Πολυτελή καταλύματα στους πιο ασυνήθιστους προορισμούς για σκι

Ξέρεις την Αράχοβα, τα Καλάβρυτα, το Καϊμακτσαλάν και τη Βασιλίτσα. Γνωρίζεις φυσικά και το Μπάνσκο, το Γκστάαντ, το St. Moritz και το Άσπεν. Όλοι τους κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί για σκι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κοινό τους χαρακτηριστικό, πέρα από το άφθονο χιόνι και τα εντυπωσιακά τοπία, είναι τα υπερπολυτελή και ξεχωριστά καταλύματά τους! Μοναδικά ξενοδοχεία που περιβάλλονται από την άγρια φύση, με διακόσμηση και ανέσεις που κόβουν την ανάσα και δίπλα στα πιο εξεζητημένα χιονοδρομικά κέντρα!

Η λίστα με τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για σκι, όμως, δεν τελειώνει εκεί! Ωστόσο, πέρα από τους γνωστούς υπάρχουν και οι πιο ιδιαίτεροι, που αρκετοί ίσως να μην γνωρίζουν. Περιοχές που δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να φιλοξενούν χλιδή τέτοιου επιπέδου! Όπως για παράδειγμα, η Ινδία, ο Λίβανος, η Αίτνα και η Ανταρκτική! Κι όμως, οι πιο ασυνήθιστες ομορφιές κρύβονται εκεί που δεν το περιμένεις!

Δες στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά εντυπωσιακά καταλύματα στους πιο ασυνήθιστους χειμερινούς προορισμούς του κόσμου.


Το Whichaway Camp είναι το πρώτο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Ανταρκτικής και είναι κατασκευασμένο με τη μορφή συγκροτήματος από “ιγκλού”! Στο εσωτερικό των σπιτιών συναντά κανείς τις μεγαλύτερες ανέσεις με μεγαλειώδεις τραπεζαρίες και απέραντες βιβλιοθήκες!


Το Rooms Hotel Kazbegi της Γεωργίας, που στεγάζεται σε ένα παλιό σοβιετικό κτίριο, καταφέρνει να συνδυάσει τη Δύση με την Ανατολή! Με στοιχεία που θυμίζουν νεοϋορκέζικο loft και διάσπαρτο με δυτικές αναφορές, καταφέρνει την ίδια στιγμή να συντηρήσει το γραφικό ευρασιατικό χαρακτήρα της Γεωργίας, με τα τοπικά κιλίμια και τις “βαριές” ταπετσαρίες.


Το Corsaro Hotel είναι ουσιαστικά το μοναδικό ξενοδοχείο που βρίσκεται στις πλαγιές της ηφαιστειογενούς Αίτνας, που μάλλον δεν φανταζόσουν ότι φιλοξενεί πίστες του σκι! Το Corsano έχει ανακαινιστεί εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια, μετά τις καταστροφικές συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου στη δεκαετία του ’80, και ακολουθεί ένα περισσότερο χαλαρωτικό και “σπιτικό” στυλ.


Το Khyber Himalayan Resort & Spa στα Ιμαλάια της Ινδίας είναι το κορυφαίο ξενοδοχείο της περιοχής και κλασικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Μια ξύλινη κατασκευή που προσφέρει άνεση και πολυτέλεια, με ινδικής διακόσμησης δωμάτια και φινετσάτα υφάσματα παντού. Ανάμεσα σε αυτά που προσφέρει, ξεχωρίζει το ειδικά σχεδιασμένο “Tea Room” που εξειδικεύεται στην τέχνη του απογευματινού τσαγιού!


Το InterContinental Mzaar Mountain Resort & Spa είναι το πρώτο πεντάστερο resort που δημιουργήθηκε μέχρι τώρα στο Λίβανο. Πέρα από τα τεράστια δωμάτιά του, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από διαφορετικές εμπειρίες! Εξαιρετική τοπική κουζίνα στο εστιατόριό του και spa που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, συμπληρώνουν την μοναδική του εικόνα!

Read More

And More