Διακόσμηση: 7+1 καναπέδες που δίνουν προσωπικότητα στο σπίτι σου!

Υπάρχουν καναπέδες και καναπέδες στο εμπόριο. Υπάρχουν όμως ΚΑΠΟΙΟΙ καναπέδες που δίνουν προσωπικότητα στο χώρο σου! Ιδού ποιοι είναι!

1. Καναπές Chesterfield
/
Είναι το δερμάτινο όνειρο κάθε σπιτιού, κάθε designer κάθε ανθρώπου που σέβεται το χώρο του. Είναι όμως “βαρύ” όνομα και θα πρέπει να είσαι προσεκτική στο πώς θα τον ενσωματώσεις στο χώρο σου!

2. Καναπές cabriole

/
Λέγεται έτσι γιατί μάλλον φαίνεται ο ξύλινος σκελετός του και δεν είναι κρυφός. Κλασικό κομμάτι που θυμίζει γαλλικό παλάτι, ταιριάζει σε σπίτια με στιλ κλασικό.

3. Καναπές tuxedo

/
Ο χαρακτηριστικός καναπές με τα κουμπάκια είναι ό,τι πιο μοντέρνο για ένα σπίτι που θέλει να έχει προσωπικότητα και να ακολουθεί τις τάσεις κι ας είναι έπιπλο με επιρροές από το 1920!

4. Καναπές Knole
/
To όνομά του το πήρε από μια αγγλική κατοικία που το παρήγγειλε για πρώτη φορά γύρω στα 1600 όταν ακόμη οι καναπέδες ήταν άγνωστο είδος. Σήμερα θεωρείται ένα κλασικό κομμάτι με πολύ έντονη προσωπικότητα που δίνει ένα διαφορετικό αέρα στο χώρο.

5. Καναπές του μεσοπολέμου

/
Μπορεί το όνομά του να σε πηγαίνει σε δεκαετίες far far away όμως αυτό το κομμάτι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και συνδυάζεται άψογα με μοντέρνες τάσεις όπως τα μεταλλικά έπιπλα.

6. Καναπές Lawson
/
Οφείλει το όνομά του σε έναν αμερικανό επιχειρηματία και το χαρακτηριστικό του είναι ότι τα μαξιλάρια του είναι πιο ψηλά από τη ράχη του. Υπάρχει σε πολλές παραλλαγές αλλά θεωρείται κλασικό κομμάτι!

7. Καναπές Camelback
/
Ψηλός καναπές, με μπράτσα που θυμίζουν την καμπούρα της καμήλας, εξού και το όνομά του, μας έρχεται από την Αγγλία του 18ου αιώνα και εξακολουθεί να είναι ένας καναπές με προσωπικότητα που ταιριάζει σε σπίτια με ecclectic style.

8. Καναπές γωνία
/
Ίσως δεν υπάρχει πιο άνετος, πλήρης και με τόση ποικιλία σχεδίων καναπές όσο ο καναπές γωνία. Είναι φιλόξενος και κυριολεκτικά καλεί τους φίλους σου σπίτι για ταινίες και… κους κους! Ενδείκνυεται βέβαια για μεγάλα σαλόνια γιατί θέλει άνεση χώρου! (photo: καναπές γωνιακός Porcelana)

Read More

And More