Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.07.2016 | 14:00
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Ένα loft-πρότυπο: Δες πώς κατανέμονται οι χώροι του!

Ένα loft-πρότυπο: Δες πώς κατανέμονται οι χώροι του!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η ανακατασκευή ενός παλιού ξυλουργείου στην καρδιά του Παρισιού από τους Agnès & Agnès architecture έδωσε ένα αντισυμβατικό λοφτ που φιλοξενεί μια οικογένεια 5 ατόμων, των γονιών και των τριών εφήβων παιδιών τους. Όπως είναι φυσικό οι έφηβοι έχουν πολύ εξειδικευμένες ανάγκες λόγω ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας. Θέλουν αυτονομία, θέλουν το χώρο τους. Το αρχιτεκτονικό γραφείο λοιπόν κατέφυγε σε μια αντισυμβατική λύση που όμως δείχνει μοναδικά προχωρημένη: δημιούργησε χώρους-κουτιά μέσα στο ίδιο σπίτι, δηλαδή σαν σπίτια μέσα σε ένα σπίτι. Θυμίζει λίγο δωμάτια ξενοδοχείου αλλά πολύ στιλιζαρισμένα όπως θα δεις και στις φωτογραφίες παρακάτω.Το σαλόνι είναι ένας διεκπεραιωτικός χώρος που γύρω του κινούνται όλα τα δωμάτια. Είναι εξαιρετικά ψηλοτάβανο και το φως μπαίνει από την οροφή.


Η κουζίνα έχει κυριολεκτικά τοποθετηθεί σε ένα ανεξάρτητο κουτί-σπίτι.Η κουζίνα-κουτί εσωτερικά.Η κουζίνα φιλοξενεί και την τραπεζαρία και είναι ένας απομονωμένος και ιδιαίτερος χώρος, που όμως είναι ανοιχτός και στο υπόλοιπο σπίτι.


Περιμετρικά του σαλονιού είναι χαρακτηριστικές οι ξύλινες δοκοί που στηρίζουν το πάνω πάτωμα.Η σκάλα που οδηγεί στα επάνω δωμάτια.


Άποψη ενός από τα υπνοδωμάτια του πάνω ορόφου.


Άλλο ένα εφηβικό δωμάτιο με φεγγίτη.Άλλο ένα δωμάτιο και πώς βλέπει προς τα έξω το υπόλοιπο σπίτι, που θυμίζει έντονα μοτέλ!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:35

Top 10