Χριστούγεννα: Αυτό είναι το πιο ειδυλλιακό σπίτι για τις γιορτές!

Ένα μικρό, κουκλίστικο, cosy αγροτόσπιτο στην Κορνουάλη, ανακαινισμένο και στολισμένο για τις γιορτές μας τράβηξε την προσοχή. Είναι το ιδανικό μέρος για τα Χριστούγεννα. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα και πριν μερικά χρόνια ανακαινίστηκε από τους νέους ιδιοκτήτες του που διατήρησαν τον αγροτικό του χαρακτήρα αλλά του έκαναν ένα καλό… lifting με μοντέρνες προσθήκες ενώ παράλληλα στις φωτογραφίες που θα δεις είναι και στολισμένο για τα Χριστούγεννα. Οι ιδιοκτήτες θέλησαν στο εσωτερικό να δώσουν ύφος σκανδιναβικό (δηλαδή λευκό, ξύλο, λιτή διακόσμηση) αλλά στο εξωτερικό του φάνηκαν λίγο πιο τολμηροί από την άποψη ότι επέλεξαν ένα χρώμα από την παλέτα του ροζ για να το βάψουν δίνοντάς του έτσι μια πολύ χαρούμενη όψη!


Marshmallow pink το χρώμα των τοίχων ενώ η μικρή παλ ροζ πορτούλα σε προδιαθέτει το λιγότερο για ένα… στρουμφόσπιτο!


Στο εσωτερικό τα πάντα είναι όμορφα τακτοποιημένα, διαλεγμένα και αποπνέουν σπιτική ζεστασιά. Παρατήρησε τις mix and match καρέκλες αλλά και το ξύλινο τραπέζι με τα ροδάκια.


Η κουζίνα είναι open plan προκειμένου να δίνεται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.


Η ρουστίκ κουζίνα είναι πολύ ταιριαστή με το υπόλοιπο σύνολο με μοντέρνες προσθήκες στις ηλεκτρικές συσκευές.


Στο σαλόνι, ο παλιός χώρος του τζακιού έχει διατηρηθεί μόνο που εκεί έχει τοποθετηθεί μια κομψή ξυλόσομπα. Must η μπερζέρα δίπλα στη φωτιά ενώ μια πράσινη γιρλάντα με αποξηραμένα φρούτα είναι το χριστουγεννιατικο ντεκόρ για το τζάκι.


Η κρεβατοκάμαρα είναι ντυμένη στα γκρι, με πλούσια και ζεστά υφάσματα ενώ τα συμπληρωματικά έπιπλα είναι από raw ξύλο.


Μέσα στο υπνοδωμάτιο έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό σαλονάκι με αντικείμενα όπως ένα vintage φορτηγό και μια παλιά βαλίτσα.


Ο ξενώνας είναι λίγο πιο μοντέρνος ως προς την επιλογή του κρεβατιού αλλά και εδώ το γκρι-λευκό είναι το μοτίβο των χρωμάτων.


Το μπάνιο ανακαινίστηκε με νέες προσθήκες που όμως οι ιδιοκτήτες θέλησαν να θυμίζουν παλιές εποχές όπως αυτή η μπανιέρα και το ξύλινο πάτωμα.

Read More

And More