει κανείς σε όλους τους χώρους του, ενώ τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα με εντελώς διαφορετικό στυλ το καθένα, με έμφαση πάντα στην αστική πολυτέλεια!

Hudson Hotel

Ρίχνοντας μια ματιά στις εγκαταστάσεις του υπερπολυτελούς Hudson, κανείς δεν θα φανταζόταν πως πρόκειται για κτίριο που χτίστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων (ΧΑΝ). Και όμως, ο χώρος μεταποιήθηκε από τον κορυφαίο designer Philippe Starck, παίρνοντας μια εντελώς διαφορετική όψη! Η comfy και cozy αισθητική που χαρακτηρίζει τα δωμάτια διανθίζεται από τις φίνες υφές και τη minimal ματιά του σχεδιαστή τους, ενώ τα bar και εστιατόρια του καταλύματος φημίζονται για τις υψηλές γαστριμαργικές “αποδόσεις” τους.

Ludlow Hotel

Ίσως το μέρος με το μεγαλύτερο hype αυτή τη στιγμή, το Ludlow είναι διάσημο για το cool κοινό του, μιας και πρόκειται για τον πιο urban chic προορισμό της πόλης! Φιλικό και προς τα κατοικίδια, το ξενοδοχείο διατηρεί μια easy going αύρα, χωρίς να μειώνεται καθόλου η κομψότητα που αποπνέει! Διακόσμηση από flea markets και ανακυκλωμένα υλικά, γαλλική φινέτσα και σοφιστικέ απλότητα είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, ενώ το εστιατόριο Dirty French είναι γνωστό για τους hip επισκέπτες του!

The Marlton Hotel

Αν ανήκεις στους… λάτρεις του beatnik κινήματος, τότε θα χαρείς όταν μάθεις πως σε αυτό εδώ το αρχιτεκτονικό “διαμάντι” αποσυρόταν ο Jack Kerouac για να γράψει μερικά από τα πιο διάσημα βιβλία του! Επίσης, δεν είναι έκπληξη να συναντήσει κανείς εδώ μερικούς από τους πιο διάσημους celebrities, μιας και το bar του είναι γνωστό στέκι της πόλης. Παριζιάνικος “αέρας” με σύγχρονα στοιχεία είναι τα βασικά γνωρίσματα του Marlton που “λάμπει” μέσα από την απλότητά του!

The William Vale

Γεωμετρία, σύγχρονη αισθητική, δανέζικο design και υπέρμετρη κομψότητα είναι τα στοιχεία που πλαισιώνουν την αποστομωτική θέα του William Vale! Contemporary αλλά διαχρονική αισθητική με ευρύχωρα δωμάτια και rooftop που “κόβει” την ανάσα με τη μεγαλύτερη πισίνα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει πολλούς λόγους για να… κομπάζει!

Read More

And More