Πέντε από τα πιο μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία του κόσμου που στεγάζονται σε αρχοντικές επαύλεις του περασμένου αιώνα

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να μπορούσες να ζήσεις έστω και για μία νύχτα σε μία από τις μεγαλύτερες επαύλεις του κόσμου; Στις πιο εντυπωσιακές αρχοντικές κατοικίες των μεγαλύτερων και γνωστότερων οικογενειών του παρελθόντος, όπου θα περιεργαστείς την αρχιτεκτονική ανωτερότητα περασμένων αιώνων, την πολυτέλεια της αριστοκρατίας μια άλλης εποχής και τη μεγαλοπρέπεια που χαρακτήριζε την καθημερινότητά τους; Και αν σου έλεγα ότι μπορείς να βρεις διάσπαρτα στον κόσμο πολλά από αυτά τα υπερπολυτελή οικήματα και να απολαύσεις διαμονή πολλών αστέρων σε περιβάλλον χλιδής που δεν είχες ποτέ φανταστεί; Διότι, μερικά από τα μεγαλύτερα αρχοντικά της αριστοκρατίας έχουν μετατραπεί στα πιο εντυπωσιακά και εκθαμβωτικά ξενοδοχεία του κόσμου, προσκαλώντας το κοινό να “γευτεί” τις ανέσεις και τις βασιλικές υπηρεσίες τους!

Σε μια εποχή που η πολυτέλεια ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την απλότητα, τον αφαιρετισμό και τις απέριττες μινιμαλιστικές γραμμές, υπάρχουν ακόμη αρχιτεκτονικές δομές από τα βάθη του σύγχρονου πολιτισμού μας που μας υπενθυμίζουν πως το κλασικό είναι η πιο διαχρονική αξία! Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που στεγάζονται στα πιο ιδιαίτερα και χαρακτηριστικά αρχοντικά ανά τον κόσμο, φαίνεται πως είναι μια… τάση που ολοένα εξαπλώνεται, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να “ταξιδέψουμε” στο χρόνο και να νιώσουμε την αύρα των πιο επιβλητικών κτιρίων.

Για αυτό, λοιπόν, σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του κόσμου, που αξιοποίησαν μεγαλοπρεπείς επαύλεις για να δημιουργήσουν τα πιο πολυτελή καταλύματα!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή “γεύση” και να… ταξιδέψεις, έστω και νοερά!

Ballyfin στην Ιρλανδία


Το μοναδικό κτίριο του 1820 που σχεδιάστηκε από τους Ιρλανδούς αρχιτέκτονες Richard και William Morrison για την οικογένεια Coote, κατέληξε για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει αναξιοποίητο και εγκαταλειμμένο, μέχρι το 2011 που άνοιξε ξανά τις πόρτες του με τη μορφή πεντάστερου ξενοδοχείου! Διαθέτει μόλις 20 σουίτες, ενώ το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο μιας έκτασης 2484 στρεμμάτων!

The Blue Mansion στη Μαλαισία


Η εμβληματική “Μπλε Έπαυλη” της Μαλαισίας που στέγασε κατά το 19ο αιώνα την οικογένεια του Cheong Fatt Tze, λάτρη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αποτελεί πλέον διατηρητέο κτίριο και έχει ανακηρυχθεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco! Πλέον λειτουργεί ως υπερπολυτελές κατάλυμα 18 μοναδικά διακοσμημένων δωματίων και ένα αρχιτεκτονικό “διαμάντι” στην καρδιά της περιοχής Penang!

Ett Hem στη Στοκχόλμη


Η τριώροφη έπαυλη που χτίστηκε το 1910 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του σκανδιναβικού λειτουργισμού που “συναντά” το ανώτερο design! Στη μετάβαση από κατοικία σε ξενοδοχειακή μονάδα, στο κέντρο της πόλης, η ιδιοκτήτρια Jeanette Mix συνεργάστηκε με την κορυφαίο interior designer Isle Crawford για να μεταποιήσουν τα 12 δωμάτια και να αξιοποιήσουν τη ρετρό nordic αισθητική τους.

Melrose Mansion στη Λουιζιάνα


Αυτό το εξαιρετικό βικτωριανά κτίσμα γοτθικού ρυθμού ανήκε στην οικογένεια του μεγαλεμπόρου της Νέας Ορλεάνης George Lanaux και ως κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1885. Αργότερα περιήλθε στα χέρια του ιδιοκτήτη club Sol Owens, όπου φιλοξενούσε τους performers των μαγαζιών του, για να μετουσιωθεί πλέον σε ένα boutique hotel με 21 δωμάτια και απαράμιλλη αισθητική!

The Ivy Hotel στη Βαλτιμόρη


Χτισμένο το 1889 για λογαριασμό του τραπεζίτη και επιχειρηματία John Gilman, που δεν πρόλαβε ποτέ να δει την μονοκατοικία του ολοκληρωμένη, μετατράπηκε σε εκπληκτικό ξενοδοχείο από τον κορυφαίο όμιλο Relais & Chateax το 2015. Η μαγευτική ατμόσφαιρα των εγκαταστάσεων αποτελούν το κύριο “γόητρο” του καταλύματος, ενώ ο χώρος “στελεχώνεται” από 18 μεγαλοπρεπή δωμάτια με μοναδικές ανέσεις και υπηρεσίες!

Read More

And More