Μια μυκονιάτικη βίλα διεθνών προδιαγραφών που θα σε ενθουσιάσει με την κομψότητά της

Μπορεί όταν φέρνεις στο μυαλό σου τη σκέψη ενός εξωτικού προορισμού για το καλοκαίρι να σου έρχονται εικόνες από τη Χαβάη, το Μαρόκο, την Ταϊλάνδη και την Καραϊβική, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο ένα από τα πιο ειδυλλιακά και… tropical μέρη θεωρείται η Μύκονος! Γιατί, όπως, καταλαβαίνεις δεν έχει στεφθεί αδίκως “βασίλισσα” του Αιγαίου! Αυτό σκέφτηκαν και οι ιδιοκτήτες αυτής της αποστομωτική βίλας στην καρδιά της μυκονιάτικης Χώρας και αποφάσισαν να εγκατασταθούν, έστω κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στο “Νησί των Ανέμων”! Μάλιστα, την αναδιαμόρφωση του προϋπάρχοντος κτιρίου ανέλαβε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία διεθνώς, η Galal Mahmoud Architects από το Άμπου Ντάμπι που συνεργάστηκε με τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ανδρέα Βασίλαρο για την ολοκλήρωση του project! Το αποτέλεσμα φυσικά “κόβει” την ανάσα τόσο με τον… αναγεννημένο κυκλαδίτικο σχεδιαστικό ρυθμό, όσο και με τα αλλεπάλληλα επίπεδα που απαρτίζουν την υπερπολυτελή βίλα!

Με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική όψη και τους ανοιχτές εκτάσεις του κτιρίου, οι βεράντες διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικοί και χρηστικοί χώροι και να προσφέρουν όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που επιζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα, ο σχεδιασμός των εξωτερικών χώρων έγινε με βάση τις γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όπως είναι οι ισχυροί άνεμοι που σημειώνονται στο νησί, αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο που απλώνεται γύρω από τη βίλα.

Οι σχεδιαστές δεν θέλησαν να παρέμβουν δραστικά στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου, ώστε να διατηρήσουν τη ζηλευτή ομοιομορφία της τοπογραφίας, ωστόσο μέσα από διακριτικές προσθήκες κατάφεραν να δώσουν το εκπληκτικό σπίτι έναν αρκετά contemporary χαρακτήρα, εκμεταλλευόμενοι το μινιμαλισμό που χαρακτηρίζει τη νησιώτικη σχεδιαστική ματιά! Πάντα υπό την καθοδήγηση των ιδιοκτητών που είχαν ως αίτημα τη δημιουργία ενός “ονειρικού, σχεδόν φαντασιακού χώρου”, η αρχιτεκτονική ανανέωση της βίλας είναι εμπνευσμένη και εμβληματική! Στο interior design, όπως και στο exterior, ακολουθήθηκε το τρίπτυχο λευκό τσιμέντο-πέτρα- ξύλο, ενώ όλα τα έπιπλα της κατοικίας σχεδιάστηκαν από το μηδέν και κατασκευάστηκαν στο Λίβανο, από όπου μεταφέρθηκαν στη Μύκονο για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση της βίλας.

Στις φωτογραφίες παρακάτω μπορείς να δεις πώς μετατράπηκε ένα παραδοσιακό μυκονιάτικο σπίτι σε ειδυλλιακό προορισμό για τα καλοκαίρια!

Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού κυριαρχείται από τα βασικά στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με το λευκό τσιμέντο και τις μπλε και γαλάζιες λεπτομέρειες να παραπέμπουν στο νησιώτικο χαρακτήρα της κατοικίας.

Τα χρώματα του Αιγαίου, όπως αποτυπώνονται στη θέα, αλλά και στο interior design του σπιτιού, με την τέχνη σε πρώτο πλάνο.

Το lounge καθιστικό του σπιτιού, όπου ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο φωτισμό και την ατμόσφαιρα που αυτός δημιουργεί.

Ένα από τα υπνοδωμάτια της βίλας, όπου και πάλι ο παραδοσιακός σχεδιασμός με τα χτιστά έπιπλα και τη θολωτή οροφή “μπλέκεται” με σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία.

Άλλο ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού, με το γαλάζιο να παίζει κεντρικό ρόλο στο λευκό design του.

Το κεντρικό μπάνιο της εκπληκτικής βίλας καταφέρνει να “μιμηθεί” τις αντανακλάσεις του βυθού της θάλασσας, μέσα από την καίρια χρήση του ψηφιδωτού στην επένδυση των τοίχων.

Η θέα προς την εξωτερική βεράντα με τις δύο πισίνες και τα πολλαπλά επίπεδα που “βλέπουν” απευθείας στην αποστομωτική θάλασσα των Κυκλάδων.

Ένα από τα εξωτερικά lounge της βίλας, που προσφέρεται για χαλάρωση.

Νυχτερινή λήψη της πισίνας και του στεγασμένου lounge της βεράντας.

Read More

And More