London Calling: Μια βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου!

Μπορεί όλοι μας αυτή τη στιγμή να κυκλοφορούμε σε δρόμους γιορτινά φωτισμένους, να ακούμε τα “ Best 500 Christmas classics” στο ραδιόφωνο, μπαίνοντας στο σπίτι να τρέχουμε να ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (ή τα 3.000 λαμπιόνια που έχουμε τοποθετήσει απ’ άκρη σ’ άκρη του σαλονιού) και να προετοιμάζουμε σε πυρετώδεις ρυθμούς τα “ρεβεγιονίστικα” outfits εν αναμονή των Χριστουγέννων, αλλά το πραγματικά christmassy πνεύμα θα το νιώθαμε αν… ζούσαμε στο Λονδίνο! Βλέπεις εκεί, πέρα από τους ανθρώπους, “φορούν” κάθε χρόνο τα καλά τους και τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα και οι πολυτελείς μπουτίκ! Ναι, ξέρω, έχουμε και στην Αθήνα αντίστοιχους στολισμούς, αλλά μπορούμε πραγματικά να συγκριθούμε με το Harrods; Ή το Tiffany’s; Αλήθεια, πες! Άλλωστε, λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν την τύχη να συγκεντρώνουν τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στους εμπορικούς δρόμους και τα πελώρια department stores τους! Και μία από αυτές είναι το αρχοντικό Λονδίνο με την έμφυτη φινέτσα και την απαράμιλλη κομψότητά του!

Ήδη, λοιπόν, από τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησαν οι απαραίτητοι στολισμοί στις ακριβότερες βιτρίνες της πόλης, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των εορτασμών! Πλέον, οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, δίνοντας στη βρετανική πρωτεύουσα τη “μαγική” ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων! Ως άλλες… Winter Wonderlands, οι βιτρίνες των διασημότερων καταστημάτων φιλοτεχνήθηκαν από νεράιδες και ξωτικά διάσημους interior designers, fashion designers και καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπνεύστηκαν τις θεματικές και σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες κατασκεύασαν άλλοτε παραμυθένια σκηνικά και άλλοτε καινοτόμες εγκαταστάσεις, ώστε να δώσουν ένα ενιαίο μήνυμα αγάπης και ενότητας!

Για να μπεις, λοιπόν, κι εσύ στο πιο γιορτινό κλίμα του κόσμου, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να… χαζέψεις τις “μαγικές” βιτρίνες του Λονδίνου, ακόμη κι αν δεν ταξιδέψεις ως εκεί!


Fortnum & Mason

Με το μήνυμα “Together We’re Merrier” (“Μαζί είμαστε πιο χαρούμενοι”), το πολυκατάστημα στο Piccadilly φόρεσε τα “καλά” του για να υπενθυμίσει στον κόσμο πως φανταστικά πράγματα μπορούν να συμβούν αν όλοι “δουλέψουμε” αρμονικά για τον ίδιο σκοπό! Στις οκτώ βιτρίνες του, ζώα και αντικείμενα ζωντανεύουν για να φέρουν στην πόλη το γιορτινό πνεύμα!

Harrods

Φέτος, τις βιτρίνες του πασίγνωστου πολυκαταστήματος επιμελήθηκε το σχεδιαστικό δίδυμο των Dolce & Gabbana, φέρνοντας ιταλική φινέτσα στην “καρδιά” του Λονδίνου! Οι δύο μετρ του στυλ μετέφεραν στις βιτρίνες του Harrods το αυθεντικό σισιλιάνικο ταμπεραμέντο τους, δημιουργώντας παραμυθένια σκηνικά με oversized μαριονέτες, οι οποίες μάλιστα έχουν τη μορφή των ίδιων των Domenico και Stefano!

Harvey Nichols

Το department store στην Knightsbridge θέλησε να ελαφρύνει και να γεμίσει αισιοδοξία το κοινό που πέρασε ένα δύσκολο 2017! Για αυτό και οι βιτρίνες του γέμισαν χρώμα, neon lights και LED λαμπιόνια, αλλά και συνολικά 382 ντισκομπάλες που σίγουρα φέρνουν κέφι στο κατά τα άλλα συννεφιασμένο και μουντό Λονδίνο!

Liberty London

Το θέμα της φετινής γιορτινής διακόσμησης του καταστήματος είναι εμπνευσμένο από το “The Night Before Christmas” (“Η Νύχτα πριν τα Χριστούγεννα”), θέλοντας να αποτυπώσει τη χαρά και την προσμονή που όλοι νιώθουν τη συγκεκριμένη στιγμή! Μια περισσότερο παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εικόνα, με πολλά λαμπάκια και τεχνητό χιόνι, επενδύει την πρόσοψη του κτιρίου, δημιουργώντας ένα “ζεστό” αποτέλεσμα!

Selfridges

Το πολυκατάστημα αποτίει “φόρο τιμής” στις τρεις περιοχές που αποκαλεί “πατρίδες” του, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, ενώ τα θέματα των βιτρινών του αποτυπώνουν εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση! Υπό το γενικό τίτλο “With Love From…” (“Με Αγάπη Από…”), το Selfridges “παίζει” ανάμεσα στη σύγχρονη και την παραδοσιακή εικόνα των γιορτών!

Tiffany & Co. London

Το λονδρέζικο κατάστημα του iconic οίκου κινείται σε αρκετά κοντινούς ρυθμούς με εκείνο της Νέα Υόρκης, με το διάσημο Tiffany Blue χρώμα να πρωταγωνιστεί και να πλαισιώνεται από το βαθύ μπλε ύφασμα που αποτυπώνει τους αστερισμούς του ουρανού, σε ένα φαντασμαγορικό “μείγμα”!

Read More

And More