Το παλάτι των Πυρηναίων που μετατράπηκε σε υπερπολυτελές boutique hotel

Ένα παλάτι του 18ου αιώνα, αρχιτεκτονικό “διαμάντι” και πρώτης κατηγορίας διατηρητέο μνημείο του γαλλικού πολιτισμού αποφάσισε να μετατρέψει σε υπερπολυτελές boutique hotel με βαθιά ιστορία ένα ζευγάρι από την Αυστραλία! Η Karen και ο Craig Waters που βρέθηκαν στη Γαλλία προς αναζήτηση μιας εξοχικής κατοικίας για τα καλοκαίρια με την οικογένειά τους, όταν αντίκρισαν το θησαυρό που ακούει στο όνομα Château de Gudanes, “ερωτεύτηκαν” ακαριαία! Ένα κτίριο που χτίστηκε στην περιοχή Αριέζ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του “Πολυαγαπημένου” Λουδοβίκου και στέγασε μέλη της γαλλικής αριστοκρατίας για πολλές γενιές ξαναβρίσκει το… δρόμο του προς την επιφάνεια μετά από αρκετές δεκαετίες σε “αχρηστία”! Μάλιστα, οι νέοι ιδιοκτήτες του παλατιού προχώρησαν στην αγορά, μην έχοντας δει τους χώρους του κτίσματος, μιας και τα περισσότερα δωμάτια ήταν υπό κατάρρευση!

Έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών αναστήλωσης και διακριτικών παρεμβάσεων, μιας ο μνημειακός χαρακτήρας του σατώ που χτίστηκε το 1741 δεν επέτρεπε την ολική ανακατασκευή ή παραποίηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων του, το αρχοντικό ξενοδοχείο είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενούς του! Μετρώντας 94 υπνοδωμάτια και σουίτες και με τεράστια έκταση που θα άρμοζε μόνο σε βασιλικά ανάκτορα, το Château de Gudanes χρειάστηκε ιδιαίτερη μεταχείριση, δεδομένου πως από την κατασκευή απουσίαζαν στοιχειώδεις λεπτομέρειες, όπως η υποδομή για ηλεκτρικό ρεύμα! Παρ’ όλα αυτά, οι νέοι ιδιοκτήτες του θέλησαν να κρατήσουν τη μινιμαλιστική όψη που είχε αποκτήσει με το πέρασμα του χρόνου, στρέφοντας τη διακοσμητική κατεύθυνση μακριά από το μαξιμαλιστικό και “χρυσοποίκιλτο” χαρακτήρα που πιθανότητα να διατηρούσε κατά τα χρόνια της ακμής του.

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, στόχος του καταλύματος θα είναι η χαλάρωση και η ζεν διάθεση και σε καμία περίπτωση η εξεζητημένη διαμονή! Μέσα στα κύρια μελήματά τους είναι οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την ηρεμία που προσφέρει η φύση, αλλά και τη μοναδική, σχεδόν μυσταγωγική αίσθηση που αφήνει η ξεχωριστή τοποθεσία του, στη σκιά των Πυρηναίων και να γνωρίζουν την ιστορία του κτιρίου! Μάλιστα, για το σκοπό αυτό έχουν διατηρήσει όλα τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά την αναστήλωση, ώστε να είναι δυνατή η ιστορική αναδρομή και η άμεση επαφή με το μεγαλειώδη γαλλικό πολιτισμό που το… ανέδειξε!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια γεύση από την ιδιαίτερη πολυτέλεια του Château de Gudanes!

Το επιβλητικό φουαγιέ του κτιρίου.

Μέσα σε μια από τις μεγαλειώδεις σουίτες του ξενοδοχείου.

Το εκτυφλωτικό φως που “ζεσταίνει” τα δωμάτια του νέου boutique hotel.

Ένας από τους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του.

Λιτή, αρχοντική και ρομαντική διάθεση στο εσωτερικό των δωματίων.

Άποψη της κουζίνας του παλατιού, όπως έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες της αναστήλωσης.

Οι ξύλινες σπειροειδείς σκάλες του παλατιού, που οδηγούν στα επάνω ιδιωτικά δωμάτια.

Το χιονισμένο τοπίο των Πυρηναίων, όπου στέκεται το διατηρητέο παλάτι.

Read More

And More