Paarman Tree House: Αυτό είναι το πιο ξεχωριστό δενδρόσπιτο που έχεις δει και ο λόγος θα σε ενθουσιάσει

Τι μπορεί να κάνει ένα δενδρόσπιτο τόσο ξεχωριστό; Το γεγονός ότι δεν είναι χτισμένο πάνω σε κάποιο δέντρο! Αυτή τουλάχιστον είναι η ιδιαιτερότητα του Paarman Tree House στο Cape Town της Νότιας Αφρικής. Το μοναδικής αισθητικής σπίτι μπορεί να αποκαλείται δενδρόσπιτο, αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει λόγω του πρωτότυπου σχεδιασμού του, που παραπέμπει σε… δέντρο! Κατασκευασμένο εξωτερικά εξολοκλήρου από ξύλινους στύλους, το Paarman Tree House φτάνει το ύψος των πελώριων δέντρων που το περιβάλλουν, ενώ η κυλινδρικές γραμμές του προσομοιάζουν απόλυτα σε κορμούς!

Χτισμένη επάνω σε υπερυψωμένα θεμέλια που θυμίζουν ξυλοπόδαρα, η καινοτόμα μονοκατοικία προσφέρει απίθανη θέα μέσα στο κατάφυτο δάσος της Νότιας Αφρικής, ενώ το ασυνήθιστο ύψος του, οι τεράστιες τζαμαρίες και το ξύλινο περίβλημά του δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να βρίσκονται οι ένοικοι σε άμεση επαφή με τη φύση και το οίκημα να ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον που το “φιλοξενεί”.

Σχεδιασμένο από το τοπικό αρχιτεκτονικό studio Malan Voster, το υπερπολυτελές σπίτι αποτελείται από τέσσερις κυλίνδρους που χωρίζουν το εσωτερικό του σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Η τριώροφη υποδομή του περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους στο πρώτο επίπεδο, με το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία να συμπληρώνουν την έκτασή του. Στο δεύτερο επίπεδο στεγάζεται το master υπνοδωμάτιο και το τρίτο επίπεδο περιλαμβάνει το rooftop! Κάτω από τη μονοκατοικία, στο ισόγειο, βρίσκεται ο χώρος που αποθηκεύτηκε όλος ο βαρύς τεχνολογικός εξοπλισμός συντήρησης του Paarman Tree House, από όπου ξεκινά ο χώρος του κήπου με την πισίνα.

Στο interior design το studio Malan Voster χρησιμοποίησε ακατέργαστο ξύλο και φυσικά υλικά για να επενδύσει τους χώρους, ώστε να υπάρχει ένα είδος συνοχής με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το δενδρόσπιτο. Παράλληλα, στόχος των σχεδιαστών ήταν οι ύλες που πλαισιώνουν το σπίτι να “παλιώσουν” ταυτόχρονα με το κτίριο, δίνοντας με το πέρασμα του χρόνου μια περισσότερο roustic αισθητική στο εσωτερικό του.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το υπέροχο δενδρόσπιτο της Νότιας Αφρικής!

Οι τοίχοι, οι οροφές και η κουζίνα της μονοκατοικίας είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένες από ακατέργαστο ξύλο, ενώ το σαλόνι ακολουθεί contemporary σχεδιασμό.

Τα μεταλλικά στηρίγματα της κατασκευής χρησιμεύουν ως κολώνες στο εσωτερικό design, διαχωρίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους.

Το υπνοδωμάτιο μονοπωλεί το δεύτερο όροφο του δενδρόσπιτου και βασικό χαρακτηριστικό του είναι η συγκλονιστική θέα στο δάσος που προσφέρουν οι πελώριες τζαμαρίες του.

Το μπάνιο βρίσκεται εντός του υπνοδωματίου και ακολουθεί τον ημικυκλικό σχεδιασμό που επιτάσσουν οι κύλινδροι της κατασκευής.

Η εξωτερική τραπεζαρία στο rooftop που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του σπιτιού με το ξύλινο deck και το outdoor lounge.

Η μεγαλειώδης στριφογυριστή ξύλινη σκάλα που ξεκινά από τον πρώτο όροφο και ενώνει όλα τα επίπεδα του σπιτιού.

Η σιδερένια ράμπα με την ξύλινη επένδυση που χρησιμοποιείται ως είσοδος στο υπερυψωμένο δενδρόσπιτο.

Εξωτερική άποψη του Paarman Tree House που στέκεται ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση της Νοτίου Αφρικής.

Read More

And More