Marilyn Monroe: Η πρώτη και τελευταία κατοικία της στην California πωλείται ξανά

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι διατίθεται προς πώληση, αλλά οι μυθικές διαστάσεις του είναι τέτοιου επιπέδου που κάθε φορά προκαλεί τα ίδια συναισθήματα ενθουσιασμού! Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει στο σπίτι του ενός και μοναδικού χολιγουντιανού ειδώλου, της κορυφαίας starlet όλων των εποχών, της αδικοχαμένης και για αυτό το λόγο θρυλικής Marilyn Monroe; Γιατί το σπίτι στην περιοχή Brentwood της California είναι η μόνη κατοικία που απέκτησε ποτέ ο “ξανθός πειρασμός” και που έμελλε μέσα σε αυτή να αφήσει και την τελευταία πνοή της, πολύ πρόωρα και ακόμη πιο άδικα.

Η μονοκατοικία της Marilyn, λοιπόν, είναι για ακόμη μια φορά στη μεσιτική αγορά και μάλιστα έναντι 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή μάλλον προσιτή για κάποιον που θέλει να “γευτεί” και να… κλέψει λίγη από την αίγλη που χαρακτήρισε το ίνδαλμα! Το σπίτι που θυμίζει ισπανική hacienda αγγίζει τα 240 τ.μ. και διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και πολύ ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους (για τα σουαρέ και τα πάρτι του πρώτου και σημαντικότερου sex symbol που “γέννησε” το Hollywood), ενώ το μεγάλο κήπο της ιδιοκτησίας “κοσμεί” η πισίνα και ένα επιπλέον guest house για τους καλεσμένους!

Σύμφωνα με την τελευταία συνέντευξη που έδωσε η αδικοχαμένη ηθοποιός στο περιοδικό Life, όταν κάλεσε το δημοσιογράφο για να παρουσιάσει το σπίτι της λίγες μόλις εβδομάδες πριν την αυτοκτονία της, η Marilyn οργάνωσε ένα ταξίδι στο Μεξικό προκειμένου να “ξετρυπώσει” ανάμεσα σε σωρούς από flea markets και τοπικές αγορές έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα της εντόπιας κουλτούρας, ώστε να διακοσμήσει το σπίτι της! Παρ’ όλα αυτά, για αρκετό καιρό το σπίτι παρέμεινε σε κατάσταση… ημιτελή, περιμένοντας τα καινούρια έπιπλα να καταφθάσουν. Ωστόσο, η θρυλική Marilyn δεν πρόλαβε ποτέ να τα παραλάβει, μιας και πολύ σύντομα γράφτηκαν οι θλιβεροί τίτλοι τέλους τής (παραλίγο κορυφαίας) Αμερικανίδας star!

Παρά τη chic και σχεδόν εξωτική αύρα που περικλείει το κατά τα άλλα υπερπολυτελές σπίτι, ο θάνατος της 36χρονης Marilyn Monroe επισκίασε το ρομαντικό χαρακτήρα του, καθιστώντας το σύμβολο του χαμού της, αλλά ανεβάζοντάς το ωστόσο στο πάνθεον του κινηματογραφικού stardome!

Και κλείνοντας με τα τελευταία λόγια της Marilyn για το νέο της τότε σπίτι: “Εκείνοι στους οποίους αρέσει το σπίτι μου, είμαι σίγουρη ότι θα είναι φίλοι μου”, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην πολυτελή κατοικία της.

Σε στιλ hacienda η open plan κουζίνα του πολυτελούς σπιτιού, με πλακάκι τερακότα στα πατώματα, ξύλινη οροφή και αρχοντικό μάρμαρο στους πάγκους.

Ένα από τα υπνοδωμάτια της Marilyn με προσωπικό τζάκι, παράθυρο στην οροφή και θέα στον κήπο.

Το τζάκι του κεντρικού σαλονιού είναι διακοσμημένο με έθνικ πλακάκι εντείνοντας την boho αισθητική του σπιτιού.

Η εξωτική πισίνα της μονοκατοικίας και ο πετρόχτιστος κήπος με το γκαζόν.

Πράσινο, νερό, ήλιος και τερακότα είναι τα στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο ακαταμάχητο το σπίτι της μεγάλης star.

Ο πίσω κήπος του σπιτιού, όπου βρίσκεται και το ανοιχτό γκαράζ.

Read More

And More