Γιατί… μισώ τα Χριστούγεννα!

Αυτή είμαι εγώ. Ναι, εγώ! Η γκρινιάρα των Χριστουγέννων, αυτή που δεν καταλαβαίνει προς τι όλος αυτός ο πανικός με τα λαμπιόνια, που μισεί τα δώρα, τους αχόρταγους συγγενείς και το λαμέ ντύσιμο που φέρνουν οι γιορτές. Είμαι αυτή που αν μπορούσε θα καταργούσε τα Χριστούγεννα και στη θέση τους θα έβαζε την Παγκόσμια Ημέρα… Γκρίνιας.. Δεν θέλεις να μάθεις γιατί τα… μισώ; Γιατί μισώ την πιο χαρούμενη γιορτή του κόσμου;

1ον Είμαι εκ φύσεως γκρινιάρα!
Όπως και ο λατρεμένος μου Grumpy έτσι κι εγώ έχω έναν έμφυτο αρνητισμό απέναντι σε ό,τι έρχεται, στη μαζική υστερία και κυρίως έχω άρνηση για τις γιορτές!

2ον Δεν μου αρέσει ο πανικός με τα δώρα!
Για να σου δώσω να καταλάβεις όταν μου λένε ότι πρέπει να βγω στα μαγαζιά που γίνεται ένας πανικός για να διαλέξω δώρα εγώ αισθάνομαι κάπως έτσι:

Ναι, βρε παιδί μου, μισώ τα ψώνια όταν όλοι τρέχουν να ψωνίσουν γιατί δεν έχω ησυχία και δεν μπορώ να τσακώνομαι με την κυράτσα για την κορδέλα που έβαλα στο μάτι πριν καν εκείνη σκεφτεί ότι έρχονται Χριστούγεννα!

Αλλά και μισώ να πηγαίνω στα μαγαζιά για να πάρω αυτό που θέλω και να μου λένε: “Λυπούμαστε, λόγω των γιορτών εξαντλήθηκε!” Και τι θα κάνω εγώ, ρε φίλε, τώρα που αυτό το δώρο το έψαχνα καιρό και τα μάζευα ευρώ το ευρώ;; Τι θα χαρίσω εγώ στον αγαπημένο μου που ξέρω ότι το θέλει πώς και πώς;

3ον Μισώ τα στολίδια και το δέντρο!

via GIPHY

Χρειάζεσαι εκατό ώρες να το στήσεις, εκατό να το στολίσεις, διακόσιες να το ξεστολίσεις και τελικά θα το χαρείς βία δυο βδομάδες! Δεν ταιριάζουν τα στολίδια, δεν ανάβουν τα λαμπάκια, κάθε χρόνο σπάνε τα μισά, πρέπει να κάνεις γενική καθαριότητα για να ταιριάζει με το δέντρο και τελικά πού καταλήγεις;

Η γάτα σου αποφασίζει να φάει τα κάτω κλαδιά μαζί με τις μπάλες και το δέντρο τελικά στο σπίτι μας καταλήγει να μοιάζει κάπως έτσι:

Ε ποιο το νόημα να το στολίσω;;;

Για να μη σου πω πόσο πολύ μισώ το κιτς που βλέπω κάθε χρόνο σε δρόμους και μπαλκόνια και που κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο εφευρετικό και απαίσιο!

4ον Μισώ τα οικογενειακά τραπέζια τις γιορτές!
Τα Χριστούγεννα ως γνωστόν είναι γιορτή της… οικογένειας. Δηλαδή αυτό πρακτικά σημαίνει πολύ (και πολλές φορές κακό) φαί, πολύ και ανούσιο μπλα μπλα, πολλές και άγνωστες θείες και θείοι ή πεθερικά που δεν συμπαθείς ή ξαδέρφια που το παίζουν ξερόλες ή μαμά και μπαμπάς που σε πρήζουν εορταστικά για το “πότε επιτέλους θα παντρευτείς να κάνεις παιδιά να γιορτάζεις στο σπίτι σου με τον άντρα σου” και φυσικά καταλήγεις να χαμογελάς με αυτό το ηλίθιο βλέμμα και να προσπαθείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου γιατί είναι… Χριστούγεννα!!!

5ον Ακόμα κι αν κάτσω σπίτι η τηλεόραση δεν έχει τίποτα καλό!
Εννοείται ότι όλοι είναι έξω και παρτάρουν και αν εσύ αποφασίσεις να κάτσεις σπίτι κάνεις ζάπινγκ και νομίζεις ότι μπήκες στη ζώνη της… παιδικής χαράς!! Τίποτα καλό να δεις πριν καταλήξεις να γίνεις ζόμπι στον καναπέ!

6ον ΌΧΙ ΑΛΛΟ LAST CHRISTMAS I GAVE YOU MY HEART!

Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που να μη μιλάνε για χωρισμό και να μην ακούγονται μόνο τα Χριστούγεννα;;;

Η μόνη λύση είναι να μεταναστεύσω! Δεν πάει άλλο!
Ακόμα κι ο Άγιος Βασίλης βαρέθηκε κάθε χρόνο τα ίδια!

Παρόλα αυτά, όσο grumpy και αν είμαι, πρέπει να το ομολογήσω: αυτοί είναι οι λόγοι που μισώ τα Χριστούγεννα αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλοι που τα λατρεύω!
Σσσσσσ! Μην το πείτε σε κανέναν!

And More