Δες το πριν και το μετά σε αυτό το μπάνιο και πάρε ιδέες!

Πώς μπορείς να αλλάξεις τη διακόσμηση μπάνιου και να μεταμορφώσεις έναν μουντό χώρο σε μια όαση χαλάρωσης; Το μπάνιο είναι ένα “δύσκολο” δωμάτιο και η ανακαίνισή του συχνά κοστίζει. Οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Αγγλία το διαπίστωσαν αμέσως αυτό και αποφάσισαν να ανακαινίσουν όλο το σπίτι σταδιακά. Όταν ήρθε η σειρά του μπάνιου θέλησαν να το ανακαινίσουν αποφεύγοντας όσο γίνεται τα περιττά κόστη.

Το πριν με το μετά είναι πραγματικά εντυπωσιακά και οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να αφαιρέσουν πολλά περιττά πράγματα και να δώσουν έμφαση στο φυσικό φως.


Πριν, το μπάνιο είχε κλασικά μια αντιαισθητική μοκέτα στο πάτωμα, μπανιέρα ενσωματωμένη στον τοίχο, αδιάφορα πλακάκια αλλά και έναν θερμοσίφωνα (δεν φαίνεται) στο νιπτήρα. Το μετά είναι ένα μοντέρνο, λειτουργικό μπάνιο που σε εντυπωσιάζει.


Μια από τις βασικές αλλάγες που έκαναν οι ιδιοκτήτες ήταν να ξηλώσουν την παλιά μπανιέρα, να την τοποθετήσουν πίσω από τον πόρτα, να ξηλώσουν και την ανθυγιεινή μοκέτα και να βάλουν μπανιέρα με ποδαράκια και ένα τύπου vintage πλακάκι στο πάτωμα.


Μάλιστα, για πρακτικούς λόγους έβαλαν και ντουζιέρα με ένα μικρό τζάμι αντί για κουρτίνα. Επιπλέον έντυσαν τον τοίχο της μπανιέρας με τα τόσο μοντέρνα πλακάκια που θυμίζουν σταθμό του μετρό.


Οι υπόλοιποι τοίχοι ντύθηκαν μέχρι τη με ξύλο (όπως συνηθίζεται στα παλιά σπίτια στην Αγγλία) και για έπιπλο νιπτήρα τοποθετήθηκε μια παλιά κονσόλα. Τα είδη υγιεινής είναι σύγχρονα και λιτά.


Οι βρύσες έχουν χαρακτηριστικά χερούλια ενώ ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το νιπτήρα αντανακλά το φως.


Το τυπικό καζανάκι απέκτησε αυτό το κάτι παραπάνω χάρη στα μεταλλικά ποδαράκια του.


Τα πλακάκια στο δάπεδο επιλέχθηκαν στα χρώματα και του υπόλοιπου χώρου (γκρι-λευκό) με γεωμετρικά σχέδια.


Αντί για κάποιο επιδαπέδιο καλοριφέρ επιλέχθηκε αυτή η λύση, που λειτουργεί παράλληλα και σαν κρεμάστρα για τις πετσέτες. Έτσι εξοικονομήθηκε χώρος αλλά και στεγνώνουν οι πετσέτες!


Αντί για την κοστοβόρα επιλογή να βάλουν κάποιου είδους γρίλιες ή άλλα παράθυρα, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν τα τζάμια των παραθύρων να έχουν ένα διακριτικό σχέδιο που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα αλλά παράλληλα επιτρέπει στο φως να μπαίνει στο μπάνιο.

Read More

And More