Διακόσμηση: Τραπεζάκι-κασέτα, για τους λάτρεις των vintage αντικειμένων!

Εντάξει, παραδέξου το, τα vintage αντικείμενα σου ασκούν μια περίεργη έλξη! Κάτι σε κάνει να θέλεις να έχεις στο σπίτι σου κάτι παλιό, έστω και υπό μοντέρνο πρίσμα! Ακόμη και αν το στιλ σου είναι σούπερ προχωρημένο, τα παλιά αντικείμενα τελικά είναι… post-modern! Δηλαδή τα παλιά ξαναγυρίζουν στη διακόσμηση αλλά με μοντέρνα προοπτική! Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για τραπεζάκια σαλονιούπου αναβιώνουν ένα αντικείμενο που γνώρισε τεράστια δόξα τις δεκαετίες ’70 και ’80 και δεν είναι άλλο από την αγαπημένη κασέτα! Ναι, καλά κατάλαβες, η παλιά και υπέροχη κασέτα που πλέον δεν κυκλοφορεί μετουσιώθηκε σε τραπεζάκι σαλονιού και μάλιστα σε διάφορες εκδοχές.
Μας τράβηξε την προσοχή αρχικά ένα χειροποίητο ξύλινο τραπεζάκι και ψάχνοντας λίγο ακόμη βρήκαμε υπέροχες παραλλαγές που μπορείς να αποκτήσεις εάν φυσικά έχεις να διαθέσεις από 1500 ευρώ και πάνω!


Το πρώτο που μας έκανε εντύπωση είναι αυτό το χειροποίητο, ξύλινο τραπεζάκι-κασέτα που είναι δημιουργία της οικογένειας Pavlović (Pax Carved Wood).


Η λεπτομέρειες είναι μοναδικές και είναι όλο φτιαγμένο στο χέρι.

Η πάνω όψη της κασέτας όπου κανονικά βρισκόταν η ταινία ανοίγει και υπάρχει αποθηκευτικός χώρος.


Τα μάτια της κασέτας μπορούν να… φιλοξενήσουν ποτήρια!


Το τραπεζάκι στηρίζεται σε 4 μοντέρνα μεταλλικά πόδια.


Ψάχνοντας ανακαλύψαμε και πιο μοντέρνες κασέτες! Η Altar Furniture εξέλιξε το αγαπημένο μας αντικείμενο σε μοναδικά τραπεζάκια με ή χωρίς χρώμα.


Αυτό το τραπεζάκι του σχεδιαστή Sándor Haszon αναπαριστά την πρώτη κασέτα που φτιάχτηκε ever, από την εταιρεία Philips το 1964! Τα πόδια είναι σιδερένια και η κασέτα είναι από επεξεργασμένο MDF.


Αυτή είναι μια ροκ κασέτα!


Και αυτή είναι μια ακόμη πιο ροκ κασέτα του Zoltán Szmolka.


Είναι εκπληκτικό πόσο όμορφα βάφτηκε το ξύλο για να γίνει τόσο κίτρινο!


Επίσης βάφτηκε και σε γαλάζιο! Και το κόστος των τραπεζιών της Altar; 1925 ευρώ έκαστο!


Για το τέλος σου αφήσαμε το τραπεζάκι της αμερικανικής Taybles που κοστίζει 1699 δολάρια, έχει λεντάκια στα “μάτια” της κασέτας για περισσότερα εφέ και είναι φυσικά χειροποίητο!

Read More

And More