Casa Malca: Το σπίτι του Pablo Escobar είναι πλέον ένα από τα πιο μαγευτικά resort του Μεξικού

Φαντάζεσαι πώς θα ήταν να μένεις στο σπίτι του Pablo Escobar; Αν είσαι φανατική της τηλεοπτικής σειράς Narcos που έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον πασίγνωστο Κολομβιανό εγκληματία, μάλλον θα έχεις ενθουσιαστεί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές! Γιατί η αλήθεια είναι πως μία από τις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του “βαρόνου” στο Μεξικό ζει πλέον νέες… εμπειρίες, μιας και έχει μετατραπεί σε υπερπολυτελές κατάλυμα και πλήθος κόσμου φτάνει από κάθε γωνιά της γης για να ζήσει έστω και για μια βραδιά τη χλιδή που περικλείει μια ιστορική κατοικία σαν και αυτή! Χτισμένη στην περιοχή Τουλούμ και μια ανάσα από τις πάλλευκες αμμουδιές του Κόλπου του Μεξικού, η Casa Malca όπως έχει μετονομαστεί περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν έναν ονειρεμένο καλοκαιρινό προορισμό!

Μετά το θάνατο του Escobar το 1993 η εν λόγω κατοικία του, όπως και όλες οι υπόλοιπες, εγκαταλείφθηκε για αρκετά χρόνια, ώσπου το 2012 αγοράστηκε από τον διάσημο έμπορο τέχνης Lio Malca, ο οποίος και το μετέτρεψε σε έναν από τους πιο μαγευτικούς χώρους για χαλάρωση και αναψυχή! Όπως είναι φυσικό, λόγω της φύσης του επαγγέλματος του Malca, όλο το εκπληκτικό resort είναι γεμάτο με κορυφαία έργα σύγχρονης τέχνης, τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα 40 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει η ξενοδοχειακή μονάδα! Και ενώ πολλά από τα στοιχεία της κατοικίας έχουν μεταποιηθεί, εκείνο που μένει σταθερό είναι οι… αλεξίσφαιροι τοίχοι του! Με τρεις πισίνες, εκ των οποίων η μία είναι υπόγεια, μπαρ και εστιατόριο υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας και σουίτες φτιαγμένες για να φιλοξενήσουν τις ιδανικές διακοπές κάθε επισκέπτη τους, η Casa Malca καταφέρνει να κρατήσει “ζωντανή” την πολυτελή ζωή του διάσημου προκατόχου της!

Η προϋπάρχουσα αρχιτεκτονική του οικοδομήματος είναι εκείνη που του δίνει αυτή την ξεχωριστή αίσθηση ενός ονειρικού beach house, ενώ η πρόσφατη ανακαίνισή του στηρίχθηκε στις βασικές δομές της περιοχής, εξελίσσοντάς τες με έμφαση στην κομψή απλότητα, μέσα από φυσικά υλικά και φίνες υφές. Το interior design των δωματίων χρησιμοποιεί μια εκλεπτυσμένη μίξη χρωμάτων, σχεδιαστικών γραμμών και πολυτέλειας, ενώ οι τζαμαρίες που παίρνουν το ρόλο των… τοίχων προσφέρουν απίθανη θέα στην αμμουδερή ιδιωτική παραλία του καταλύματος και τους στιλιζαρισμένους κήπους τους. Με την τέχνη να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε όλη την έκταση του resort και την καταπράσινη βλάστηση της μεξικανικής ζούγκλας να περιβάλλει κάθε σπιθαμή της, τη Casa Malca είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία του κόσμου!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πώς μοιάζει η Casa Malca!

Μία από τις εκπληκτικές σουίτες του ξενοδοχείου, όπου τα μαροκινά στοιχεία “μπλέκονται” με τα μεξικάνικα χαρακτηριστικά και τις εγχώριες αισθητικές γραμμές των Μάγια.

Η χαλάρωση στην αιώρα της σουίτας με θέα τη θάλασσα και την άφθονη βλάστηση είναι ονειρεμένη.

Η τέχνη είναι… πανταχού παρούσα στο πολυτελές resort, όπως σε αυτή την ταπετσαρία με θέμα εμπνευσμένο από τα έργα του κορυφαίου καλλιτέχνη Keith Haring.

Η τραπεζαρία του ξενοδοχείου συνδυάζει πολλαπλά αισθητικά στοιχεία, αλλά και την αίσθηση οικειότητας και “ζεστασιάς” ενός beach house.

Το φουαγιέ του καταλύματος φιλοξενεί πολλή τέχνη, αλλά και σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή που συνδυάζεται με την tribal εγχώρια αισθητική.

Μία από τις τρεις πισίνες της Casa Malca, της οποίας η θέα προς τη πάλλευκη αμμουδιά της παραλίας την κάνει ακόμη πιο ειδυλλιακή.

Read More

And More